Уторак, Мај 17, 2016

Само је Православље сметња

Протести правника норвешком премијеру због одузимања петоро дјеце ради „превенције“ њихове „индоктринације“ хришћанством

Преко 100 правника из Европе и Сједињених Америчких Држава, као и чланови Европског Парламента, упутили су писмо норвешком премијеру, тврдећи да је влада одузимањем петоро дјеце ради „превенције“ њихове „индоктринације“ хришћанством, прекршила домаће и међународне законе.

„Барневернет“, норвешка служба за заштиту дјеце, одвела је двије дјевојчице и три дјечака у новембру 2015, због „чврстих хришћанских увјерења“ њихових родитеља, православних Румуна Марија и Рут Боднариу.

Кошмар породице Боднариу отпочео је 15. новембра када су њихове двије ћерке Елијана и Наоми (9 и 7 година), без знања родитеља, изведене из школе и одведене на непознату локацију. Званичници су, затим, дошли у њихов дом, одвели дјечаке Матеја и Јована (5 и 2 године) и привели госпођу Боднариу, која је са собом повела и тромјесечног сина Језекиља. Истовремено, господин Боднариу је приведен са свог радног мјеста.

Након вишечасовног испитивања, родитељи су пуштени са Језекиљем, али без остало четворо дјеце. Наредног дана, званичници „Барневернета“ су одвели и маленог Језекиља, који је почетком априла ове године враћен родитељима.


Услиједиле су петиције и протести агенција за заштиту права хришћана са захтијевом да се дјеца неодложно врате породици, као и да се озбиљно преиспита рад „Барневернета“.

„Упознали смо се са детаљима овог случаја и дубоко смо узнемирени чињеницом да је мотив одузимања дјеце хришћанска вјера породице“, каже се у писму америчког адвоката Питера Косте, које је потписало преко 100 правника и парламентараца. У писму се даље наводи да „“Барневернет“ не одобрава васпитање које су спроводили родитељи, јер је “засновано на Библији““.


Како тврде потписници писма, власти су, према норвешком закону о заштити дјеце, обавезне да очувају вјерски идентитет дјеце које одведу из њихових биолошких породица, али то „није учињено“. Како се даље наводи, дјеца „више не иду у цркву, о њима се старају особе које не дијеле хришћанску вјеру или вјеру у Бога коју држе дјеца и њихови родитељи, и немају никаквог интересовања или поштовања према хришћанским вриједностима“.


Са енглеског: Александар Орландић
Извор: christianpost.com / Mитрополија црногорско-приморска
Фото: reteauadestiri.ro; pravoslavie.ru; tomisthecat.ro; bodnariufamily.org
 

[Одговори]

Стравично!

Comment by Јанакис (05/17/2016 23:37)

[Одговори]

Јанакис
Наравно! А породица која је примила децу да их одучи од вере и за то примила паре мисли да је свету учинила услугу. Напротив, данас православне, сутра ће сву децу олако одузимати из каквих хоћеш разлога.
Ово није први случај, Руси одавно већ имају проблема са Норвежанима, али исто тако и са неговањем инцеста и педофилије у тој "демократској" земљи. И допуштаће јој се свашта само због вређања Руса, најпре. А онда ће се, кад ућуткају непокорне, пренети на све друге земље.
Зар нас је ишта заобишло? И зар наше власти нису увек ишле и испред зла које је од њих тражено?

Comment by pricalica (05/18/2016 00:51)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме