Понедељак, Април 29, 2013

Одбрана породице

Да ли сте се запитали зашто је Барбика најлутка? Зашто су многи психолози и тзв. познате личности стале у њену одбрану и популарност? Са њом, нестаје лутка-беба, која је требало да помогне девојчицама да постану мајке и буду стуб здраве породице. Барбика је све супротно.

Питате ли се, можда, због чега се станови праве све мањи и мањи, да се у њима гурају и двоје, а камоли троје? Ако не - почните.

А ево и добре емисије да се још више обавестите о свему ономе што имате право да, по јавном сервису - не знате.

 

Кликни на слику

Уколико не ради, ево линк

 https://www.youtube.com/watch?v=4KfxYIKJ8fY

 

[Одговори]

nekad beše toplo i razigrano uz bake, deke, krpene lutke-bebe, autiće napravljene od kutija šibica i kalemova...
danas je, uglavnom, šturo i hladno...
ipak ima nade, nije baš svuda...

Comment by domacica (04/29/2013 21:13)

[Одговори]

Upravo sam danas razmišljao o reklamama, slatkorječivosti dok je išla reklama jedne banke. Neiskreno, kao i mnogo šta drugo što nas okružuje.
pozdravče :)

Comment by mandrak72 (04/29/2013 21:47)

[Одговори]

Polako nestaje porodica. Ali, valjda postoji nada da necemo dopustiti tek tako da sve ode niz vodu. Valjda cemo se boriti.
Jeste danas i hladno i sturo...i nekako pusto i neiskreno kako kazu domacica i mandrak72, ali ako se potrudimo...bice nam lepse. :)

Comment by ivanairislj (04/29/2013 22:02)

[Одговори]

Pricalice...drago mi je sto si pronasla ovaj link.Upravo sam htela nesto da napisem na ovu temu.Bila sam tamo,ali,nazalost,nista nece da promeni sve ovo.Previse su zauzeli vrhove i ne moze vise narod da odlucuje.
Vecina u parlamentu su oni koji su homoseksualci.
Svaka cast!

Comment by lora1 (04/30/2013 14:38)

[Одговори]

*домаћица
Кад човек није бесан, дође он брзо памети. Има један пример овде кад је брачни пар изашао из родитељске куће мужа и отишао у стан. Временом се родише и деца, треба више новца, а стан и није баш јефтин. И договоре се муж и жена, након разговора и сагледавања свих чињеница, да се врате код родитеља. Најбољи је био коментар жене, која им дође снајка: Ма нисмо толико бесни да не можемо заједно, а добијамо више, јер и паре остају у кући, и децу нам има ко да чува. Мало добре воље и може се.
То би био рецепт!
Поздрав! :)

Comment by pricalica (04/30/2013 20:08)

[Одговори]

*мандрак
Оно што је занимљиво, а што написах горе након одслушане једне емисије, где са баш о томе говорило, јесте да људи џаба причају о слободи. Неко нам озбиљно ради о глави, а ми, ћутећи, све аминујемо и примамо то здраво за готово. Они иду испред нас и размишљају уместо нас. Овакви мали станови су директно уперени против људи и породице, а на рачун бахатости, отуђености, и свега оног што води деструкцији друштва, као и лутка и све оне лудости с ТВ-а којима нас бомбардују. Банке кроје систем вредности и директно утичу на образовање.
Зато се од свега треба чувати и не наседати. Они желе да нас роботизују, али ми смо још увек мислећи људи с душом.
Поздрав! :)

Comment by pricalica (04/30/2013 20:16)

[Одговори]

*иванаирисљ
За борбу је потребна храброст и одважност. Такође и елита која се неће поистовећивати са стоком на фарми, већ са људима и вредностима које красе човека. Да бисмо се разумели, с гроктањем мора да се престане тамо где треба да се чује говорење. И да се једни уз друге сабирамо, јер сва су деца Божја и наша.

Comment by pricalica (04/30/2013 20:21)

[Одговори]

*лора1
Драги наш амбасадоре увек си тамо где треба! :)
Могуће је да неће, за сада, ништа изменити, али је веома важно да се покренуло. Постоје слике и догађаји који неће бити с намером показивани јавности, али ево путева којима се медијска блокада и заглупљивање људи може разбијати. Мало ко у Србији зна, можда ви тамо знате више, али ево и у снимку се то наглашава, да се почињу јављати зоофили који траже своја права да се венчавају с животињама. А то води инцесту и, наравно, педофилији. Ових дана се расправља о закону да дете од 15 година не мора да обавести родитеље о абортусу. Ја се питам: има ли родитеља међу овима који доносе овакве законе? Ово није закон о заштити детета, већ о експлоатацији, јер се зна да се абортираном материјалу радују многа фармацеутска предузећа и сви они којима је само до себе и више никог. Такође, и ми сами више нећемо бити власници нашег тела, јер ако нисмо другачије навели, постајемо донатор органа.
Народ се не пита, али спрема он мотку, сигурно.
Грлим! :)

Comment by pricalica (04/30/2013 20:31)

[Одговори]

Ух! Причалице, фанастично је што си нашла овај прилог и што си указала на велики проблем.
Никад нисам о томе размишљала на тај начин, а сад увиђам да је, након твојих уводних реченица и након филма, ствар кристално јасна.
Ако је за утеху, никад ми се Барбика није свиђала и увек сам сматрала оне који те лутке купују својим "принцезама" људима који су помодари (нека опросте они којима се све везано за барбике чинило лепим ).
Лутке које чувам су биле пунокрвне, једре, понека и са руменим обрашчићем, и драго ми је што су ми их такве поклањали.
Што се тиче твог одговора Лори, ја мислим да сам пре неколико година читала (или чак гледала на ТВ-у) да је било оних који су се венчавали за своје љубимце (ако се не варам, негде у Индији). Дакле, све накарадности овог света већ су у оптицају. На нама је да им се, бар у мислима, ако не можемо акцијом, супротставимо и будемо на страни разума.

Comment by trunsmoitren (05/01/2013 16:08)

[Одговори]

*трунсмоитрен
Неки дан прочитах текст једног духовника који саветује родитеље који не буду могли да имају децу да се не жалосте и не изгарају у покушајима, јер, како каже, може-бити да је то воља Божја, будући да ће у последња времена бити јако тешко поучити одгајати децу. А сада се баш све чини да нам и децу отму и да их пусте улици да их васпитава.
ДОшао мој кумић код мене неки дан и жали се: он је, каже, седео и учио да поправи оцену, а његов школски је дошао на час без да је и сео, а камоли загрејао столицу, и отишао је до стола професорице и припретио јој пред свима, а она му уписала у дневник оцену по његовој жељи. И зна мој кумић да професорка није могла ништа да учини, али се и пита чему онда и он и други да седе и уче, ако је могуће и овако се оцењивати? Сви говоре о некаквим правима, а права нигде.

Comment by pricalica (05/03/2013 01:19)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме