Четвртак, Мај 31, 2012

Ослобођени заробљеник

 

 

 

 

Један орао је, силом прилика, допао у руке неког окрутног младића. Младић, ухвативши краља свих птица, стави му на ногу тешки ланац. Поносна птица је настојала да га се ослободи. Борила се свом снагом својих крила. Данима и ноћима је померала свој ланац. Након неког времена, услед многих удараца, једна карика се сломила. Али заробљени орао то није уочио... Уморан од многих покушаја престао је да помера ланце.

Ах! Каква штета! Бар да се нашао неко и рекао му да се карика поломила и да би са свега једним, последњим ударцем, био слободан да полети у небеско плаветнило.

 

И ти си, брате мој, заробљен ланцима греха, свезан за ову земљу. Орао си, који је створен да лети високо. Зашто си још увек роб греха? Христос је дошао и сломио карику твога ропства. Замахни крилима своје душе и бићеш слободан. Христос је сломио твоје ланце. Зашто остајеш и даље заробљен? „Ево сад је време најбоље, ево сад је дан спасења“. (2.Кор.6;2)

 

Са грчког превела А. М.

 

 

 

Висина [Одговори]

Кад слободно летиш и сагледаш сву лепоту света,нема краја срећи.

Кад срцем летиш ка Господу слободан си занавек.

Comment by ПравоСлавље (06/01/2012 07:02)

[Одговори]

*ПравоСлавље
Добродошао! Управо је тако. А слобода може да буде само у Христу, а не од Христа. Где ти је смрти жалац, где ти је аде победа, како каже Апостол Павле. Заиста, нема тог ланца који може задржати душу слободну у Христу. Свако добро. :)

Comment by pricalica (06/01/2012 19:10)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме