Наследники 2015.

 

 

Од режисера филмова „Свештеник“, „1612 – Хроника смутног времена“ и серије „Достојевски“ стиже нам ново филмско остварење, које се, такође, бави историјским и религиозним темама.

„Наследници“ је ток-шоу емисија у којој јавне личности и експерти расправљају о прошлости и садашњости. Наизглед сасвим уобичајено снимање претвориће се у нешто сасвим друго оног тренутка кад водитељ сазна да се емисије укида. Схвативши да нема шта да изгуби, он у наставку покушава да разобличи цркву, власт и своје госте. Да ли ће и успети?

Заиста, филм над којим се дуго остаје замишљен. Режисер не даје одговоре, оставља сваком гледаоцу да их пронађе за себе. Али шта нам разоткрива?

За тему овог филма и ток-шоу емисије он је изабрао утицај Светог Сергија Радоњешког у данима прошлим као и његову важност за дане садашње и будуће. (Код нас би то могао да буде лик Светог Саве на исти начин.) А као госте довео је јавне личности, тзв. "хероје" наше данашњице: квази историчар, који своје радове објављује у виртуелном свету, патриота који проживљава личну драму, политиколог коме ништа није свето, оперска певачица у лику каквог канаринца, двојицу разбојника (један се каје, други не), лекар, и водитељ, либерал, сав окренут западним вредностима, а насупрот њих стоји монах.

Време диносауруса или Светог Сергија Радоњешког, које изабрати?

Филм можете скинути са сајта Руски филм