Петак, Септембар 11, 2015

На западу ништа ново

 

(Слика са нета)

 

За време погрома на Космету немачки војници су сместили једну групу Срба у неке бараке. Још се бес разуларене масе није ни стишао, кад је међу војнике и напаћене Србе ушао немачки официр, који је, узгред буди речено, био и католички свештеник. Отпочела је миса и на крају дељење хостије – свима.

Међу Србима је углавном био старији живаљ, али нашао се ту и један млађи мушкарац, који, згрожен свиме, рече:

- Узели сте нам земљу, спалили куће, оставили без ичега и сад још хоћете и душу да нам узмете!

Наравоученије ове приче: Ништа се није променило. И даље, из генерације у генерацију, Запад овде долази вођен једном једином мишљу: трећину Срба убити, трећину покатоличити, трећину протерати. Оно што се десило на Космету гледаћемо на територији целе Србије. Сад је на реду отимање имовине Србима и продаја исте за минималне паре мигрантима. Очигледно је да они одавде неће ићи нигде, а свакодневно патетисање са саосећањем према њима, нарочито према деци, (док, притом, тог саосећања према нашој деци нема), као и позивање на српско гостопримство јесте НАТО пропаганда. Нема тог госта који дође да вам се насели у кућу; три дана и доста. Случај са пакетима Црвеног крста, као и интервју руске новинарке са мигрантима у парку, јасно нам казује да они према хришћанству, као и према законима одређене државе, немају никаквог поштовања. И још нешто веома важно: зашто су, поред свих муслиманских земаља у свом ближем окружењу, они дошли у далеке православне земље? Чак нису ни у Албанији!?! Они, муслиманске заједнице, и не показују интересовање да брину о њима, а и ови ем што имају са собом силан новац, ем га добијају. Пазите: неко овде изазива могућ сукоб, и, ако нам један геноцид није приписан, ко зна да ли нам се нови не спрема? У сваком случају ми, као народ, мање смо дужни да бринемо о њима, већ ту бригу препустите онима који су проблем и направили. На крају крајева, и они сами је не желе, јер је отворено одбијају. Ако им вера не дозвољава, то треба поштовати. Знамо ми бити толерантни.

 

 

[Одговори]

Причалице, ти јадни људи само гледају како што пре да дођу до границе и напусте не само Србију, већ Балкан. Чак на све начине покушавају да не оду у прихватне центре, већ грабе ка Мађарској па даље, плашећи се да ће бити задржани, процесуирани и слично. Ништа нам они неће наудити... Иста им неман земљу разара као што и нашу разараше.

Дај Боже да и наша омладина, у још већем броју, не крене за њима, а потпуно је ирационалан страх да ће они овде остати.

Comment by Јанакис (09/11/2015 15:47)

[Одговори]

Неће бити баш тако. Они овде добијају папире и држављанство, а сви су махом рођени 1. јануара и сви се изјашњавају као Сиријци, а сами Сиријци кажу да ови немају везе са њима. Значи, неко им диригује. Истина је да су сигурно изманипулисани, и да им је речено да ће да иду негде другде, али обзиром да сви дижу зидове око нас, то недвосмислено значи да је план другачији за њих, чак и мимо њихове воље. Ево, и Албанци из Прешева сад траже своју заједницу у оквиру Србије. У Дугој Пољани се прави највећа џамија у Европи, а за то место смо чули кад је Вучић помињао промену Устава и посебно истакао то место. Омакло му се? Сумњам. Значи да има неку важност. Не, ништа није случајно.
http://dodjiividi.blogspot.rs/2015/09/blog-post_8.html

Comment by pricalica (09/11/2015 15:58)

[Одговори]

Ма не добијају држављанство, по тренутном протоку кроз Србију задржавају се свега до пет дана. Никакав их зид не може зауставити, то је свакоме јасно, ти зидови су чист политички популизам мађарских политичара. Као што је и кампања против тих људи на друштвеним мрежама а и на неким тзв. патриотским страницама потпаљивање испрепаданог народа и на том страху прикупљање гласова.

Comment by Јанакис (09/11/2015 16:07)

[Одговори]

Мађарски председник је Сорошев човек. Мислим да је ова девојка лепо објаснила проблем. И још нешто, ако је тако како кажеш: зашто их из земаља ЕУ враћају у Србију? Зашто само не продуже, кад је тако? Нису проблем сами ти људи, али јесте политика која се спроводи. И Србија ће га добити, хтела или не. Заправо га већ има. То је демократија, да ти се да, а да те се претходно и не пита да ли желиш, поред тога што за ову миграцију ниси ни крив.
Док се ми освестимо они покуповаше пола Војводине.

Comment by pricalica (09/11/2015 16:17)

[Одговори]

Срби су интелигентан а у исто време и наиван народ. Ту наивност смо много пута платили и још се нисмо опаметили. Нико овде нема ништа против о оном што се догађа данас, напротив, дивно је чути да сми ми дивни и гостољубив народ. Али треба мислити на сутра. Као што Европа после овог постаје исламизирана, то ће се и нама догодити. Толико земаља се управо тога плаши, само смо ми паметни. Ко је питао за наше избеглице, ко је њима притекао у помоћ. Још нас прогласише и геноцидним. Све што код нас презими и остаће овде. Док будемо гледали како нам присвајају и руше наше светиње, бићемо сведоци подизања џамија. Само за Ремарка НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО, а за све иоле мислеће новога је и превише.Нови су већ многобројни власници наше прелепе војвођанске земље.

Comment by Леа (09/11/2015 19:01)

[Одговори]

Добро нам дошла, Леа.
Да, то је оно што наша јавност, која се обавештава путем тв-а и за коју се плански пуштају риалитији за заглупљивање - не зна и слабо је упозната. Сад имамо и изјаву тих миграната како не желе у Хрватску јер су чули да су они кољачи!?! А да се сетимо шта се све у јавним медијима запада писало и говорило о Србима? И сад пуј пике не важи.
Ево плана који је још давно испланиран, а који управо спроводи Ангела Меркел чији је ово гуру:

"Плански ће доћи до масовног померања становништва из Африке и Азије ка Европи. Европљани будућности претвориће се у једно послушно, мултиетничко стадо генетски укрштених раса. црнаца, азијата и белаца. Тако ће нестати све разлике међу народима, нестаће европска традиција и култура, нестаће и демократија и национална сувереност и елита на власти ће без проблема моћи да влада и одлучује а да никоме од послушног стада не полаже рачуне."

Из књиге Praktischer Idealismus (1925), чији је аутор Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi

Comment by pricalica (09/11/2015 19:09)

[Одговори]

Људи су то. Имају они своју земљу, своју кућу, своје двориште. Воле је сигурно ништа мање него ми своју. Спашавају своју главу и своју децу, као што су многи од нас или наших предака спасавали своју. Не пролазе они овуда да би појели, заразили или запосели... Ништа нам нажао нису учинили. Треба им помоћи, онолико колико као народ и држава можемо. Ако ништа друго бар не ширити безразложну нетрпељивост.

Ако Срби продају своју дедовину, Сријцима, Арапима, Русима, Немцима или ма коме то је њихова одлука и њихова срамота.

Ако не останемо људи, и ако не будемо саосећали са људима... боље да не довршим мисао...

Comment by Јанакис (09/11/2015 20:55)

[Одговори]

Да ли је ико овде позивао на линч ових људи? Да ли је ико рекао да ће неког заразити? Заправо, цело време причамо не о њима, већ о политици намере. Рат тамо траје годинама, али сад одједном исељавање и исламизација Балкана. Поред тога то не траје од овог прилива. Вучић је рекао да треба мењати народ и ево начина да се мења. Дакле, ако је због гласања да се зна и у чију корист. Ниједна политичка партија патриотске оријентације, ма шта то уопште значило, од овога неће профитирати. Већ сад се зна победник и подела у скупштини. Од избора нема ништа. Они имају медије, власт, судство - све. Излазак на изборе је губитак времена. А са овом власти пропаст Србије је будућност.
Сведочење православних Цигана у време прошлогодишњих избора: жена Циганка, живи у Земуну, а преко пута ње (већ тада) досељени Роми муслиманске вероисповести са све држављанством Србије имају славље. Повод: пређен цензус Дачића, чији су они гласачи. Ти исти Роми муслиманске вероисповести сад праве глупости и варају ове мигранте. На чију би главу пала кривња да се штогод жешће деси?
Треба да будемо људи, али и мудри као змије.
Прва која је примила мигранте била је Јелена Милић, представник НАТО у Србији. На Дедиње их нико примити неће. Значи, све пада на народ.
Нико не позива на насиље, већ на трезвеност.
Ако им смета крст, молим лепо. То је нама показатељ да поштујемо њихову слободу, а да своју сачувамо. Мирним путем.

Comment by pricalica (09/11/2015 21:52)

[Одговори]

Јанакис,управо тако како говорите мисли већина грађана Србије.Чак ни људи у Кањижи не мисле о њима ружно, али поставити шатор испод нечијих прозора није ни мало пријатно.Лако је нама далеко од места тих збивања бити великог и топлог срца, али треба се ставити и у положај тих људи.Слажем се да нам до сада нису ништа учинили, али многи од њих траже азил и желе остати у нашој земли.Е, питање је шта би нам тада чинили. Множили би се петосртуко више од Срба, а са повећањем броја њихове популације захтеви би се ређали из дана у дан. Па зар нам за то Албанци нису довољан доказ.Мађари затварају своје "капије" и законом кажњавају све који се оглуше о , недавно усвојен, закон. Македонци подижу зид према Грчкој и шта остаје? Остаје већина њих у Србији.Са друге стране Европа враћа азиланте са Балкана јер ту је мирно.И док пишем ове редове не осећам ни трунке нетрпељивости, али осећам да се ту нешто страшно кува и да прво треба мислити на будућност наше деце.Жии били, па / не дај Боже / доживели..

Comment by Леа (09/11/2015 22:25)

[Одговори]

Због страха, становници Боговађе увече не излазе из куће, нарочито зими:
http://www.srbijadanas.net/bogovadja-azilanti-pljackaju-manastire-lome-vikendice-kradu-stoku-napadaju-stanovnistvo-video/

Овде су, иначе, долазила деца оболела од астме да се лече и остављали би овде пумпице.

Comment by pricalica (09/11/2015 23:16)

[Одговори]

Није све ово сад и одједном почело, најпре су покушавали да се склањају у околне земље, а сад беже ка западу.

Европа враћа азиланте са Балкана, да наше људе, који деценијама већ злоупотребљавају статус азиланата. Сад их враћају да би отворили додатна места. Нико не може вечно бити избеглица.

Људи моји све да хоћемо да их задржимо у Србији, да Србију напунимо избеглицама па опашемо жицом, они би ипак побегли и напустили Србију.

Транзит је свакодневан, људи чак неће у прихватне центре, беже што пре.
Немогуће га је зауставити ни оградом, ни законом, ни привременим прихватним центрима.

Трагедија је то страшна, још један страшни злочин Америке и тзв. Уједињених народа Европе.

Тешко ће бити Леа, ван сваке сумње, ремети се свакодневица, повећавају трошкови, али пре свега брига за имовину, породицу итд. Јесте, ако си далеко лако је. Још је лакше паничити, подлећи пропаганди, и страху од геометријске прогресије, или исламизације. Нити су они пресрећни што морају да беже, нити ми што беже овуда.

Вероватно је било тешко и становницима суседних земаља кад су их НАТО бомбардери будили ноћу док су нас бомбардовали, само ето ја никад нисам размишљао о томе.

Comment by Јанакис (09/11/2015 23:21)

[Одговори]

Андреј Фајгељ: 10 разлога зашто мигранти нису као српске избеглице
”Исти као наше избеглице”. Под тим изговором у Србији пролази планетарна медијска пропаганда у корист таласа миграција. Али као и читава пропаганда, и та тврдња је манипулација.

1. Српске избеглице нису имале медијску пропаганду иза себе. Слике деце се нису масовно користиле да широм света изазову максимално сажаљење према њима. Напротив, медијска пропаганда се користила против српских избеглица.
2. Српске избеглице нису остављале породице иза себе. Већина миграната су мушкарци. Себе спасавају а жене и децу остављају непријатељу?
3. Српске избеглице нису биле дезертери. Таласи избеглица из Крајине и са Косова уследили су тек након слома војске и државе. Зашто војно способни мигранти не остану да се боре против Исламске државе?
4. Српске избеглице су бежале у прву земљу. Мигранти се селе преко пола света.
5. Српске избеглице су ишле саме. Мигранте превози мафија.
6. Српске избеглице су ишле из опасности у безбедност. Већина миграната иду обратним путем. То је случај и трагичне породице Курди, која није била у опасности пре него што је ризиковала прелазак мора у рукама мафије, и удавила се.
7. Српске избеглице су спасавале голи живот. Мигранти траже бољи живот, пробирајући државе са највећим стандардом.
8. Српске избеглице нису биле агресивне. Мигранти се сукобљавају са полицијом кад покушава да их легитимише, бацају жене и децу на пругу кад им зауставе воз.
9. Српске избеглице се нису лажно представљале. Без преваре, били су то заиста Срби избегли од рата и етничког чишћења. Мигранти се представљају као сиријске избеглице, у ствари долазе из разних делова света, од Нигерије до Бангладеша, где уопште нема рата. Многи само користе мигрантску кризу да би прешли границе без контроле. Ту спада огроман број економских миграната, али и хиљаде терориста Исламске државе. Статистички, особина које одликује највећи део миграната није угроженост ратом у Сирији, већ чињеница да су војно способни мушкарци муслиманске вероисповести.
10. Српске избеглице су дошле код својих. Неевропски мигранти насељавају Европу, муслимани насељавају хришћанске земље (што се у исламу назива хиџра). Зашто не насељавају много ближе муслиманске земље Залива?
Пропаганда међународних медија диктира сажаљење за муслиманске миграције – ни реч против не сме да се чује. Са друге стране цензурише сажаљење за православне избеглице са Косова, из Крајине, из Донбаса – ни реч о њима не сме да се чује.

Comment by Lea (09/12/2015 13:52)

[Одговори]

То су разлози због којих у тексту прозвах патетисање политичара које долази од лицемерства. Сем тога, кад пре заборависмо шиптаре и њихово "избеглиштво" са Космета оркестрирано од истих? А да ли ико на тв-у помиње Америку и Енглеску као кривце? Таман посла! Све ово је део великог плана а то је власништво над пијаћом водом које је све мање, освајање територије и напад на Русију. Притом се планира истребљење православних и муслимана да би се зацарила нова религија, коју, попут свих секти, прави ЦИА.
Поздрав, Леа.

Comment by pricalica (09/12/2015 18:01)

[Одговори]

Да долијемо уље на ватру, тј. још мало поткрепимо написано (мада си ти, Причалице, већ цитирала део књиге коју помиње и Б. Драгаш, а вероватно и многи други који су упућени у планове чији смо део: http://facebookreporter.org/2015/09/12/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD-%D1%87%D0%B5%D0%BC%D1%83-%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B0/

Comment by trunsmoitren (09/12/2015 18:51)

[Одговори]

Ма сасвим разумљиво, Ви, чак и под претпоставком да пођемо од тога да су сви ови људи добронамерни. Али, шта са новим генерацијама и чињеницом да ми водамо кучиће а они децу? Сем тога, овде је најмање жена и деце, а познато је да је код муслимана највећи проценат деветнаестогодишњака, кажу. Ако и не долазе као војска, биће. А довољно је видети разорене муслиманске земље и шта се то рушило у њима: искључиво све што је хришћанско. Већ сам рекла, али није згорег да поновимо: ништа не сме бити старије од кока-кола цивилизације.
Хвала Ви. Кратко, јасно, сажето, разумљиво.

Comment by pricalica (09/12/2015 19:05)

[Одговори]

Моја размишљања се своде на цитирани део - тј.на потпуну унификацију традиција, култура, вера и вредности на европском тлу, о чему сам и сам оставио белешку на свом блогу. Дакле: "Плански ће доћи до масовног померања становништва из Африке и Азије ка Европи. Европљани будућности претвориће се у једно послушно, мултиетничко стадо генетски укрштених раса. црнаца, азијата и белаца. Тако ће нестати све разлике међу народима, нестаће европска традиција и култура, нестаће и демократија и национална сувереност и елита на власти ће без проблема моћи да влада и одлучује а да никоме од послушног стада не полаже рачуне."

Поздравља,Вас Јелена!

Comment by Станимир Трифуновић (09/13/2015 11:59)

[Одговори]

Руски православни публициста Јуриј Воробјовски пише о томе у своме делу "Западни пут у апокалипсу) и упозорава да тако нешто уопште није могуће. Јер је то, пре свега, вештачка творевина, дакле смислена, попут Југославије и нема тенденцију да живи. Само оно што дође спонтано, без промишљања - имаће трајност.
Свако добро, Станимире.

Comment by pricalica (09/13/2015 14:49)

Додај коментар