Четвртак, Јануар 28, 2016

Европски суд забрањује крштење беба

Европски суд забрањује крштење беба, пише ilgiomale.it. Према одлуци тог суда, од марта 2016. године крштење деце ће бити у супротности са европским законима и сматраће се кривичним делом.


Мотиви за ову скандалозну одлуку су следећи: 

Крштавањем деце крши се члан 16 Европске конвенције у вези са чланом 22 који каже да дојенчад, будући, још увек не могу да разумеју и поступају по слободној вољи у позицији су да прихвате одређену веру без да су тога свесни. Крштење је чин којем треба свесно да се приступи, а не да се намеће од стране религиозне организације. Вршење ове свете тајне угрожава дететова основна права по члану 3 Конвенције о правима детета, која је ратификована 25. маја 1992. године. Ово право гарантује личну слободу.

Ватикан се још увек није огласио по овом питању, али у недељу се очекује конфенренција за новинаре на којој ће бити коментарисана ова одлука.

Извор: Епархија горњокарловачка
 
* * *
 
Дакле, прошле године је Америка почела да избацује Божић из употребе, а Европа, видимо, иде и корак даље. Али је занимљива њихова логика и свих који се позивају на тзв. европске вредности а да притом нико не спомиње концентрационе логоре, Жуту кућу, геноциде... И кад кажу да се овим крше дечја права, како је то онда у Србији изнет предлог на изгласавање о томе да свако дете чим се роди мора да буде донор? И откуд то наједном Србији треба толико донора?
 
Па и не треба. И нису џаба код нас странци засели на тачно одређена места са којих ће се питање потенцијалних донора решавати, и то, замислите, чак и док дете још неће умети само да одлучује.
 
А кад већ помињемо права којима се ЕУ дичи (јер настанак ЕУ је доказ да се Европа распада), за све вас који не знате, а хрлите да тамо уђете, знајте да обична свиња има већа права од Срба, чак и рибица. У једном од безброј чланова законика свиња мора да има обезбеђене услове и у свињцу играчке да се игра, док рибицу не можете имати уколико немате акваријум одређене величине, са све узгојеним бактеријама и неопходном количином воде како би она могла живи. Са друге стране Србима је загарантована бодљикава жица.
 
 

[Одговори]

Bilo bi smešno da nije tužno sve to. Nakaradni zakoni.

Comment by sanjarenja56 (01/28/2016 16:11)

[Одговори]

сањарења
Тамо где је мноштво закона, нема слободе живљења.

Comment by pricalica (01/28/2016 16:40)

[Одговори]

Kako tačno glasi taj član?
Da li je samo zabranjeno krštavanje ili i svi drugi verski obredi drugih religija koji se rade u tom uzrastu?
Pozdravljam! ;)

Comment by Aneta (01/28/2016 16:53)

[Одговори]

Не знам тачно, Анета. Али ти је занимљиво питање, јер је од скора у САД дозвољен сатанизам. А овако постављен закон је чист протестантизам, то јест - религија по Веберу. И нема везе што је то противно Светом писму на које се протестанти здушно позивају.
Отпоздрављам! :)

Comment by pricalica (01/28/2016 16:59)

[Одговори]

Невероватно!
Изопачењу нема краја.
На крају, овај свет неће бити жртвован у сукобу религија, већ у сукобу верујућих и неверујућих (свих вера).

Comment by Станимир Трифуновић (01/28/2016 22:00)

[Одговори]

Станимир Трифуновић
Борци за људска права заправо су дискриминатори права човека. Закон који штити права жена, крши права мужа, закон који штити права детета, крши права родитеља, закон који штити геја, крши права верника итд. Они немају намеру да штите било чија права, већ, напротив, да их угрожавају под паролом: завади па владај. Сад им је остало још да сруше католичку и надасве Православну Цркву. Ми већ видимо да се католичка вера модернизује до неслућених граница, али је Православље тврд орах и у себи крије мноштво будућих мученика. Зато се овај закон доноси, а већ је покушано прошле године у Бугарској па није прошао. Али не треба бити наиван јер ће се притисци настављати. А повод за нови рат ће бити као и увек - исполитизовани инцидент. Ниједан рат није имао везе са вером, већ увек са новцем. Европа се распада због све мање ресурса и сад се враћају стара предаторска правила, па коме шта допадне.
Поздрав, Станимире!

Comment by pricalica (01/29/2016 20:03)

[Одговори]

Данима одбијам да прочитам текст о првој вести. И још увек га нисам прочитала. Али ово друго је толико монструозно да немам речи! Само нас Господ може сачувати, ако му дозволимо!

Comment by cy3a (01/31/2016 15:06)

[Одговори]

суЗа
Богу хвала закон није усвојен за сада.

Comment by pricalica (02/04/2016 12:43)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме