Понедељак, Мај 13, 2013

Најдражој Домаћици

 

 

Прошетала сам улицама блога, што овде, што у комшилуку, свим оним местима где си оставила траг а где се ових дана зауставила туга и недостајање. Са свима сам се исплакала, негде и реч утехе оставила, и сад се вратих кући.

Данас, на Побусани понедељак, твоје земно тело је посејано да васкрсне духовно. Сад већ ходаш рајском баштом и ја замолих све моје да те пресретну заједно са твојима, драга Недо. У ових 40 дана моје ће молитве, дао Бог, бити са свима вама. Јер вама је то сада једино потребно. А наше дружење и љубав, вашим одласком, не престаје. Напротив, сада смо још ближи. Ви сте отишли, да бисмо и ми могли одрасти, и сазрети, и на делу показати све оно што смо од вас имали да научимо.

Знамо да је и највећи на земљи мањи од најмањег у Царству Небеском. Нека би дао Господ да се и ми, у своје време, нађемо макар и код ваших ногу.

Хвала Богу на твојој варјачи, Најдража Домаћице, која је давала меру не само твоме кувању, већ и свакој речи, било да смо јој били послушни или се о неку оглушисмо.

Со Свјатими упокој, Христе души раб Твојих,

идјеже њест бољезан, ни печал, ни воздиханије,

но жизањ бесконечнаја.

Са свима упокојеним нека и теби, Недо, Бог душу прости и подари Царство Небесно.

Вечан ти помен.

Кумовима, породици, родбини и пријатељима најискреније саучешће.

 

 

 

[Одговори]

"Хвала Богу на твојој варјачи, Најдража Домаћице, која је давала меру не само твоме кувању, већ и свакој речи, било да смо јој били послушни или се о неку оглушисмо."
Da, tako si dobro ovo rekla...
Neka joj Bog dragi podari Carstvo Nebesko...

Comment by merkur (05/13/2013 22:57)

[Одговори]

Čini mi se da u celom svom životu nisam upoznala osobu koja je zračila takvim mirom i spokojem kao naša domaćica. Kada si bio sa njom bio si ušuškan, siguran i okružen ljubavlju. Neka joj je večna slava i hvala.

Comment by roksana (05/13/2013 23:02)

[Одговори]

*меркур
Амин.

Comment by pricalica (05/14/2013 20:40)

[Одговори]

*роксана
Зато нам је и тешко зауставити сузе. Царство јој небесно.

Comment by pricalica (05/14/2013 20:41)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме