Уторак, Фебруар 14, 2012

СветоТрифунска бајка!!!

 

 

 

Драги моји бајкољупци,

Ево, на радост свих нас, баш данас, када прослављамо Светог Трифуна, из штампе је изашла нова сликовница, већ најављена, „Бајка о Сејачу“. Радост је утолико већа, јер је она настала из једног разговора са мени веома драгим бићем, коме сам је и посветила, а који, о чуда, баш слави овог Светог угодника Божијег. Заиста, нисам очекивала, али јесам прижељкивала да се ово чудо деси, и даде Господ, слава Му и милост! Том миленом ми момку и његовој породици од срца честитам Крсну славу, са жељом да их молитве Светог Трифуна увек чувају и прате и у Царство Небесно узведу. Амин.

А сада неколико речи и о самој сликовници. На њој је, као и на прошлој („Језерска принцеза“), радио исти тим у саставу: Виолета Милићевић, Ненад Живковић, Александар Божић, Зоран Живојиновић. И не само да су радили, већ су се у њу и уградили и тиме омогућили да жељено постане и оствариво; баш као и људи, који су својим добровољним прилозима и сами саучествовали у подухвату: да сликовница не буде продавана, већ да сав тираж буде подељен, деци најпре, као и библиотекама. Свима њима велико хвала у име моје и свих оних који ће имати прилику да у својим рукама држе сликовницу.

Желећи да направимо нешто препознатљиво и Српству примерено, а по узору на Русе и њихову традиционалност - заступљену како у екранизацији, тако и у илустровању бајки, то смо се мој илустратор и ја договорили да од ове сликовнице почнемо да обраћамо пажњу на детаље. Тако је, као узор, за одећу Сејача на корицама послужила одора Орловића Павла са слике Уроша Предића „Косовка девојка“. Ово је тек почетак, са надом да ће он условити још квалитетнију сарадњу.

Велико хвала и свима вама који свраћате на овај блог и својим коментарима и сами доприносите овом пројекту, али и онима који тек читају, не оглашавајући се. Наравно, захвалност иде и критичарима, јер се и њихов глас рачуна.

Уколико неко жели да наручи за себе „Бајку о Сејачу“, може да се јави на следећи мејл:

jezerska.princeza@yahoo.com

Она је, као што рекох, на поклон, једино се плаћа поштарина, о чему бисмо се договорили накнадно. Такође, на исту адресу је могуће поручити и „Језерску принцезу“ (остало је још неколико комада, а цена је иста – 100 динара), као и збирку „Причом да ти кажем“ (150 динара).

После Васкрса сликовнице неће бити!

Воли вас и поздравља ваша причалица.

 

 

 

[Одговори]

SVE CESTITKE , draga pricalice...Radujem se sa tobom a ujedno tom momku neka mu je Srecna Slava i neka vas Gospod cuva i pomiluje !!!

Comment by lora1 (02/14/2012 21:47)

[Одговори]

Svi epiteti koji krase NAJVEĆE LJUDE sažeti su u našoj Pričalici, u našoj Jeleni Jergić.I ova slikovnica će potvrditi da iza ovog imena polako ali sigurno stasava prepoznatljivi pisac. Proćiće vreme kada će sve obezvređeno zameniti istinske vrednosti,
a tu će se naći i ovo što je sada pred nama.

Comment by Daca (02/14/2012 22:21)

[Одговори]

Bravo mila moja .Cestitam ti od sveg srca.Obradovaces nasu decicu ,a i mnoge roditelje.

S` nestrpljen jem ocekujem da vidim na ovim stranicama kako izgleda slikovnica i da mogu da procitam bajku.

Comment by Miroslava (02/15/2012 00:17)

[Одговори]

Срећа, срећа, радост!
Уписујем се на листу срећних и честитајућих!:-)
Живи били и слављеници и они који брину о њима, а бајци срећан пут ка срцима малих и великих читалаца!:-)

Comment by Ви (02/15/2012 08:35)

[Одговори]

Draga moja, radujem se sa tobom! Neizmerno mi je drago što je i ova slikovnica ugledala svetlo dana, baš na tebi važan datum. Od srca sve čestitke, grlim te i mašem!

Comment by Roksana (02/15/2012 11:22)

Бравооооо.... [Одговори]

Честитам ти од срца Јецо додуше са мало закашњења али као што неко некад рече ''боље икад него никад'' :))

Comment by Зоран (02/17/2012 18:17)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме