Са неба ромон

 

 

Јунаку незнаном пој,

(генерали знани – нехрабри сој)

одлетели, одлетели орлови бели

где Бог лепоту дели.

А ту лешинари и стрв

гутају злато и крв.

И мре на путу избегла Крајина

о врату камени тег.

Све до небеса туга бескрајина

и неопростив је твој бег

од гусала и од Јанковића.

У клетви ту букти Книн и срам

у њему лажни мир и храм

свих Бранковића.

Из неба севну Миличин вез

ка` сињи соко.

То вели одозго храбри Кнез

орловско око:

„Тако и треба

 кад немате у себи неба.“

Али Богородица тихо:

Србине мудри Савва,

тебе ангели моле

не дај да племе твоје бије лихварски маљ.

Иди доле

да помазан буде од Србије краљ.

Да буду сунчани рој као пчеле.

Ако ли то не желе

Србадија ће пасти (бескрилци мрави)

пред Златно Теле.

Но свети Савва:

То не дај Боже!

У час прави

Србијани се сложе.

Благослови ме Боже.

 

Владика Данило

 

 

Подељена Србија

 
С тим у вези:
 
Русија се на Светој земљи бори против оваплоћења сатанских снага
 
У том смислу су јасне речи В.В. Путина о томе да водећи битку тамо, у Сирији, ми верујући људи треба да имамо у виду да се сад дешава нешто сакрално, нешто тајанствено за нас православце, али врло значајно – руска војска се први пут бори на Светој земљи! Јер сиријска земља, све до Дамаска, па чак и иза Дамаска – јесте Света земља, којом је ишао наш Господ Исус Христос! Наши руководиоци то за сада не говоре, али сам убеђен у то да схватају о чему се ради.

Први пут у историји руска војска се бори против непријатеља вере, против непријатеља човечанства, против самих ђавољих сила које представља овај ИСИС, овај ИДИЛ, бори се у северном делу Свете земље у којој се налазе светиње, у којој се налазе арамејска села, а у Дамаску се налази глава Јована Претече! 
 
 

Аманет

Саша Матић - АМАНЕТ
 
Косово - 
 
Расти, расти мој зелени боре - Бојана Брдарић
 
Учи ме, мајко - Небојша и Бојана Брдарић
 
Панонац - Пећка кандила
 
Света мученица Босиљка Пасјанка
 
Срећно и Богом благословено Ново лето Господње 2016.!
 
 
 
 

Словаци Србима о Божићу

 

 

На Бадње вече наиђох на интернету на текст Слободана Антонића у којем разобличује Божићну „посланицу“ премијера (докле је то отишло, да као гуру секте „ЕУ нема алтернативу“ сад пише и посланице). Овако ниједан премијер ниједне државе није говорио о свом народу!

Али о чему се у овим увредама ради, јер нешто мени ту уопште не штима? И ту се замислих, те кренух да расуђујем коме он ово говори и кога клевета?

Ја ту нисам препознала Српски народ, већ искључиво људе око премијера, које је, гле чуда, сам бирао. Дакле, митови којима прети пијуком могу бити само његови митови, те се са тим слажем да их треба чупати из корена. Он је тај који има увереност да ће бити вечан! Та није ли рекао да ће република Српска увек бити део БиХ и да никад више нећемо ратовати (нема везе што је на први звекет оружја почео да се осврће)? То може рећи само неко ко о себи мисли да ће томе бити вечни гарант и да се ишта пита.

Мој народ није похлепан нити, како рекоше, грамзив да хоће исто што и Енглези, нити да буду протестанти. Не би ратовао против таквих политика да је то икад желео.

Није ни насилан, како тврди премијер. Дакле, више је него извесно да не говори о Србима. На крају крајева зар нас сами мигранти не хвале као најуљудније? А искуства људи који су са њима у додиру су заиста таква да ово што нам кажу можете сматрати великим комплиментом.

Али да узмемо у обзир, макар и с резервом, да премијер мисли на наш Косовски бој, те му прети пијуком, мораћу дубоко да га разочарам. Вечерас сазнадох за причу коју живом држе Словаци, а тиче се Српског народа. А та прича је временски много даља од Косовског боја; заправо, везана је за време Рождества Христовог и, да би је искоренио, мораће да копа јако дубоко, а чисто сумњам да је у стању. Сем тога, сигурна сам да патријарх зна боље кад каже да су политичари чак, на њихову жалост - сменљиви. Нарочито након што је премијеру отета Бастиља – РТС. На месту директора одавно није његов кадар (за нас не толико битно, јер ће политика бити и даље туђа).

Дакле, вечерас, на Божић, огласио се мој телефон. Био је то позив једног брата у Христу. Након што честитасмо Рождество једно другом, као и обично, он ме почасти неколиким дивним православним причама. Између осталих и са причом о Српском бадњаку.

За њу је сазнао од двојице Словака, што потврђује да није плод маште једног човека: прво му је пажњу скренуо један, а после извесног времена други.

А речено му је овако:

- Знаш ли зашто, од свих народа, само Срби пале бадњак?

– Зашто? – упита брат радознало.

– Зато што су Срби потомци оних пастира, који су дошли да се поклоне Богомладенцу Христу, и који су донели храстове гранчице како би се пећина загрејала. Тада је Господ благословио те пастире, рекавши да ће њихови потомци чувати ту ватру док је света и века, а то су Срби – објасни му Словак сасвим озбиљно.

Брат се одушевио, а након што је поделио ову причу са мном само је додао:

- Од овога би могла и ти да испишеш понешто.

Могло би, није да не би, али због оваквих премијера можда је боље да неке приче о Србима држе на ватри управо други народи. То понекад буде лековитије и заборавнима потребније. А будући да су Словаци и протестанти, ту пијук премијера извесно неће ударати. Ако уопште и зна како пијук (или било који други алат, изузев микрофона и папира који трпе све, свашта и сваког) изгледа...

Мир Божји – Христос се роди!

 

Срби или Раси?

Чујте, Срби!
Предавање: Бјеж` у цркву Краљевићу Марко!
Архимандрит Михаило Биковић (Јовања, ваљевска епархија)
 Мађари Србе зову Раци.
Не без разлога.
Послушајте, иде уз пост!
 
 
 

Пушкин и Срби

У емисији "Пушкин и Срби", аутора Сергеја Шестакова, први пут је свеобухватно телевизијски приказан изузетно интересантан и драматичан део живота великог руског и светског књижевника, у коме је много сарађивао и помогао Србима.

Александар Сергејевич Пушкин, био је највише и најсвестраније повезан са људима на овим просторима, у односу на све књижевнике у руској историји. У емисији су приказани цитати из научних дела Академије наука Совјетског савеза, који то потврђују, јер се о томе мало зна у Србији. Аутор емисије Сергеј Шестаков, био је 6 година саветник у амбасадама Југославије у Русији и Украјини и са лица места донео штампане и филмске записе о томе.

Бард руске и светске поезије, са 25 упечатљивих поетских остварења о Србима и непосредним разговорима са избеглим српским устаницима и интелектуалцима - много је помогао враћању угледа Србије упознајући европску и светску јавност са патриотизмом и храброшћу Срба, у Првом и Другом српском устанку.

Посебно је значајно, што су између Пушкина и Срба - везе и утицаји били двосмерни, непрекидни до краја песниковог живота, од Вука Караџића и наших народних песама, до Захарија Орфелина других српских књижевника, историчара и научника. Приликом првих сусрета са Србима, 1820. године, Пушкин је почео да учи српски.

У емисији су приказане и две изузетно занимљиве животне приче о романтичној и родословној повезаности Срба и Пушкина.

Најбоље оригиналне песме, више од 25 Пушкинових поетских бисера посвећених Србима, у емисији казује Иван Босиљчић, а цитате Биљана Ђуровић, глумци Народног позоришта.

Целу телевизијску повест оплемењују оригиналне композиције Милутина Поповића-Захара, компоноване за Прву Универзијаду у Москви, посвећене пријатељству Руса и Срба, у извођењу Симфонијског оркестра РТ Русије, са солистима Бољшог театра.

Аутор Сергеј Шестаков
Уредник Драган Стојановић

 

 

Патријарх српски својој духовној деци

Патријарх српски својој духовној деци:

Заштитимо српску и свестску духовну и културну баштину!

МИЛОШЋУ БОЖЈОМ,
АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ, МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ

Драга децо духовна,

Наша браћа и сестре на Косову и Метохији и светиње Српске Православне Цркве су у великој опасности, јер поборници такозване државе Косово желе да чланством у УНЕСКО присвоје српске цркве и манастире. Због тога, Српска Православна Црква позива сав благочестиви и православни народ, све људе добре воље и све којима је стало до права и правде у свету, да се успротиве учлањењу такозване државе Косово у УНЕСКО, што би било равно хуманитарној катастрофи, односно уништавању српских православних светиња, а тиме и светске баштине.

Тим поводом Српска Православна Црква објавила је на свом интернет сајту www.spc.rs релевантне информације.

Позивамо вас да ове информације које пронађете на интернет сајту Српске Православне Цркве и порталу на енглеском језику - SAVE WORLD HERITAGE, http://saveworldheritage.org, Заштитимо српску и светску духовну и културну баштину - проширите што више можете путем интернета и социјалних мрежа у наредних пет дана. Тако бисмо заједничким напорима и овим путем упознали међународну јавност са озбиљношћу ситуације и високим степеном угрожености духовних и културних светиња српског народа на Косову и Метохији. 

Уверени смо да би овакав вид информисања помогао да многи, којима ове чињенице нису доступне, буду обавештени брже и ефикасније. То ће верујемо помоћи да чланови Генералне скупштине УНЕСКО, упркос свим притисцима, ипак донесу праведну одлуку пре коначног гласања на предстојећој седници и сачувају српску и светску баштину у Јужној српској покрајини.

С благословом,

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ
+ИРИНЕЈ

* * *

BY THE GRACE OF GOD,
ARCHBISHOP OF PEC, METROPOLITAN OF BELGRADE-KARLOVCI AND SERBIAN PATRIARCH IRINEJ

Dear spiritual children,

Our brothers and sisters in Kosovo and Metohija and the holy shrines of the Serbian Orthodox Church are in great danger, because the proponents of the so-called state of Kosovo want to obtain the membership in UNESCO and confiscate Serbian churches and monasteries. Therefore, the Serbian Orthodox Church calls upon all pious and Orthodox people, all people of good will and everyone who cares about the rights and justice in the world, to oppose the so-called state of Kosovo's membership in UNESCO, which threaten to cause a humanitarian disaster and destruction of Serbian Orthodox shrines and thus the UNESCO world's heritage.

Consequently, the Serbian Orthodox Church announced on its website www.spc.rs  some most relevant information.

We strongly invite you to share the following information on our website, and to share the website SAVE WORLD HERITAGE http://saveworldheritage.org/  through your social media and internet means in the most visible way possible, until 9 November 2015; join our efforts to inform the international community of the gravity of situation and the current danger threatening the sacred, spiritual and cultural heritage and Serbian people in Kosovo and Metohija. We are convinced that this kind of information would help many uninformed people get informed quickly and efficiently.

We believe this would help the members of the General Assembly of UNESCO, despite all the pressures, to make a fair decision before the final vote at the forthcoming session and preserve Serbian and World Heritage in the South Serbian province.

With the blessing,

SERBIAN PATRIARCH
+IRINEJ

* * *

PAR LA GRÂCE DE DIEU,
ARCHEVÊQUE DE PEC, MÉTROPOLITE DE BELGRADE ET DE KARLOVCI,

PATRIARCHE SERBE IRINEJ

Chers enfants spirituels,

Nos frères et sœurs au Kosovo et Métochie et les lieux saints de l'Église orthodoxe serbe sont en grand danger, parce que les représentants de l'autoproclamé état du Kosovo veulent adhérer à l'UNESCO et confisquer ainsi les églises et les monastères serbes. Par conséquent, le Patriarcat serbe appelle toute personne pieuse, toute personne de bonne foi, et tous ceux qui se soucient des droits et de la justice dans le monde, à s’opposer à l'adhésion du Kosovo à l'UNESCO, ce qui équivaudrait à une catastrophe humanitaire ou la destruction des sanctuaires orthodoxes serbes reconnus comme le patrimoine mondial de l’UNESCO. À cette occasion, l'Église orthodoxe serbe annonce sur son site Web  http://www.spc.rs/   les informations ad hoc.

Nous vous invitons à diffuser, les informations que vous trouverez sur notre page de site internet, ainsi que sur le portal SAVE WORLD HERITAGE http://saveworldheritage.org/ sur vos  réseaux sociaux et sur internet de façon à ce que ce soit le plus visible, avant le 9 novembre 2015, et de nous aider à informer le large public concernant la situation grave et la grande menace à laquelle est confronté le patrimoine  sacré spirituel et culturel ensemble avec le people au Kosovo et Métochie. Nous sommes convaincus que la diffusion de ce type d'information aiderait  beaucoup, à informer de façon  rapide et efficace tous ceux qui ignorent ces faits. Nous croyons que cela aidera les membres de l'Assemblée générale de l'UNESCO, en dépit de toutes pressions, à prendre une décision juste au moment du vote final à la session en cours et de le patrimoine mondial et serbe dans la province du Sud de Serbie.

Avec la bénédiction,

PATRIARCHE SERBE
+IRINEJ

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

 

 

Од пропасти ка васкрсу Србије

 

Кажи ми, Свети весниче небески, зашто је држава моја осуђена на пропаст?

Одговори му весник вишњих Небеса:

- Зато, кнеже, што је остарила. По логици стварања, све што у овој вашој васиони остари, мора да се склони, и да се замени новим. Тебе ове речи изненађују, видим. Видим - јер ја гледам скроз душу твоју, са свима њеним мислима и осећањима што је наизменично испуњују и таласају. Таква је моћ нас грађана Царства духовнога, да прозиремо душе скроз, као кроз провидно стакло. Нас не интересују тела од земље, променљива, трошна и пролазна; нити се ми на њима погледом задржавамо. Ми испитујемо у земљи тела оно што припада нашој држави, Небесима. Оно што је сродно нама, и што ће некад делити с нама бесмртно грађанство, оно нас занима...

Твоја држава је престарила и мора да падне. Не пада она због старости временске, него због отрова, који је узимала у се и нагомилала у себе. Тај отров овештао ју је и смежурао као старицу. Српској властели прерасла је земља кроз душу. Зато их је Дух Божји оставио и склонио се у душу народну. Но дим страсти, који је удаљио од властеле Духа Светога, и који је из пакла пробио кроз дух природни, почео се ширити и у народ. Опасност је била, да се од злог духа и душа народна уземљани, упепели, умртви. Само један велики страх, као оштар ветар, могао је одувати тај смрадни дух, и спасти народ Божји од пропасти. Да би се народ твој, дакле, душевно спасао, држава је твоја морала пропасти. И сами Светитељи српски, са начелником својим Светим Савом, молили су и умолили Свевидећег, да попусти пропаст временских тековина њиховог народа, само да би се спасла душа народна од вечне смрти.

 

Из књиге „Царев завет“

Свети Владика Николај

 

 

Света Србија

 

 

Српска војска прославља Васкрс у Косовској Митровици, 1913. године

 

Руси су одавно назвали своју земљу СВЕТА РУСИЈА. И то назвање примљено  је у свету. И оправдано. Но, питамо се: зашто не и Света Србија?

Сама по себи ниједна земља као таква није света. Напротив, сва је земља због греха Адамовог проклета. Јер у Светој Књизи пише о томе како Бог, изгонећи грешног Адама из Раја, рече: „земља нека је проклета због тебе“. Али у исто време, сва земља је освећена Пречистом Крвљу Христовом, проливеном на Голготи. Ипак, само у том случају уколико народ, који живи на тој земљи, следује за Христом и пролива за Њега крв своју која освећује земљу.

Многобројне жртве за Христа дали су сви хришћански народи; источни много више него западни. А Српски народ, сразмерно свом броју, принео је много више жртава од других народа хришћанског Истока.

СВЕТА СРБИЈА. Она је ваистину света. Освећена је постом и молитвом и причешћем свег народа кроз његову хришћанску историју. Освећена је многобројним олтарима, светим гробовима, задужбинама (манастирима или црквама подигнутим за спасење душе) којима повезује земаљске са небеским; прослављањем угодника Божијих, сузама покајника, празницима и крстоносним литијама, светим моштима, крстовима и иконама.

Но више од свега осталога посвећена је Србија страдањима милиона мученика за Крст Часни и Веру хришћанску. То је највеће освећење земље: крв мученика за Христа. И колико је крви проливено!

. . . . . . . . .

И то треба да знају и својој деци да казују, да нема ништа јаче од Светиње. Светој земљи не може одолети ни безбоштво, ни лаж, ни насиље, ни бруталност освајача, никаква друга и несвета сила. Свету земљу чува сам Бог Својом моћи и Својим благословом. И што је више на њој мученика, тим више је она снажна.

Нека се радује сваки Србин, сада више него било када, што је његова Отаџбина - Света Земља. Света Србија! И нека пази и памти, да се не огреши о ту Светињу, да јој дода, а не да одузима од ње.

Америка, 1953г.

Свети Владика Николај Жички

Преузето

 

 

Ој, Србијо

Ој, Србијо - Драган Токовић
 
 

Браниоци Београда 1915.

 
- тема: мајор Драгутин Гавриловић и славна жртва остатака 10. пука, бранилаца Београда, у последњем јуришу за одбрану Београда 1915. године
 
 

Рекли су о Србима

 

Слика преузета са: Српска историја

 

Сећате ли се ове приче? Многи од нас су за ово сазнали тек недавно. Међутим, то што се десило тада није након тога и замрло. Та искра, чини се, светли у Србима кроз векове, да се та светлост излила и у јеку грађанског рата који је за нама.

Наиме, кад су из правца Хрватске кренуле колоне Срба испред усташке каме, тада су и Илочани тражили да пређу на хрватску страну и то идући кроз Шид. Српска власт је дозволила да прође колона жена, деце и стараца; полиција је тражила од српског народа да у то време не буде никог на улици и све је прошло без иједног инцидента. Исто тако се десило и у време жестоких борби у Хрватској кад су мештани једног хрватског села крај Маркушице тражили од Срба да их пропусте, а они ће им заузврат предати оружје – и они су прошли без иједне огреботине. А треба ли спомињати како су са друге стране пролазили Срби? Да споменемо Олују или Тузланску колону?

Знају нас одлично. То се види и по понашању. Знају од каквог смо духа и труде се из петних жила да тај дух сломе у нама. Тај дух није ни налик њиховом: није ни осветољубив, ни освајачки. Србин је само бранио и брани једино што има – Христа и веру Православну.

 

 

„BBC“ и неугодна истина

Нашој ФБР редакцији се јуче (15. сеп 2015.) обратио угледни BBC продуцент Џон Нил са захтевом за радио интервју (на „BBC Radio 4“ станици) поводом ситуације са „избеглицама“ у Србији.

neal-djorovic.jpgГосподин Нил је потом (на нашу препоруку) контактирао члана уже ФБР редакције, уважену гђу Ђоровић, која поседује завидну експертизу у тој области.

Након што му је она, током телефонског „прелиминарног интервјуа“, јасно предочила своје аргументе и сазнања о правој позадини овог наводно „спонтаног езгодуса“, за који највећу одговорност имају управо водеће Западне силе, укључујући евроатлантске „ентитете“: НАТО и ЕУ- господин Нил је једноставно одустао од интервјуа.

Следи транскрипт „прелиминарног интервјуа“ (односно, за BBC политички некоректне истине) који је за вас припремила наша уредница мр Биљана Ђоровић…

(уводни коментар – ФБР уредник М. Новаковић)

----------------------------------------------------------

„BBC“ и неугодна истина:
Након разговора са ФБР уредником одустали од планираног интервјуа…

BBC (Би-Би-Си) – који се и даље представља као сушто оличење “непристрасности“ (impartialitу) позива потенцијалне саговорнике унапред, како би направио избор гостију који треба да се уклопе у задате оквире којима Нови светски поредак рационализује своју монструозну праксу. Након ове провере – BBC одлучује кога ће позвати у емисију а кога неће. То се веома добро видело на мом примеру: позвана сам телефоном у уторак, 15. септембра 2015.) око 21 сат, како бих новинару/продуценту изложила своје увиде о „мигрантској кризи“ у Србији и ЕУ.

Питање новинара BBC било је: Изложите нам, молим вас, свој поглед на ситуацију у Србији и ЕУ насталу услед „мигрантске кризе“.

——

Ево транскрипта мог одговора (урађеног према сећању):

Такозвана „мигрантска криза“ представља операцију Новог светског поретка коју можемо назвати: „велика сеоба народа“. Ова операција се одвија у складу са базичном методологијом успостављања Новог светског поретка – хегелијанском дијалектиком: акција – реакција – решење, као и формулом Врховног Савета шкотског реда масонерије: „ред из хаоса“ (ordo ab chao).

„Мигранти“ са Блиског Истока и Северне Африке, регрутовани су, вођени, усмеравани и финансирани од стране центара моћи Новог светског поретка, у складу са плановима стварања Новог Блиског Истока и преласка на следећу геостратешку фазу успостављања Новог светског поретка.

Један од централних стратешких докумената по којима се одвија процес дестабилизације и прекомпоновања Блиског Истока је „Јинон план“ из 1982. године. Ратови у Ираку, Либану (2006), Либији (2011), текући рат у Сирији, Јемену као и ситуација у Египту, морају се сагледати у контексту ционистичког „Јинон плана“ за Блиски Исток. „Јинон план“ представља израелски стратешки план који треба да обезбеди израелску регионалну супериорност. План је заснован на реконфигурацији израелског геополитичког окружења путем балканизације суседних земаља у мање и слабе државе.

maaaa1

У својим веома значајним истраживањима Махди Дариуса Наземораје је показао да „Јинон план“ представља модификовану екстензију британских колонијалних стратегија усвојених од Израела, и да је његов водећи стратешки циљ подела Блиског Истока и Северне Африке.
Реализација „Јинон плана“, укомпонована је у спољну политику САД.

„Рат свих против свих“ садржан је у концепту Пентагоновог „Лука нестабилности“ који се протеже од Балкана, Северне Африке и Украјине до јужне Русије, централне Азије, Блиског Истока и кинеске аутономне регије Ксинјанг Ујгур.

Нема никакве сумње да су стратегије балканизације и конструктивног хаоса на Блиском истоку и у Северној Африци, применили неоконзервативаци за стварање „Новог Блиског Истока“ са циљем да Сједињене Државе, Британија и Израел прекроје мапу Блиског истока у складу са својим геостратешким потребама и циљевима.

Подсетимо се: термин Нови Блиски Исток уведен је у јавни дискурс у Тел Авиву, јуна 2006., када је амерички државни секретар Кондолиза Рајс употребила овај термин како би указала на неповратну стратешку декомпозицију овог дела света. Кондолиза Рајс је на конференцији за штампу, организованој у Тел Авиву у јеку израелских напада на Либан (2006.) истакла да се ради о „порођајним трудовима рађања Новог Блиског Истока“, те да ће САД гурати овај процес напред и да повратка на старо неће бити. Том приликом је државна секретарка САД, показала исто саосећање према патњама једног целог народа, неселективно бомбардованог од стране израелске авијације, колико и њена претходница Мадлен Олбрајт која је у интервју америчкој националној телевизији CBS (1996.) изјавила да је пола милиона мртве ирачке деце, вредно постигнутог циља.

Maпе за Нови Блиски Исток објављиване су у Листу америчке војске Armed Forces Journal, 2006., Атлантику (2008.), и Њујорк Тајмсу (2013.). Поред поделе Ирака, за шта се залаже и Бајденов план, „Јинон план“ се залаже за поделу Либана, Египта и Сирије. Подела Ирана, Турске, Сомалије и Пакистана као и низа земаља Северне Африке (Египат, Судан, Либија и остатак региона).
„Јинон план“ оперише са две есенцијалне премисе. Како би опстао, Израел мора: 1. да постане империјална регионална сила, и 2. мора утицати на поделу читавог региона и распад свих постојећих арапских земаља. Поделе се одвијају по етничким и верским линијама раздвајања у свакој појединачној држави. Идеја је да ће оваква подела (балканизација) водити ове државе на пут њиховог успостављања као сателитских државица које гравитирају око Израела. Ратови у Сирији и Ираку, сматра Мишел Чосудовски, главни уредник „Глобалних истраживања“, еклатантан су пример процеса израелског експанзионизма: „израелски обавештајци раде руку под руку са САД, Турском и НАТО и јасно је да је њихов наводни крсташки поход на ИСИС усмерен на уништење Сирије и Ирака као националних држава“.

Планови Новог светског поретка за Балкан далекосежно су се устремили на уништење српске државе и српског народа како би Србију претворили у територију и простор за насељавање становништва са Блиског Истока и Северне Африке. Од ратова деведестих – машинерија Новог светског (институције, поретка (институције, медији, НАТО, Хашки трибунал, армија НВО сектора), спроводи планску и систематску демонтажу Србије и Срба које је требало најпре морално поништити како би се спровела НАТО агресија а жртва прогласила злочинцем.

Након петог октобра 2000, Србија је плански и систематски уништена и претворена у територију под контролом центара моћи који делују све више директно, иако се и даље игра невесела представа у којој Велики вођа вуче потезе.

Медијска лоботомија, својеврсна контрола ума која се спроводи над српским народом је водећи феномен демонтаже Срба. Србија је једина земља у којој су погашени локални медији, под паролом даље демократизације. Медији су највећим делом (преко 60% у рукама Дејвида Петрeуса /David Howell Petraeus/, бившег директора CIA-е и његове медијске групе KKR Global Institute). Бројни медији и медијски пројекти, невладин сектор, групе за притисак и флек на платном су списку махом америчких фондација које их финансирају у циљу демонтаже српског народа и државе. Све институције у Србији су стављене у службу Новог светског поретка и разуме се спровођења демографског инжињеринга који у Србији улази у турбулентну фазу.

Законска и инфраструктурна основа за демографски инжињеринг, успостављена је у „цивилизованој ЕУ“ након 1990, када је Даблинском конвенцијом усвојен невероватан концепт „сигурне треће земље“ – правни модел који је као надлежну за давање азила прогласио земљу преко које су тражиоци азила ушли у јединствени простор ЕУ.

То је разлог због кога сви путеви миграната ка ЕУ (и ауторизација њиховог статуса) воде кроз Србију и њену територију и јасан показатељ да се демографски инжењеринг у Србији плански и систематски спроводи. Србија је, иако није, нити ће икада бити део ЕУ, 2007. донела и Закон о азилу (који је ступио на снагу 1. априла 2008), и потписала значајан број билетералних уговора о реадмисији, којим се обавезала да „на захтев државе чланице ЕУ прихвати држављане трећих земаља без посебних формалности, осим оних које предвиђа овај Споразум“. Споразуми о реадмисији представљали су и представљају значајан инструмент политике депортовања свих група становништва којих се „цивилизована ЕУ“ ослобађа.

У исто време, млади и образовани Срби се низом мера наметнутих од стране глобалистичких структура, плански и систематски стимулишу за одлазак из Србије.

Све ове операције Новог светског поретка водиле су припреми Србије за реализацију планова за Нови Блиски Исток и нема никакве сумње да су у том смислу Србији наложени стратешки споразуми са УАЕ (Уједињеним арапским емиратима) и Турском. Србија представља то острво о којем је говорио египатски милијардер – као центру за пресељење „миграната“. То више, уосталом и није тајна. Данас је у Европском парламенту у Бриселу, Антонио Гутереш, високи комесар УН за избеглице, рекао да је потребно „ у Србији брзо установити капацитете за систематски пријем „миграната“. „Србија ће бити место на које ћемо се концентрисати, то је неизбежно“, обелоданио је јавно Гутереш пред члановима Одбора за спољне послове ЕП.
Погледајмо сада ову орвелијанску ситуацију на стероидима: премијер ваше земље, Британије, Дејвид Камерон је пред 11.јули ове године, драматично махао британском резолуцијом којом су Срби и Србија проглашени „геноцидним над муслуманима“ – захтевајући од УН и Европског парламента да ове резолуције усвоје, што је ЕП и учинио. Сада је Србија проглашена једином сигурном земљом на Балкану.

Све се ово одиграва у време када нам предстоји усвајање Агенде 30 на самиту о одрживом развоју у УН, којим ће отпочети даља реализација Новог светског поретка у којој ће људи бити потпуно контролисани и у којој ће изгубити права на располагање природним ресурсима. ЕУ ће до краја реализовати планове усвојене током тзв. „Барселонског процеса“ који је отпочео 1995, и ставиће у пун погон инфраструктуру за претварање у својеврсну електронски контролисану тврђаву за шта је успостављен Европски систем за гранични надзор и контролу (EUROSUR), подешен да прати све граничне прелазе ЕУ користећи сателите високе резолуције и беспилотне летелице за спречавање уласка и кретања миграната.

Новинар и продуцент BBC 4, је током мог образлагања често понављао како је анализа веома занимљива. На крају ми је рекао да ће ме обавестити уколико одлуче да ме укључе у програм.
Позив није уследио.

Извор: Фејбук Репортер

Преузето