Недеља, Јун 16, 2019

Одбрана сувереног човека

Ако желите да вам деца иду по белом свету и мењају пелене незнанцима - ово није за вас. Ви уживајте у врлом новом свету и "добу човечанства пореклом од мајмуна". Ово је за оне који не желе да предају свој суверенитет и слободу.

У раљама демократије 

 

[Одговори]

Сваки облик протеста у оквиру овог и оваквог система сматрајте унапред лицемерним. Промене у школству и здравству неће доћи у либералном капитализму, јер је то за либерлани капитализам - трошак. Робови и продаја органа су профит.

Comment by pricalica (06/17/2019 16:33)

Paralelni sistem [Одговори]

Draga pričalice,
Dobro kaže Sjekloća u ovom obraćanju da bez suverenosti država nema smisla i da je to onda čak opasno po pojedinca i zajednicu. Nama se to možda već i dogodilo! Zato je sve u ovakvom rasulu. Meni jedino Crkva Hristova dolazi na um kao jedina lađa/brod spasenja kao Nojeva barka koja nas sigurno može spasiti od ovakvog sistema/potopa. Ona je to učinila i za vreme vekovnog robovanja pod turcima kad i nismo imali državu. Moći će i sada jer je stub i tvrđava Istine i ni vrata pakla joj neće moći nauditi. Zaista, i kad država poklekne tj. kad izgubi suverenost, tu je uvek Crkva Hristova i tu je spas!
Šta Vi mislite o tome pričalice?
Stalno se vraćam i Dostojevskom (a i Avvi Justinu Ćelijskom) koji je pisao da bi svaka zemaljska država trebalo da se vremenom pretvori/preobrazi u Crkvu potpuno i da postane ništa drugo nego Crkva, da prosto odbaci sve svoje ciljeve koji se ne slažu sa Crkvom (ovo je bila želja i Sv.Save kao naš svetosavski put Srbije). Znači Crkva treba sama u sebi da sadrži celu državu kao svrha svega daljeg razvitka hrišćanskog društva. Jer Gospod naš Isus Hristos zato je naročito i dolazio, da ustanovi Crkvu na zemlji. Carstvo Nebesko, naravno, nije od ovoga sveta, nego na nebu, ali u njega se ne ulazi drukčije nego kroz Crkvu, koja je osnovana i ustanovljena na zemlji...
Eto, Dostojevski je lepo pisao da je država (kao njegova Rusija ali i naša Srbija) prvenstveno hrišćansko društvo i treba da teži da postane Crkva. Znači tako se možemo zajedno/saborno ali i sigurno spasavati od kneza ovoga sveta! Pozdrav od Peđe iz Kruševca. Blog je odličan.

Comment by Predrag (06/20/2019 14:53)

[Одговори]

Ових дана видимо спор Цркве са државом. И ту мислим на све државе настале распадом Југославије, можда чак и пре распадом Србије, па је и Црква самим тим угрожена. Јер јој се сад на тим територијама оспорава власништво. Зашто? Јер држава, то јест појединци у власти виде ту корист за себе од продаје црквеног земљишта - Арапима. Зашто њима? Па нафте и гаса ће нестати а Амери ће их довести овде да живе.
Оно о чему размишљам јесте да је пред први долазак Христов уследила најпре појава Александра Македонског, који је ујединио или покорио свет. Тако ће бити и пред други долазак Христов и видимо да свет, више него икад, иде свом уједињењу. Али каквом? Имамо антидржаву, антипородицу - све анти. Значи да се навршило хиљадугодиште и сад, по нашој вољи, наступа време антихришћанства. Ускоро ће престати и да се крштава, јер неће бити ни времена, ни прилике од силног гоњења. А речено је да ће се у последње време, као и у првим данима хришћанства (које и једно и друго сличи времену под Нероном), спасавати ко само призове име Христово.
Да, на крају ће, са крштењем Јевреја, бити Христос све у свему. Али треба се тога удостојити.
Срдачан поздрав, Предраже!

Comment by pricalica (06/23/2019 18:10)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме