Среда, Септембар 02, 2015

Ћутиш, Србине

 

слика са интернета

 

Кад год је у свету покренут неки рат, још као дете сам разумела: гореће Србија! И нема генерације Српства да неки рат није превалила преко својих плећа. Али што је притисак био јачи, то је моја вера у Православље расла. Знала сам – то је сметња. Скоро су нам то и коначно обелоданили гласно! Православље је огромна сметња Новом светском поретку. Ако је - јер то значи да оно штити сав разуман свет и добро у њему. Зато размишљајте о следећем:

Руси су кренули да бране Сирију. И то је ради добра Србије, ради подршке тамошњем државном руководству против тероризма и ради заустављања пројектоване миграције. Наша власт, која силно жели да нас увуче у НАТО, правда то тиме да ћемо бити заштићени, али на питање: „Од кога?“ немају одговор. Најпосле кажу: „Од тероризма.“ А од тероризма се најбоље брани кад се увезе пола милиона миграната. Народ је глуп, политичари мудри. Међу тим мигрантима, који слободно шетају, а који су ових дана стигли у Аустрију, ухапшени су трговци људима. Да ли је иком у Србији пало на памет да прочешља тај пристигли народ, иначе махом рођен 1. јануара (што новинар Милан Миленковић рече на „мајке ми миле“), и да пробере потребите од туђе војске? Позивање на српско гостопримство, а притом поделити несрећним људима шампон - да чекају кишу ваљда како би се окупали - јесте вређање здраве памети и наше и њихове. И то као да није довољно, већ нас министар назива фашистима! Шта у том контексту рећи за земље око нас и њихове народе који дижу зидове спрам Србије? Размислите!

Оно што нисмо разумели у своје време јесте да се у Републици Српској Крајини бранила Србија. Српски народ, ма и био у мањини, могао је, због простора и тамишњих услова, да се носи са бројним непријатељима. Али их је издао Београд. Он је затворио и очи и уши за њих, такође и капије. (Колико је различито понашање према њима и према овим странцима, којима чак нуде и место за становање. Исти су били на власти и тад и сад.) Из тога једино добро које је произашло јесте да је побољшана крвна слика Србије, која је сама била пред умирањем. Непријатељ је тај који нам прави Велику Србију. Вреди размишљања!

Елем, ових дана је велики притисак на нашу Цркву да аминује католичко проглашење Алојзија Степинца за светитеља. Да се зна: од тренутка кад је католичка црква отпала од Православља, ми са њиховим светитељима немамо ништа. Да ли ће они њега прогласити или не, њихова је ствар и срамота. Али не! Они желе да у то увуку и нас. Зашто им је то потребно? У признању Алојзија Степинца крије се намера да се и НДХ призна за легитимну државу и тиме Хрвати перу са себе све своје грехе. Размислите и о томе!

Италијанска фирма која стоји иза пројекта бране Равни забезекнула се кад је чула да ће бити потомљен споменик културе стар седамсто година. Али тај споменик неће бити само потопљен. Потапана су и друга места, али никад се није рушило! Овде желе да тотално сруше Ваљевску Грачаницу! Дакле, Италијани немају тај план. По чијем и каквом плану се ово врши? Сем тога, ту је потом угрожен и манастир Пустиња, који је на кречњачком подручју. Све ово измениће комплетну климу и уништиће пијаћу воду у том региону. А тај план је означен као тајни пројекат још одавно. Можда јер је Ваљево познато по томе да се у време Васкрса ту причести 18.000 људи у току прве недеље поста? И што су католици већ били почели да купују земљу, па се томе стало било на пут. Размислите!

Почела је школска година. Родитељи, обратите пажњу на градиво које вам деца уче! Избацују из књига Светог Саву, Његоша, Дучића, Змаја, епске песме, а Србе приказују окупаторима на Косову. Уместо тога, нуди вам се нова култура сексуалних изопачености и ријалитија. Оно што је спорно јесте што се ових дана, као алва да се дели, у огромном броју потписује петиција против ријалитија, што показује да је жива Србија и да рејтинг гледаности уопште не може бити такав да нам се то сервира на наше задовољство. То само показује да је рејтинг роба која има своју цену и да се роба намеће, а не да је гледана, нити ваљана.

Обавештени смо да ће ових дана на граници између Србије и Хрватске бити смештено хиљаде миграната. Тачно између Срба! Решили Хрвати да их испомогну. Баш у Товарнику и то на земљи која припада Српској (не католичкој) Цркви, тик поред српског гробља. За то време у Хрватској нема посла за Србе православне, сем ако пређу у католичанство или суботаре. У Осијечкој жупанији постоји само једно место где могу да се запосле Срби. Само једно! Они су народ са само једним проблемом по свој прилици –Србима. А док на форумима трубе како је ћирилица хрватско писмо, овамо је укидају. То је сад мало теже за разумети, али није немогуће. Све има своје корене, зар не?

Србија, која обилује плодном земљом, зарасла је у коров и има на хиљаде кухиња за гладне, док крај њих ничу салони за продужавање младости и лепоте. То је српска срамота и грех пред Богом!

Овде није крај, али све друго о чему би се дало размишљати може да стане у следећем податку: по последњем бројању Срба је у Србији 62%. Подељени и издељени има нас још и мање. О томе размишљајте и сами и са другима.

И не ћутимо више! 

 

 

[Одговори]

Док сам пажљиво читао, нешто ме је стезало у грудима и остављало без даха. Много написане истине на само једној малој страници.

Comment by Лаки (09/03/2015 09:53)

[Одговори]

Хвала ти, Лаки, не због мене, већ због те слободе којом дишемо. Ево још једне вести која се надовезује на пост:
http://srbin.info/2015/09/02/salih-selimovic-mehmedalija-nuhic-i-amir-camdzic-ukloniti-posljedice-genocida/

Comment by pricalica (09/03/2015 11:44)

[Одговори]

Дешава нам се Причалице вековима, а изразито последњих деценија, да се после сваког (а водили смо искључиво одбрамбене) рата полакомимо на пропагирану идеологију и покондиримо да би били у тренду. Свака таква заблуда се скупо и кроз генерације плаћа.

Поносан сам на однос нашег народа према избеглицама, то за мене није изненађење.

Истина је да су у Србију и у току 90. долазиле избеглице свих националности, да је сада практично једина истински мултиетничка, а да је притом српски народ оптужен за истребљивачки; наравно, та истина се прећуткује јер побија злонамерно креиране оптужбе.

Још једна врло горка истина је да се и српским националним интересима, чак и верским осећањима све више и више манипулише у очигледној намери да им се суштина потре. То је посебно озбиљна опасност. Ваљало би нам се као људима, борити кроз живот (делом) за нешто (за вредности,) а не против нечега.

Одужих... извини.

Comment by Јанакис (09/03/2015 15:04)

[Одговори]

Све си право рекао.
Скоро сам чула податак да су за време једног од ратова прошлог века такође стизале у Србију избеглице других вера и нација. Они су, у жељи да се осете заштићеним или шта већ (знајући за понашање својих), тражили да пређу у Православље. Тада је српски патријарх рекао да докле год траје рат неће бити покрштавања иноверних, а кад прође рат нека се крсти слободно ко год жели. Е то је лепота Православља, која се никад и никоме није наметала. Такође ни наша елита није заговарала конц-логоре. Наша држава то није подржавала. Несумњиво је реч о духу, никако другачије се то не да објаснити.
Тај дух и покушавају да нам сломе.

Comment by pricalica (09/03/2015 15:17)

[Одговори]

Смрзла сам се кад сам прочитала прву реченицу твог записа. Садржала је непобитну и болну чињеницу - неминовно страдање нашег народа кад год нека од великих сила (а оне су углавном исте, са мање или више удела у тим обрачунима) крене у нове освајачке походе. И увек је иста прича, само мало другачије обликована.
Вечерас, на пример, прочитах да су на данашњи дан, 1944. године, савезници сравнили Лесковац са земљом (признајем, то нисам знала; знала сам само за савезничка бомбардовања Београда) (http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/na-danasnji-dan-saveznicke-bombe-sravnile-leskovac-sa-zemljom/?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=Postcron.com) и опет, по ко зна који пут, са сузом у оку, мислила на то шта је наша отаџбина све поднела, и колико су домаћи издајници потпомогли њено уништавање. Но, да не идем сад сувише у ширину.
Хтедох да ти кажем да си овде, овим записом, обухватила неколико горућих тема и да си дала неке врло важне одговоре запитаним (и забринутим) људима.
Такви су и остали постови које објављујеш у ова смутна времена. Не могу ни да ти опишем колико ми значе кад год ми засуси око!:-)

Comment by trunsmoitren (09/07/2015 01:09)

[Одговори]

Мислим да нема ниједне стопе наше земље која није натопљена нашом крвљу. Наше жито и колач, како рекоше, није потребно ни освештавати, јер је већ свето. Ломили су нас, ломе нас и ломиће, али Православље неће сломити. Зато што сами показују да не умеју другачије већ пакошћу, злобом и деструкцијом да се диче, а то стојати не може. Проћи ће и ово бестијање, истина, уз превисоку цену, јер смо ослепели без вере и треба време да се роде генерације видећих и чујућих људи. Због њих је важно сведочити да је и у овом времену било оних који нису пристајали на ропство.
Љубим те. :)

Comment by pricalica (09/09/2015 19:19)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме