Недеља, Јун 17, 2018

Еволуција школства

 
 

[Одговори]

2018. - popuni i uplati ako želiš...
Šta? Bojadisati?
Ma ne!.... ;)

Comment by Aneta (06/18/2018 01:36)

[Одговори]

Да ми је знати како ће питање изгледати 2020 год. ;)))
Има један чикица тезгу на Каленић пијаци а ценовник му је врло чудан. Ево само пример цене једном јајету: три на квадрат, плус два на квадрат. Има цена са разломцима и са кореном, чак и са једном непознатом. Ако незнаш да израчунаш цену, неће да те услужи, са коментаром да не заслужујејеш то јаје или шта друго. Студенти су му главна муштерија која има попуст.
Баш едукативна тезга.:)))

Ваљало би и ти Причалице да одобраваш пристигле коментаре.

Comment by Лаки (06/18/2018 15:04)

[Одговори]

Нисам добро запамтио, већ вако је било: јаја су 3²+√16 док су трешње 4⁴+√64+√36+√900.
Трешње су баш биле скупе. ;)))

Comment by Лаки (06/18/2018 18:07)

[Одговори]

Анета
Као лото тикет? Па да, има резона... :)

Comment by pricalica (06/18/2018 18:19)

[Одговори]

Лаки
Питање би могло да гласи: око које школе идеш? :)
С обзиром да сам баш прекључе добила информацију о томе како су сами професори закључили у једној београдској гимназији да им је ово најгора генерација ђака, то се плашим да би, ако бисмо прешли на овакво рачунање, многи остали гладни. :) Продавцу свака част! Све је школа и све је катедра!

Comment by pricalica (06/18/2018 18:21)

skola [Одговори]

Moju sestru je ,negde pred kraj prvog polugodja, uciteljica zvala jer njen decak, koji je u septembru krenu u skolu, ne ume najbolje da cita. Kaze treba roditelji da rade sa njim jer njoj to ometa nastavu. E sad se ja pitam sta je njen posao i za sta je tacno placena ako roditelji treba da ga nauce da cita? Ako vec u trecem razredu osnovne detetu moraju da se placaju privatni casovi iz engleskog I matematike, da li je onaj cirkuzant Miroljub Petrovic ipak u pravu kad kaze da su skole postale debilane?
Nasa uciteljica je isla od klupe do klupe ,sedala pored svakog djaka koji nije znao da cita i strpljivo radila sa njim dok ne bi naucio citanje i pisanje. Ali to je bilo neko drugo vreme, vreme kad su uciteljice sa zavrseno srednjom skolom, bile tu da deci pruze obrazovanje. Sad kazu da su ta vremena prosla i da skole vise ne sluze da se u njima deca obrazuju vec da se socijalizuju. Tu naravno uskacu ove nove, proevropske, sa master studijama uciteljice. Koje naravno nece nauciti dete da cita ali ce ga nauciti da okrene broj telefona na koji moze da prijavi roditelje zlostavljace, koji ne postuju decija prava. Eto za to su placene. Jer gazdama koji su za dzabe pokupovali nas firme i prirodna dobra , takozvani investitori, koji dolaze u zemlju jeftine radne snage(kako nas reklamiraju u "prijateljskoj" drzavi) trebaju poslusnici, masa bez mozga. Znanje nije rezervisano za robove.

Comment by ana (06/18/2018 23:05)

[Одговори]

Ана
Што се мене тиче родитељ има обавезу и да седи поред детета док оно гледа цртани. Дете такође има и домаћи. Може оно да чита наглас и док мама сече краставце, на пример. Не можемо све свалити на неког. Са друге стране школа није идеална, свако дете је различито, па су и наставници различити. Али ће све и даље ићи ка горем, јер су деца препуштена сама себи, будући да више нико неће да преузме одговорност. И родитељу и наставнику иду казне, а детету право да ради глупости и за исте да не одговара.
Да, школа постаје одмаралиште за децу, где ће ова да се глупирају док родитељи раде. Како их занима само мобилни, родитеље само ријалитији, генерације будућих наставника ће ладно моћи да предају о земљи равној плочи опстанку планете мајмуна. Ка томе тренутно идемо... За истоварање врећа довољно је да знаш притиснути дугме. Томе служи мобилни и све знање уз њега.

Comment by pricalica (06/19/2018 00:16)

[Одговори]

Da, razumem i nastavnike, nemaju vise nikakva prava. Nema vise ponavljanja, nema ukora, ne postoji nacin da nastvnik kazni dete, jednostavno su nemocni. Roditelji cesto nezainteresovani ili previse zastitnicki nastrojeno.
Moj sin treba da krene u skolu i iskreno imam strah od svega sto nas ceka. Ne od skole kao skole, vec od stvari koje se deci plasiraju. Mi nemamo TV, nasa deca nisu naviknuta na ekrane sem na neki probran crtac na racunaru. Ne slavimo noc vestica, ne pravimo spektakle od rodjendana, ne znaju za Deda Mraza vec za Svetog Nikolu... Iz iskustva nekih roditelja iz crkve znam da je mnogo tesko kad deca vaspitavan hriscanski krenu u skolu. Od podsmevanja vrsnjaka, do ispitivanja nastavnika kako zive kuci, da li ih roditelji udaraju, kaznjavaju, do davanja brojeva na koje mogu da prijave roditelje.
Bojim se I da ce nam polako proturiti seksualno vaspitanje kao predmet i da mi kao roditelji necemo imati pravo da se bunimo, da cemo biti nemocni da zastitimo svoju decu pre svega od homoseksualne propagande.Kaomo srece da se vrati vreme kad je skola davala dobro klasicno obrazovanje, kad nam je ucitelji i nastavnici bili postovani i imali autoritet i kod djaka I kod roditelja. Na zalost razara se porodica, skolstvo se unistava a ko profitira iz cele situacije lako je zakljuciti.

Comment by ana (06/19/2018 15:38)

[Одговори]

Ана
Деца морају да уче одмалена како се носити са искушењима кроз живот. Ако им је кућа сигурна лука, тад ни пловљења по бури неће их слабити већ јачати. Све им треба људски објаснити, могу они одлично да разумеју ствари ако им се лепо објасни. Не треба их плашити, као што раде немоћни Швајцарци или други народи, где такође отимају децу родитељима, већ им објаснити разлику између појмова. Многа деца олако прихвате те новопечене радикално-феминистичке фразе, али како одрастају сами увиђају глупост. Но, корумпираност је проблем од којег данас пати већина света. Да, Деда Мраз је почетак тога, где се дете одмалена учи да добија нешто што није заслужило, нити му уопште треба, док благе везе нема зашто на Детињце треба да се даровима дреши. Управо га Детињци упућују на заједништво, брижништво, док га мразовање учи егоизму. Ја, лично, већ сам као дете прозрела тај кока-колин лик, тако да верујем да то могу и многа друга деца, а то може да буде вишекорисно. И по кока-кола цивилизацију проблематично.

Comment by pricalica (06/21/2018 06:17)

[Одговори]

I ja sam naišla na čikicu kog pominje Laki. I treba da ima takvih!

Comment by lastavica (06/21/2018 06:28)

[Одговори]

Ластавице, ја сам га видео пролетос уз његову сваштарску тезгицу, и тада је у понуди имао каранфиле. Нисам успео да израчунам цену. Један младић са девојком само је летимице погледао ценовник, извадио новац и узео један струк за цуру. Чикица је рекао девојци да тако лепа заслужује тако паметног момка. Порука је едукативна и васпитна.

п.с
Само да кажем да је чикица вероватно мојих година, можда чак и млађи. А ја, чикица па чикица .... :)))

Comment by Лаки (06/21/2018 10:42)

[Одговори]

E, onda sam ja videla drugog koji je stvarno čikica, a neće da proda dok mu ne kažeš rešenje!

Comment by lastavica (06/22/2018 07:27)

[Одговори]

Ипак смо видели истог.
Ја сам старији и од "sanjarenje 56", па ти сада види ко је ту "чикица". :)))
Поздрав са пута ка недођији!

Comment by Лаки (06/22/2018 09:37)

[Одговори]

Pozdrav lakiju koji poznaje sanjarenja56!

Comment by lastavica (06/22/2018 19:23)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме