[ Дечји биоскоп ] 23 Август, 2017 14:46
 
Руска бајка
Видео скините са јутјуба и додајте му превод са овог линка.
Видео и превод преименујте исто да бисте могли гледати филм.
 
 
[ Дечји биоскоп ] 20 Август, 2017 15:03
 

Руска бајка
Трговац Садко путује по свету у потрази за "птицом среће".  
 
 
[ Дечји биоскоп ] 19 Август, 2017 12:37
 
 Руска бајка
 
 
[ Дечји биоскоп ] 15 Август, 2017 19:11
 
Руска бајка
 
 
[ Дечји биоскоп ] 10 Октобар, 2016 11:58
 
Руски православни цртани филм са преводом
 
 
[ Дечји биоскоп ] 01 Април, 2016 23:57
Бенџи
 
За овај Дизнијев дечји, али и породични филм скоро да вам није потребан превод. Има свега неколико реченица на почетку и две-три у средини, све остало је псећа авантура. И то каква!
Бенџи је пас који се изгубио на мору приликом снимања филма. Његов власник је пронађен, али се за Бенџијем трага. У почетку, Бенџи покушава да изађе на чистац из шуме у којој се обрео како би га хеликоптер приметио, али потом почиње да се скрива од њега. Зашто? Јер је Бенџи ненадано преузео на себе велику одговорност...
Уживајте!
 
 
[ Дечји биоскоп ] 29 Фебруар, 2016 21:13

Хелен Адамс Келер је са деветнаест месеци прележала тежак енцефалитис и тада потпуно ослепела и оглувела. Док су друга деца учила да говоре, она је живела у сопственој тишини и тами, глувонемослепа. Са седам година добила је неговатељицу, Ени Менсфилд Саливен, која је неописивом пожртвованошћу и стрпљивошћу постигла оно што до тада није успело Хелениним лекарима.

 

Филм за целу породицу!

Подесите превод.

 

[ Дечји биоскоп ] 27 Фебруар, 2016 13:22

Најславнији светски диригент - Пјер Моран, враћа се у Француску на сахрану своје мајке, где сазнаје да је недавно преминуо и професор музике у школи за проблематичну децу коју је као дете и сам похађао, као и да му је у наследство оставио свој дневник. Чим Пјер почне да чита дневник, заједно с њим започињемо путовање у 1949. годину, где смо - кроз очи нашег протагонисте - сведоци тога какав је био утицај професора Клемента Метјуа на читаву генерацију ђака.

Пријатно гледање!

Подесите превод.

Jean Baptist Maunier и дечаци из Хориста:

Након пубертета:

 

Такође погледајте и ове филмове где су деца носиоци главних ликова:

After Tomas - Златни пас

 

Истинита прича о очајном пару који безуспешно покушава да се повеже са сином који болује од аутизма. 6-огодишњи Кајл се боји свега и живи у неком свом свету, док се његови родитељи боре на све начине не би ли Кајл успео да успостави контакт са околином, док уједно и њихов брак и друштвени живот трпе. Хоће ли Томас, златни ретривер, успети да им помогне у томе и вратити живот у ову несрећну породицу?

 

Као звездице на земљи

 

Дечак има проблема са учењем, не успева да савлада читање, сабирање, множење. Уместо подршке од околине добија исмевање. Промена настаје са доласком учитеља који има другачији приступ, који своје време улаже да би помогао дечаку.

 

Подесите превод за сваки филм (СС дугме).

 

[ Дечји биоскоп ] 15 Јануар, 2016 15:13
 
 
Филм о светитељу намењен деци
 
 
 
Анимација у песку Ксеније Симонове: "Баћушка Серафим"
 
 
 
 Стицање Духа Светог - циљ хришћанског живота
 
[ Дечји биоскоп ] 07 Јануар, 2016 22:29

 

 

1609. година. Пољска војска у свом походу ка Москви окружује град Смоленск. Иако су Пољаци многобројнији, руски војвода Михаило Шејн одбија да преда град упркос захтеву бојара који су преузели власт у престоници. Ту у граду наћи ће се и дечак Сашка, који ће дати значајан допринос одбрани града.

Овај дечји филм о патриотизму и родољубљу (торент и превод) потражите на сајту посвећеном руском филму.

 

[ Дечји биоскоп ] 24 Новембар, 2015 01:10

 

 

У филму, снимљеном према истинитом догађају, Ред Николс (Дени Кеј) сели се из малог места у Њујорк како би постао џез музичар. Најпре искусивши културни шок, он ипак постаје веома цењен и познат музичар у популарним клубовима, чак и пријатељ са Луј Армстронгом. Ту у граду проналази и супругу, Вилу, са којом добија ћерку Дороти. Али његове турнеје ту не престају па се њихов породични живот одвија на точковима; све до тренутка кад схвате да то није здраво за Дороти...

Пет пенија је топла, дирљива и надасве поучна драма намењена, пре свега, породичним вредностима, те се у друштву породице може и гледати. У времену каквом живимо, овакви филмови постају реткост, али самим тим и културно благо. Чак није битно ни да ли сте љубитељ џеза или не. Већ самим тим да је снимљен по истинитом догађају говори да је због нечег посебан.

Предлажем да га погледате и уверите се у то: разлози су многоструки и неспорни!

 

 

Овај мали пени је за жеље,

да оствари твоје жеље;

овај мали пени је за снове,

да сањаш шта год пожелиш.

Овај мали пени је за плес:

погледај како сија и бљешти

светао као сунце,

лаган као перце,

брз као трептај ока

стоји на својим светлуцавим прстићима.

Овај мали пени је за смех,

да се побрине да суза никад не падне.

Овај мали пени је последњи мали пени

најважнији од свих,

јер овај пени је за љубав

а где влада љубав,

ту је срећа небеска,

па тако, са само пет пенија,

ако су то ових пет пенија,

ти ћеш бити милионер.

 

[ Дечји биоскоп ] 17 Новембар, 2015 14:43
 
Слика са интернета

 

„...1827. године Андерсен је завршио студије. Међутим, он је до краја свог живота наставио да прави мноштво граматичких грешака. Током целог свог живота имао је лоше мишљење о свом учитељу Мејслингу.

- Из ваших лекција сам научио много, не само како да мрзим људе – рекао је на растанку свом учитељу Андерсен.

- Губи се одавде, створе незахвални!

- Људи ће препознати онога ко је омаловажао генија Ханса Христијана Андерсена.

Када је Мејслинг постао краљевски цензор, он је наставио са изругивањем и критиковањем бившег ученика.

„Његова најновија прича „Ружно паче“ је просто нечувена ствар. Просто сам био приморан да случај пријавим уреднику. Недопустиво би било да се ово објави. Ово дело клевета нашу домовину. Андерсен је под ружним пачетом приказао себе, док се под живином мисли на нашу земљу, а сви ми смо злобно одвратно становништво, све ове ћурке, петлови, гуске, паунови, који само звиждимо, пиштимо и кидишемо на њега. А он себе види као прекрасног белог лабуда... А какав је он то лабуд?! У њега су руке до пода... типичан мајмун, орангутан...“

„Да, ружно паче – то сам пљунути ја“ – потрдио је Андерсен.

„И од какве је користи за децу бајка „Царево ново одело“?“ – настављао је Мејслинг. „Та његово величанство краљ је приказан тако непристојно, односно го...“

Онај, над ким су се тад ругали, после су му се дивили!...“

* * *

Ово је тек један кратак одломак са руског. Издвојила сам га из више разлога, а најбитнији је тај да се ЛГБТ позива на бајку „Ружно паче“ како би Андерсена, тог великог пријатеља Србије, приказала као једног од њих. Управо овај одломак то оповргава, а у том бигорафском чланку се, такође, наводи и да је имао две велике љубави, али обе несрећне, јер није био наочит. Не мање занимљиво је и то да су чак и његове бајке више биле производ тадашњих дешавања не само у свету, већ и у земљи, те и политички уперене против власти која је подржавала Хитлера.

Родитељској и дечјој пажњи бих препоручила филм „Hans Christian Andersen“ из 1952. године са Дени Кејом у главној улози.

 

 

[ Дечји биоскоп ] 26 Октобар, 2015 00:00

Руски православни цртаћ за децу. Чека се превод.

Маленькая девочка Сима теряет своих родителей и попадает в детский дом. Там она оказывается в полуразрушенном здании одного старинного храма. Вдруг неожиданно появляется Серафим Саровский. Он знакомит Симу с православным миром. Её душа изменилась благодаря любви к людям. Своею верою в Бога девочка меняет окружающих. Дети, с которыми у девочки складывались враждебные отношения менялись и раскрывались по-новому, показывая свои хорошие качества. Год выпуска: 2015 Режиссёр: Сергей Антонов Роли озвучивали: Александр Михайлов, Алина Михайлова, Виктория Дробина, Вера Васильева, Анастасия Бартяева, Владимир Левашёв, Наталья Грачёва, Анна Волкова, Анна Мещан, Елена Кищик

 

[ Дечји биоскоп ] 26 Јануар, 2015 13:25
 
 
[ Дечји биоскоп ] 21 Децембар, 2014 13:07

Јуче ми је било кумче и прича како је гледала филм "Сам у кући". Тад се ја присетих, па је упитах да ли је гледала домаћи филм "Принц од папира". Она рече да није, а ја, да бих јој приближила садржај, рекох да је то наша верзија филма "Сам у кући", с тим што је овде главни јунак девојчица, а цео садржај није холивудски већ - српски. То ју је заинтересовало и нас две погледасмо заједно филм. Могу да кажем да јој се много допао. Данас, док смо ишли у храм, била је сва под утиском филма, решена да погледа и репризу.