Уторак, Март 15, 2011

СЛИКОВНИЦА - најзад!!!

илустрација: Александар Божић 

 

 

 

У најави за скори излазак сликовнице, „Језерска принцеза“, кратко се, у једном од постова, присетисмо њеног настанка. За све оне који нису испратили чланак, исти могу погледати овде. А данас, када је сликовница и званично изашла из штампе, желим да се посебно осврнем на оне људе који су, својим учешћем у остварењу овог пројекта, заслужили да се о њима чује пригодно слово.

Наравно, најпре ћу кренути од особе која ме, милошћу Божијом, све време држи за руку и несебично ми помаже у узрастању, оном списатељском (али не само у њему), било саветима, било црвеном оловком. Реч је, дакако, о особи коју с правом називам мојом радости, јер она то и јесте – драга Ви. За оне који не знају, њено име је Виолета Милићевић, професор српског језика и књижевности, поетеса и писац. Задужена, најпре, да ме трпи, њој је припала дужност лектора. Оно што је код ње интересантно, јесте то да тачно осети кад се негде ломим или ми нешто не одговара у ономе што напишем. Као да седи поред мене, чучи у мени, и својом оловкицом зацрвени моју мисао, али никада ми не намеће своја размишљања, већ само тражи да се изјасним другачије, прецизније. Не желим да говорим о себи као о писцу, јер је то дуг и мученички пут, и односи се на оне који стигну на циљ; желим само да приметим да је за неког ко пише изузетна част и радост имати поред себе некога ко ће да вас разуме, да испрати вашу мисао и, ако залута, да је врати. То је мени Ви! Неко ко ме, својим присуством, испуњава као личност. На томе сам бескрајно захвална Богу.

Теби, Ви, хвала за радост коју ми чиниш и што ме трпиш.

Друга особа, која у једнакој равни доприноси моме сазревању јесте Даца – наш највећи женски афористичар Даница Машић. Као верни пријатељ, она прати Виолету и мене и даје нам ветар у леђа: некад критиком, некад лепом речју, некад афоризмом или каквом мисли познатих. И дели са нама терет узрастања. Да сам их тражила, не бих их нашла овако добре и несебичне, Богу хвала. И заиста је јако тешко пронаћи речи достојне којима би се могло описати све оно што оне мени чине и све оно што ја према њима осећам. С тим што сам ја прво упознала Дацу, а преко ње и Виолету. Ни сањала нисам у какву ћу дивну авантуру кренути оног тренутка кад се са Дацом упознах. Та авантура траје и дан-данас, а Даца је она која држи једра и води нас.

Само због тога да ти будем захвална, али то је тек почетак онога што ти нама дајеш и значиш нам, драга. Хвала Богу и на теби, мила моја Дацо.

 

илустрација: Александар Божић 

 

Сад је на реду мушки део тима. Најпре смо урадили илустрације, а за њих је био задужен школски друг мога брата – Александар Божић. Е то је био подвиг, чини ми се! Оног тренутка кад је пристао да црта за мене, ни сам није могао да претпостави колико ћу бити захтевна. А јесам била, признајем! Јер сам за децу хтела искључиво оне слике након којих ће моћи лећи у кревет да спавају. Превише је страве и ужаса унето у сликовнице и цртане филмове и ја сам хтела да то све избегнем. И надам се да јесмо. Хвала Богу и на теби, драги Сале, и на твом трпљењу честих преправки; без свега тога не би данас било сликовнице. Иначе, да бисте се боље упознали са илустратором, предлажем да погледате његов сајт који је изложен на блогу међу линковима.

Након илустрација, окренух се Ненаду Живковићу. Он је био задужен за прелом. Ако сте мислили да је он прошао без трпње, грдно сте се преварили. И то баш кад и није било добро време, али, дао Бог, прошло је, неповратило се. Иначе, Ненад је једна велика душа од човека, неко ко има огромно срце, у коме живи читав један град. Он је књижевник и власник сајта Творац града (културног профила), и неко ко се и сам несебично даје, не тражећи ништа за себе, већ све за другог. Мислим да се пред таквим величинама човек мора осећати постиђен и мален. Особа која је и сама употпунила мој живот, на један несвакидашњи начин, и од које се има свашта доброг научити. Слава нека је Богу кад и тебе упознах, драги Ненаде, и што чиниш мој свет лепим местом за живот.

 

илустрација: Александар Божић 

 

На крају, остале су још корице; њих је, и овога пута, урадио мој брат у Христу – Зоран Живојиновић, рачунарски техничар. За тај рад морао је да узме годишњи одмор – скоро. Али, срећом, па смо у том нашем заједничком послу, где сам ја извољевала, а он улагао труд и зној, имали и помоћнике са стране, иначе не знам кад бисмо нас двоје то завршили. Дакле, осим њему, захвалност у Христу Господу дугујем и његовој дивној супрузи, као и милој му ћери. Данас је тешко наћи и пријатеља, али пронаћи брата и породицу је нешто неописиво. А они то мени јесу, заиста. Премда и не близу телесно, али срцем увек ту и у свако доба спремни да ми помогну и да ми се нађу. Савет старијег брата је од велике важности, јер носи у себи искуство. Нарочито за неког ко савет прижељкује, држећи да двоје увек види боље него једно. Стога нека је Богу слава и хвала кад ми их је послао – на радост и свако добро.

Свакако, овде ћемо се присетити и људи који су својим новцем помогли да сликовница не буде прескупа. Но њихова имена су Богу знана. Такође, посебну захвалност дугујем и мом добром штампару, који ми је и сам изашао у сусрет, знајући како бринем о „нескупоћи“ сликовнице. Али не само тиме да ме је задужио, већ од њега чух и прву лепу причу везану за сликовницу. Наиме, његова супруга уз „Језерску принцезу“ успављује њихово дете.

Па тога ради је и исписана, Богу хвала!

А и у мом граду је, бар судећи по доживљеном, наишла на леп пријем.

Иначе, у сликовници су прозвани и неки блогери. Који, чуће се!

 

 

 

Посвета је за мога вољеног оца (Бог да му душу прости), са којим и започех рад на сликовници. Он је био тај који је доносио својој ћери бајке на читање, усађујући тако у њој љубав према њима. Њему у сећање – једна песма:

 

 

За све оне који желе да поруче сликовницу на кућну адресу, могу да се обрате на следећи мејл:

jezerska.princeza@yahoo.com

Бог да вас све поживи, ви дивни људи света мог!

Воли вас, у Богу благодарна, причалица.

 

 

 

 

[Одговори]

Verujemo da nas voliš volimo i mi tebe sve sa slikovnicom.Pozdrav!

Comment by Jovan s.s. (03/15/2011 20:48)

[Одговори]

*Јован с.с.
Хвала, Јово. Поздрав и теби!***

Comment by pricalica (03/15/2011 20:51)

[Одговори]

Čestitam na urađenom velikom i značajnom poslu! Tvojoj slikovnici želim samo jedno - da deci pomogne u lepšem odrastanju! A znam da to može! Javljam se na pomenuti mejl, trebaće mi slikovnica.

Comment by sanjarenja56 (03/15/2011 20:53)

[Одговори]

*сањарења
Хвала, мила. Свакако да посао јесте и велик и, верујем, значајан. Нарочито јер чух да се сликовница купује како би се читала деци. Па на томе смо сви овде радили!:)))
Важи, чујемо се ондаК на договореном месту. Љубим те.***

Comment by pricalica (03/15/2011 20:57)

[Одговори]

E, neka je sa srećom i berićetom prva slikovnica iz velike zbirke! Čestitam izdavaču, a autorku će izljubimo jedared, nadam se.

Bajkovit pozdrav sa salaša punog mesečine,

Comment by Baladašević (03/15/2011 21:02)

[Одговори]

Bravo!Eto šta ću svome Anđelu čitati!Pričalice punu moju podršku imaš i sve čestitke!poljubac veliki

Comment by tanjana (03/15/2011 21:04)

[Одговори]

*Баладашевић
Хвала, добри мој комшо!:)))
Уста ти се позлатила, дао Бог. А слава Богу па ћемо се и ижљубити, ко што и приличи добром комшилуку.
Шаљем топле поздраве из Срема који се буди из зимске учмалости. :)))

Comment by pricalica (03/15/2011 21:05)

[Одговори]

*Тањана
Хвала, драга Тањана, значи ми много, свакако. Љубим те и грлим, шаљући веееелики поздрав твом анђелчићу.:)))

Comment by pricalica (03/15/2011 21:07)

[Одговори]

Bravo! Pricalice:)))

Zelim ti da slikovnica nadje put do svakog deteta... ma koliko godina imalo:)))

ljubim jako:)

Comment by persefona (03/15/2011 21:09)

[Одговори]

Eto, persefona reče pravu želju, "želim ti da slikovnica nadje put do svakog deteta... ma koliko godina imalo!" To je ono pravo!

Comment by sanjarenja56 (03/15/2011 21:11)

[Одговори]

*персефона
Хвала, драга, најлепша! Љубим и ја тебе исто толико!:)))

Comment by pricalica (03/15/2011 21:11)

[Одговори]

*сањарења
Па ја вам већ рекох да је кренула са децом и ка деци.:)))
Хвала, мила.

Comment by pricalica (03/15/2011 21:12)

[Одговори]

Cestitam.
:))
Rekoh ja nesto ne tako davno ...
:)))))

Comment by Talas (03/15/2011 21:14)

[Одговори]

*Талас
Драги драги Аласе-Таласе, пријатељу! Љубим те и захваљујем!:))))

Comment by pricalica (03/15/2011 21:18)

[Одговори]

...ne znam nista o tvojim pisanju(malo sam ovde),ali kako procitah ovu slikovnicu,stadoh za trenutak da saberem misli,osecanja.
Jedno ti przinajem da ces da radujes mnoge generacije a mene si dotakla s'postojanjem i verom u Svevisnjeg!
Raduje me i to sto si tvojim umom i voljom prinela deci!
Cestitam .

Comment by Lora (03/15/2011 21:22)

[Одговори]

Draga komšinice, ta mi se samo tako maskiramo. Kao ono, zmiska idila, ništa se ne dešava, samo noćom kere lajedu... Al nije tako, što malo ko zna. Vatra razgaljuje srce i dušu, milina se razliva pod nebeskim slašarskim igloom i divote...
Kroz senke na zidovima prolaze vekovi, spajaju se slike prošlosti sa večnošću i sve dobija nove oblike i obrise. Al' retki to znadu...
A kanda ćemo već sledeće zime imati jedno (najmanje) blago pride, u obliku slikovnice, za duge i nežne noći zimske, u krugu celokupne porodice....

Comment by Baladašević (03/15/2011 21:25)

[Одговори]

*Лора
Добро нам дошла, Лора, на блог причољубаца! Радује ме да си овде са нама и да делимо мисли о вери. Хвала ти на лепим речима и жељама. Осећај се овде као код куће! Читајући, кад и колико можеш, упознаваћеш не само мене, већ, верујем, и целу ову дивну блогосферу. Свако добро.***

Comment by pricalica (03/15/2011 21:28)

[Одговори]

*Баладашевић
А управо из тако дииивно описане равничарске идиле, подно раскошне Фрушке Горе, долазе и наша бајковита маштарења, која се из мисли претачу у речи, а речи се, као бистре капи, сливају и теку по хартији, са које се урезују у душе читалаца - деце свих узраста.
Надамо се да ће бити тако, комшо добри, јер нешто се већ крчка загледано у Васкрс, али са сликом која несумњиво исцртава зимску идилу. :)))

Comment by pricalica (03/15/2011 21:33)

[Одговори]

Ohoooo, svaka cast! Evo mene opet, ako treba da te podenem da napises jos nesto ;)
Cestitam, draga Pricalice! :***

Comment by Pinokio (03/15/2011 22:01)

[Одговори]

Mene zaniMA kao ubacujes da ti pozadina blogA byde ovako lepa i ova prelepa slika sa andjelima?

Comment by lady88 (03/15/2011 22:01)

[Одговори]

bravo ! neizmerna je moja radost za ispunjenje ovog divnog sna, dovoljno si jako sanjala i zelela :) veliki pozdrav od tvog Gas-a :D

Comment by gasstrocity (03/15/2011 22:14)

[Одговори]

*Пинокио
Треба, треба, јакако!:)))
Али сад се јави на мејл, да ти дотурим ову нашу прву бајку. Грлим!***

Comment by pricalica (03/15/2011 22:23)

[Одговори]

*лејди88
Па то ти могу појаснити само ако имамо исте теме и кад ухватим мало више времена, лејди. Поздравче!***

Comment by pricalica (03/15/2011 22:25)

[Одговори]

*гасстросити
Хвала, мили мој Гас-е! А ако је сан и жеља молитва, онда јесам, и Богу хвала за све. Љубим те.:)))

Comment by pricalica (03/15/2011 22:26)

[Одговори]

Čestitam, čestitam od srca. Radujem se, neiznerno. Ljubim te draga moja književnice!

Comment by roksana (03/15/2011 23:19)

[Одговори]

Od srca ti čestitam naša pričalice. Iz svega gore pročitanog i navedenog mogu biti siguran u to da će "Jezerska princeza" zasigurno u svijet snova voditi svu djecu bez obzira na uzrast. Poznavajući te kroz ovaj blogovski svijet zasigurno znam da si slikovnicu obojila onim što nam svima danas treba. Ljubavlju, dušom i vjerom u dobro. Neka nam te dragi Bog čuva na mnogaja ljeta, na sreću naše djece i nas neodraslih.
pozdrav pričalice svih pričalica

Comment by mandrak72 (03/15/2011 23:40)

Čestitke [Одговори]

Čestitam mila moja.Eh da nam je više ovakvih slikovnica..Prelepo.Želim ti mnogo dobrih naslova i još više čitalaca.Ljubac.

Comment by Vera Gajić (03/16/2011 00:31)

[Одговори]

Cestitam draga od srca,zelim da razgali mnoga decja srca naravno tu smo i mi koji nikako ne umemo odrasti.
Poljubac ti saljem

Comment by unajedina (03/16/2011 00:40)

[Одговори]

Napokon nesto primereno decijem uzrastu, edukativno i lepo. DOsta mi je vise japanskih crtaca i albuma sa slicima. Pozdrav draga moja. Drzim fige da deca, a pre svega njihovi roditelji, prepoznaju kvalitet! Poz :)

Comment by nesanica (03/16/2011 01:19)

Срећно! [Одговори]

Одавно нисам прочитала лепше речи од ових, посебне захвалнице за сваког пријатеља који су ти несебично помагали. Нема лепше!Посебно сам одушевљена гестом да у твом срцу заузимају почасна места!

Comment by Настасија (03/16/2011 02:35)

[Одговори]

Ne, meni ne mogu da promaknu ovakvi stvaraoci i humanisti, Daco. Apsolutno si u pravu. Jedino moram da napomenem da je moj udeo u celoj toj prici neznatan, da sam ja tu tek da bih Jeleni potvrdila ono cega ona mora da je svesna: lepote njenih prica, bilo da su to bajke, basne, anegdote, crtice, jer i ona, kao i svi mi, ima potrebu da zna na kakav odziv nailazi ono sto pise.

Pričalice moja
Ako ovako o tebi kaže Violeta za koju rekoh da je
kompetentna u davanju
mišljenja s obzirom na profesiju i talenat za pisanje koji i sama poseduje, onda si premnogo hvale rekla na moj račun. Pored tebe, Violete, Nenada,Anke ovde je još mnogo tvojih prijatelja koji pišu bolje od mene, ali ja sam se našla među malim brojem žena koje interesuju aforizmi i tako skrenula pažnju na sebe. Ono što je najvažnije, svoj sud o našem stvaralaštvu daće čitaoci.
Uz sve moje pohvale o onom što si stvorila za ovo vreme koliko se poznajemo,
veća je sreća i čast mi je što si mi prijatelj. Ja osećam tvoje prisustvo na svakom koraku, u mislima sa tobom sam jača. Ti si moj VETAR koji mi pomaže da ne klonem duhom, jer u mojim godinama ljudi pritisnuti „teretom života“ počinju i da klecaju. Sigurna sam da sa tobom nikada neću pokleknuti. Hvala ti mnogo, mila moja!
KAO I ČOVEK, MNOGO KNJIGA POSLE PRELOMA NE PROHODA.
Za razliku od ovih, tvoje odmah posle rođenja trče u susret – čitaocima.
P.S.
Neka da Bog da još mnogo
knjiga bude posvećeno tvom
VELIKOM ocu!

Comment by Daca (03/16/2011 08:41)

[Одговори]

Oprostiće mi Mandrak. Njega ne spomenuh, a poznajem ga i kao pisca dobrih priča i odličnih aforizama. Za sada mi je, na ovom blogu, jedino on kolega po aforističarskom peru.

Comment by Daca (03/16/2011 09:04)

[Одговори]

*роксана
Хвала, хвала, драга, на честиткама! Љубим те:)))

Comment by pricalica (03/16/2011 17:19)

[Одговори]

*мандрак
Драги мој приповедачу, трудили се јесмо сви, заиста, и мислим да визуелно лепо изгледа. О садржају ће судити читаоци, деца најпре. Али смо уградили љубав у њу у нади да ће нас једино љубав и водити. Хвала ти за дивне речи. Поздрављам тебе и све које волиш.***

Comment by pricalica (03/16/2011 17:23)

[Одговори]

*Вера Гајић
Драга Вера, баш си ме обрадовала! Хвала ти пуно што си овде и добро нам дошла! Да, било би лепо да тако и буде, а ти, као мајка многе деце, то најбоље знаш. Тога ради трудићемо се, а и надајмо се да ћеш се том свету и ти ускоро придружити неким својим делом. Поздрављам те пуно.:)))

Comment by pricalica (03/16/2011 17:27)

[Одговори]

*Унаједина
Хвала, драга Уна. Надајмо се томе, а добро је док деца у нама живе. Тада и за свет има наде. Љубим те. :)))

Comment by pricalica (03/16/2011 17:28)

[Одговори]

*несаница
Хвала, мила моја ноћобдијко! Нека би дао Бог да тако и буде. А као што рекох горе у тексту - на томе и радисмо, како би деца, најзад, али и њихови родитељи, добили избор. Свако ти добро и свима које волиш.:)))

Comment by pricalica (03/16/2011 17:30)

[Одговори]

*Настасија
Мила моја, добро нам дошла! Хвала ти на коментару и што си ту! Баш сам радосна!:)))
А све што написах јесте тако и да имам само то била бих велика богаташица. Али, поред њих, и овде на блогу су присутне душе које ме чине радосном и обогаћују моју личност. Можда им не говорим често, или колико би требало, али тако јесте. А и ти си моје благо, па да! Љубим те и благодарим, срећице!:)))

Comment by pricalica (03/16/2011 17:35)

[Одговори]

*Даца
Драга моја,
па ја нисам ни почела писати, а и кад бих почела, где би све стало док бих исписала све оно што мислим да би требало рећи о теби. Богу хвала да те имам! Поготово јер од тебе добијам све оно што ми треба, а то је, пре свега, топло и искрено пријатељство. Како да човек не буде благодаран на томе? Волим те у Христу Господу, сестрице драга!***

Comment by pricalica (03/16/2011 18:00)

[Одговори]

О, мила моја, не знаш колико се радујем овоме, тако ми је драго због тебе, заиста.
Желим ти још много причица и књижица, уз Божију помоћ, да заиста успеш у том дивном науму и раду, којим те Он обдари и који видим да заиста "живиш".
Љубим те и праштај, сестро. :***

Comment by woman.in.love. (03/16/2011 23:02)

ХВАЛА ТИ [Одговори]

Занемим и ћутим дуго, дуго кад неко на овај начин говори о мени, тј. о мом малом доприносу свом великом делу. Видиш и сама, Причалице драга, колико се твоји будући читаоци радују овој сликовници, а колико тек могу да се радују они о чијем учешћу у њеној реализацији пишеш са много љубави - то је само њима знано. Камо среће да су сви (или бар већина) који се данас називају писцима тако мало захтевни као ти, и камо среће да су и њихове мисли и реченице толико јасне, лепе и племените као твоје!Сви који држе црвене оловке у руци могли би да цртају цветиће уместо да прецртавају и дорађују написано!Но, на страну све то, опет могу само да поновим како сам БЕСКРАЈНО срећна што ми дајеш увид у своја дела и што на овај начин говориш о мом скромном доприносу јер ја сам та која има среће што те познаје и чија си ти велика радост, снага и подршка.
Посебно ме радује што сам у изванредном друштву које чине Даца, Ненад, Александар, Зоран и они чија имена не знам, али који су све време ту.Овакав тим је тим какав свако може само да пожели.
Твојој предивној бајци желим срећан пут у домове којима ће причинити велику радост, а тебе љубим свим срцем.Жива нам била и вазда нам стварност улепшавала овако истинитим бајкама!

Comment by Ви (03/17/2011 19:41)

[Одговори]

Čestitam ti od srca!

Comment by sanjam (03/19/2011 01:20)

[Одговори]

Stigla mi je!!!!!!Čujete li, ljudi, stigla mi je! Prelepa, jedinstvena, knjiga bajki Jezerska princeza, suviše skromno nazvana slikovnicom. Knjiga za svako dete i svakog odraslog u kome je ostalo nešto od deteta! Hvala ti, mila moja Pričalice!

Comment by sanjarenja56 (03/19/2011 07:43)

[Одговори]

*woman.in.love
Хвала ти у Христу Господу, драга моја, на лепим жељама и речима, воља Божија да буде као што и јесте. Љубим те пуно.:)))

Comment by pricalica (03/19/2011 16:17)

[Одговори]

*Ви
Издвојити време за неког и помагати му одлика је великих душа, тако да говорих као што јесте и све оно што мислим. Ти си моје злато, бесцен благо, са којим се ја, дао Бог, поносим. И волим! А радује ме чињеница да бајка наилази на добар пријем и код родитеља и код дец, заиста. Но, ако Бог да, спремам нови пост у вези тога, где ће о свему бити још речи.
Љубим и грлим моју РАДОСТ! :)))

Comment by pricalica (03/19/2011 16:21)

[Одговори]

*сањам
Захваљујем, Сањам, на честитки!:)))

Comment by pricalica (03/19/2011 16:22)

[Одговори]

*сањарења
:)))
Хвала, мила, на радовању, пре свега. Драго ми је да ти се допада, јер се заиста, као што написах и рекох, трудисмо да буде лепа. А Богу хвала за све!
Љубим!:)))

Comment by pricalica (03/19/2011 16:23)

Радости моја,мила прицалице, [Одговори]

Држим у руци твоју прелепу књигу,читам и плачем од среће.
Успела си,Богу хвала, написала и издала дивну књигу ,која ће ући у многе домове да увесељава нашу дечицу.
Желим ти још много причица и књижица.
Хвала ти мила моја ,за ову прелепу,јединствену књигу бајки.

Хвала драгом Богу што ми те је послао за сестру у Христу,нека нам те чува много година .
Љубим те од срца и душе.

Comment by Мирослава (03/21/2011 17:41)

[Одговори]

Napisana da uspavljuje decu, ova prelepa knjiga je danas probudila jednu od tvojih najvernijih citateljki.
Da samo znas koliko je zvezdica u ocima zasijalo kad je rekla "MAMA PISMO ZA MENE"!
Izvini, nismo mogle da cekamo vece da bi je citale, procitale smo je odmah, a sada je knjiga u skoli.
Rece Mrvica " Moram da se pohvalim nastavniku"
Ljubimo te mila nasa carobnice.

Comment by casper (03/23/2011 15:27)

[Одговори]

*Мирослава
Мила моја,
радост ми чиниш овим речима. Драго ми је да ти се виђено и прочитано допада и благодарим што си своје запажање поделила са нама. А нека буде Божја воља, ја ћу се трудити да наставим што и започех.
Љубим те пуно.
Анђео с тобом, радости лепа.***

Comment by pricalica (03/23/2011 18:14)

[Одговори]

*каспер
:)))
Па може и да их буди, што да не. Нарочито кад дође на јастук најпричољупца. :)))
А звездице је вредело видети, а што виде мајка, виде и сви остали. Само због тога и због ње саме да је исписана - вредело би!
Велики поздрав шаљем Мрвици, теби и народу драгом, али и наставнику, дабоме. Ако Мрвица мисли да он треба да зна, онда и треба. :)))
Љубим и грлим!:)))

Comment by pricalica (03/23/2011 18:17)

[Одговори]

Nastavnik odusevljen!
Knjiga procitana na casu srpskog jezika, znaci procitalo citavo odeljenje.
Mrvica i dalje promovise knjigu, danas je citala jednoj malenoj curici.
Hvala jos jednom, ako je neko naterao moje dete da cita onda si to ti!

Comment by casper (03/27/2011 00:22)

[Одговори]

*каспер
А тек причалица! Мало је рећи да сам одушевљена. Мрвице, срећице мила, од Бога ти свако добро, душице драга! Улепшала си ми дан, недељу, месец, годину целу. А Богу хвала за све! Љубим вас и грлим најјаче, народе цели!:)))

Comment by pricalica (03/27/2011 12:00)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме