Среда, Јун 12, 2019

Кооператива и локална берза

У времену које већ траје и односи своје прве жртве, систем ради на укрупњавању капитала и велике корпорације уништавају мала и средња предузећа и обичног сељака. Велики и моћни гледаће да у том систему униште најмање и најрањивије. Како се одупрети? И у Америци, Француској и другим земљама паралелно са системом расту и локалне берзе. Овде је прича о њима. Кооператива је замисао да се заштити наша заједница на овом простору у време глади, где ће локални произвођачи и потрошачи да се нађу једни другима на помоћ. Дакле, и сељак, и занатлија, и професор - сви заједно, али тако да не буду део система. Имаћете своја права и обавезе у оквиру ње и кооператива ће да вас усмерава и повезује како на домаћем тако и на страном тржишту.

Ако вам се свиђа идеја, послушајте емисију.

Робот за брање јагода и малина

 Са роботизацијом ће све више људи остајати без посла. Али не и без обавеза плаћања и давања дажбина. Само одакле? Доба човечанства ће, заправо, да постане огроман зверињак чим се наврши време зомбиленда. Па ко може нека се још спрема да буде луд у свету матрикса, где се под лудаком подразумева човек који је унапред спреман да не поседује ништа сем разума. 

Повратак једрењака

Од 1. јануара идуће године комплетна поморска индустрија мора прећи на квалитетнију, односно чистију нафту; досад је могла да се користи и она најјефтинија и најпрљавија нафта са сумпором, а што је, кажу, велики узрочник загађења мора и океана. С тим у вези појавила се и најава у Европи за забрану крузера, која се правда тиме да они праве већу еколошку штету него 260 милиона аутомобила колико се годишње произведе. Све ово узроковаће поремећај цена овог енергента на тржишту, а самим тим довешће и до поремећаја у поморској индустрији, трговини, туризму и превозу роба и услуга.

 

[Одговори]

Како се светом сада управља преко твитер налога америчког председника (писали смо да ће се светом сада управљати путем директива из једног центра, а пре само неколико дана Немачка, Швајцарска и неке друге европске земље добиле су директиву о томе до које границе могу да иду у економском плану), сада је изашла објава о томе да је евро "потцењен" за 22% и да због тога трпи америчка привреда, те да то мора да се реши. Земље које се сумњиче да су потенцијални манипулатори у томе јесу Немачка и Италија (међу још неким другим) Овде је реч о корекцији валута и усклађивању светских берзи. Питање евра је неизвесно али његов курс ће морати да се коригује...

Comment by pricalica (06/12/2019 22:08)

[Одговори]

Ne rade oni ništa zarad našeg dobra...

Comment by lastavica (06/13/2019 18:07)

[Одговори]

Штити се само каста...

Comment by pricalica (06/16/2019 15:43)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме