Европски суд забрањује крштење беба

Европски суд забрањује крштење беба, пише ilgiomale.it. Према одлуци тог суда, од марта 2016. године крштење деце ће бити у супротности са европским законима и сматраће се кривичним делом.


Мотиви за ову скандалозну одлуку су следећи: 

Крштавањем деце крши се члан 16 Европске конвенције у вези са чланом 22 који каже да дојенчад, будући, још увек не могу да разумеју и поступају по слободној вољи у позицији су да прихвате одређену веру без да су тога свесни. Крштење је чин којем треба свесно да се приступи, а не да се намеће од стране религиозне организације. Вршење ове свете тајне угрожава дететова основна права по члану 3 Конвенције о правима детета, која је ратификована 25. маја 1992. године. Ово право гарантује личну слободу.

Ватикан се још увек није огласио по овом питању, али у недељу се очекује конфенренција за новинаре на којој ће бити коментарисана ова одлука.

Извор: Епархија горњокарловачка
 
* * *
 
Дакле, прошле године је Америка почела да избацује Божић из употребе, а Европа, видимо, иде и корак даље. Али је занимљива њихова логика и свих који се позивају на тзв. европске вредности а да притом нико не спомиње концентрационе логоре, Жуту кућу, геноциде... И кад кажу да се овим крше дечја права, како је то онда у Србији изнет предлог на изгласавање о томе да свако дете чим се роди мора да буде донор? И откуд то наједном Србији треба толико донора?
 
Па и не треба. И нису џаба код нас странци засели на тачно одређена места са којих ће се питање потенцијалних донора решавати, и то, замислите, чак и док дете још неће умети само да одлучује.
 
А кад већ помињемо права којима се ЕУ дичи (јер настанак ЕУ је доказ да се Европа распада), за све вас који не знате, а хрлите да тамо уђете, знајте да обична свиња има већа права од Срба, чак и рибица. У једном од безброј чланова законика свиња мора да има обезбеђене услове и у свињцу играчке да се игра, док рибицу не можете имати уколико немате акваријум одређене величине, са све узгојеним бактеријама и неопходном количином воде како би она могла живи. Са друге стране Србима је загарантована бодљикава жица.