Уторак, Децембар 15, 2015

Вози тенк назад!

 
Сељак из Грузије.
Дирљива сцена из филма "Отец солдата".
Овоме је Господ поучавао јеврејски народ у време ратова.
Погледајте!
Разумећете и без превода.
 

[Одговори]

:)
Prećutaću sve svoje asocijacije na tenkove! ;)
Pozdravljam. :)

Comment by Aneta (12/15/2015 21:52)

[Одговори]

E da,drago mi je da si vratila osnovu starog dizajna. Ne mogu se navići na drgi. :)

Comment by Aneta (12/15/2015 21:53)

[Одговори]

Овде је акценат на томе да се животу остави шанса.
Кажу да је у време рата са Бугарима било толико страшно, да су Бугари метлицом грабили жито да нама ни зрно не остане. Кад су отишли, не само да смо били гладни, већ нисмо имали семе да посејемо.

Да, вратих стару хаљиницу, али ћу морати да је мењам због слика. Сајт са којег сам постављала више није у фукнкцији и слике ми нестају. Трагам за неким новим.
Поздрав, прворођенданцу! :)

Comment by pricalica (12/16/2015 08:52)

[Одговори]

Неак ове речи остану овде, као коментар на овај пост.
Не знам зашто...

"Знате ли да је највећи руски писац петнаестог века и творац новог стила у руској књижевности био један Србин: Пахомије Логотет, који је стварао свој опус пуних 46 година У Великом Новгороду (написавши "више од свих других својих руских савременика заједно")?
И то да је творац руског школског система један Србин (Теодор Јанковић "Миријевски", који је 1786. написао први руски Закон о школству), да су Успенски саборни грам украсиле фреске српских живописаца, да је Србин родом из Призрена, Лазар, направио први часовник московског Кремља (који су градили и Срби), да је руски цар Иван "Грозни" ("Силни") васпитан на српском Теодосијевом "Житију Светог Саве" (па се читав живот молио овом "српском чудотворцу", кога је, уз Кнеза Лазара и Симеона Немању сматрао и својим највећим узором), да у 18. веку у руској војсци командује чак 150 генерала српског рода и порекла, да су Црноморску флоту и Каспијску флотилу основали српски адмирали у царској руској војсци, да је о Србину Симеону Зорићу (дендију, авантуристи и јуначком ратнику) писао Пушкин у "Пиковој дами", да је Србин Сава Владиславић 1727. поставио (као руски велепосланик) и данас важећу границу Русије и Кине, да је чак 15 српских а руских генерала славно учествовало у Бородинској бици, те да је у Русији студирао читав низ наших највиђенијих интелектуалаца: од српског митрополита Михаила (сигурно најзначајнијег руског пријатеља током друге половине српског деветнаестог века; на чију је иницијативу 1872. основано и Српско Подворје у Москви), преко Светозара Марковића, Александра Белића, Милоша Милојевића, Алимпија Васиљевића, Катарине Миловук, Радојке (кћерке Радомира) Путник, Милана Ђ. Милићевића, Чедомиља Митровића, Светолика Ранковића, Васе Пелагића, Панте Срећковића, па до будућег српског патријарха Варнаве Росића, доктора канонског права и епископа Никодима Милаша, епископа Доситеја Васића, Никанора Ружичића, Илариона Зеремског, будућих генерала Стевана Хаџића, Стевана Бошковића и Саве Грујића, принчева Ђорђа и Александра Карађорђевића...?

Велике су и дубоке везе наша два народа."

Пронађох на Нету!

Срдачан поздрав Јелена!

Comment by Станимир Трифуновић (12/16/2015 16:47)

[Одговори]

Hvala draga. :-)
Bila je i torta, deca su pitala šta se slavi? ;)
Ja sve slike snimim u računar i uvezem u blog, tako sam sigurna, samo što je izgleda kapacitert ovog bloga prilično mali?
Doduše direktno postavljanje preko linkova kod mene ni ne radi. Zato i za video kopiram embed code.
Samo polako, sve će se srediti.

PS
Još jedna godina i biću dovoljno velika za one haljinice. ;)
Otpozdravljam. :-)

Comment by Aneta (12/16/2015 17:21)

[Одговори]

Хвала, Станимире.
Ово је она предност интернета, кад се долази до оваквих података. Нешто сам знала, а ново ме утврђује у ономе што делим са твојим закључком. При томе додајем и ово пророчанство:
"„Овај општи рат, можда и рат читавог Новог светског поретка против Русије, биће страшан по својим последицама за човечанство, убијајући милијарде живота. Разлог за то је болно препознатљив – Србија.

По васкрсењу Русије биће Трећи светски рат, а он ће почети у Југославији. Победник ће бити Русија, Руско царство, које ће бити у стању да након рата успостави трајни мир и просперитет у земљи, иако неће освојити већину земаља својих непријатеља“ (Архиепископ старац Матеј (Брестењски) Предстојатељ Грчке Истински Православне Цркве /44/).

„14. Руски рат са Немачком ће почети у Србији."
Као и видео-прилог:
https://www.youtube.com/watch?v=WTAXbYIC4C4

Свако добро, Станимире.

Comment by pricalica (12/16/2015 18:10)

[Одговори]

Анета
Ништа без деце. :)
Да, то са сликама на блогу је заиста штета, то ограничење. Мада код мене не ради ни дугме "Даље...". За видео мораш имати праву адресу и са почетка линка, кад постављаш, обавезно избаци слово "С" које је вишак. Пример:
https:
http:/
Расти, расти! :)

Comment by pricalica (12/16/2015 18:19)

[Одговори]

Hvala!
Hvala za sve, osmeh ostavljam. :)

Comment by Aneta (12/16/2015 19:40)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме