Понедељак, Јул 16, 2012

Најбржи појац

 

 

 

 

На половини школске године одржано је такмичење у трчању. Идући на Литургију, моје кумче, као ђак-првак, похвали ми се да је најбржа у школи. Честитах јој, а кад стигосмо у храм, на вратима нас дочека свештеник, обраћајући се Софији:

- Ево најбрже девојчице у школи!

Она се нађе у чуду, не знајући кад је отац и од кога ту вест чуо. Али своју зачуђеност сакри осмехом, па се сви зарадовасмо.

На Литургији је стајала поред мене и пратила прилично мирно. У једном тренутку јој шапнух да слободно отвори уста и пева. Мало се постидела, премда наслутих да би хтела, али се није усуђивала. Чак је оћутала и Оче наш, а знала је  молитву.

По завршетку Литургије, кад кренусмо кући, још једном кренусмо с причом о њеној дипломи за освојено прво место у трчању. Тада искористих прилику да јој приђем изокола.

- Видиш, љубави, мила Бога ти је дала брзе ноге, не да бежиш, већ да будеш прва и да је победом славиш. Зато буди захвална на том дару и не бој се, и не стиди, да у Цркви певаш.

Након тога, моје кумче, по уласку у храм, иде право за певницу, где са другом децом поје у славу Бога.

 

 

 

[Одговори]

Lako je kada u kumče ima tebe za najboljeg učitelja.Mnogo znači podrška deci, naročito onoj talentovanoj a stidljivoj.

Comment by Daca (07/18/2012 19:52)

[Одговори]

*Даца
Зато ја и тврдим да смо сви одговорни за све. А чек` док видиш шта ми је, дао Бог, неки дан писала, срећица моја. Машем! :)

Comment by pricalica (07/19/2012 16:04)

[Одговори]

masem i ja

Comment by rodjendanski stihovi (07/28/2012 02:19)

[Одговори]

*рођендански стихови
:)

Comment by pricalica (07/28/2012 21:29)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме