Четвртак, Јун 11, 2015

Срби у Бечу

 
Срби певају песму о Косову усред Беча
 
 

[Одговори]

Одавно ништа тужније нисам видио. Они у Бечу за паре пјевају о Косову, ови у Београду такође за паре о ЕУ. А они трећи који су на бироу би пјевали о коме било и о чему било само да им неко хоће пружити шансу. Све у свему капитализм полако на све удари бар-код,све доби своју цијену, а људскост отпјева своју лабудову пјесму.

Comment by Јанакис (06/11/2015 22:49)

[Одговори]

И ја сам, признајем, у први мах реаговала тако, али се предомислих. Јер њима нема пролаза у концертну салу, а и тамо је питање ко би седео. Они су наш фолклор, културу и традицију показали обичном народу и лепо је примљено. Ако је и за цену, заслужили су! Могли су да певају и нешто еуропскије, али нису.

Али се ово добро уклопило, јер се младост показала како овде, тако и у Црној Гори. Наиме, данас црногорска полиција бије српску младост у Бару. Погледај и писмо црногорске репрезентативке:
http://www.zurnal.rs/odbojka/strane-lige/19902/reprezentativka-crne-gore-odgovorila-sehovicu-nato-tim-ima-mracniju-stranu-o-tome-niste-pisali-sejali-su-smrt-u-blizini-vaseg-bijelog-polja
Није ништа готово, тек почиње.

Comment by pricalica (06/11/2015 23:04)

[Одговори]

Знам да није готово. Само не бих рекао да почиње, већ да се наставља. И мислим да нам ни наставак неће бити на радост. Дај Боже да се варам, али мислим да ћемо имати о још којечему да пјевамо у Бечу са све шеширом испред.

Comment by Јанакис (06/11/2015 23:15)

[Одговори]

Вероватно си у праву. Али се чини да другог начина не видимо - не и да га нема.

Comment by pricalica (06/11/2015 23:17)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме