Економска правила

 

 

Девојка која је писмом одлучила да потражи богатог супруга, недавно је добила одговор, и то од генералног директора финансијске корпорације Ј.П. Морган, који је је за кратко време постао хит на интернету.

„Млада и лепа девојка“, како је себе описала на форуму, поставила је питање шта треба да учини како би се удала за богатог човека, преноси Дирту.

 

Питање је гласило овако:

„Бићу искрена у ономе што ћу овде да напишем. Имам 25 година и јако сам лепа. Имам стила и добар укус. Жеља ми је да се удам за човека који зарађује најмање 500.000 долара годишње. Можда сматрате да сам похлепна, али по мени, зарада од милион долара годишње у Њујорку спада у средњу класу. Мој захтев је разуман. Има ли неко на овом форуму годишњу плату од 500.000 долара, а да није ожењен? Ако има, за њега имам једно питање: шта треба да учиним да се удам за тебе? Оне које сам до сада упознала највише су зарађивали 250.000 годишње, и то је, изгледа, моја горња граница. Ако неко жели да се пресели у резиденцијалну четврт на западу Њујорка, 250.000 једноставно није довољно.

И због тога овде понизно постављам неколико питања:

1) Где се најчешће богате нежење друже? (Навести адресе барова у које излазе)

2) Коју старосну групу треба да циљам?

3) Зашто је већина супруга богаташа просечног изгледа?

4) Како одлучујете која ће бити ваша супруга, а која само девојка?

 

Госпођица Прити“.

 

 

 

Госпођици је одговор убрзо стигао, и то од стране никог другог до директора корпорације Ј.П. Морган:

 

„Прочитао сам твој пост са великим занимањем. Постоји много девојака које имају слична питања као што су твоја. Допусти ми да ти одговорим из професионалног угла. Мој годишњи приход је већи од 500.000 долара, што задовољава твоје потребе.

Са позиције пословне особе, лоша би одлука била тебе оженити. Оставимо појединости на страну и покушајмо то гледати као размену „лепоте“ за „новац“. Особа А пружа лепоту, док особа Б ту лепоту плаћа новцем. Међутим, овде постоји један озбиљан проблем. Твоја лепота ће нестати, али мој новац неће, не без неког ваљаног разлога.

Чињеница је да се мој приход може увећавати из године у годину, док ти из године у годину тешко да можеш бити лепша.

Стога, са стајалишта економије, ја сам уважавање имовине, а ти си амортизација имовине. Ако је твоја имовина само лепота, она за десет година неће вредети ништа. Речником „Вол Стрита“ свака трговина има почетну тачку, а излазак с тобом је „тачка почетка трговине“.

Ако је трговинска вредност нечега пала, ми ћемо је продати јер није добра идеја да се нешто што пропада држи дугорочно. Можда ће ти ово грубо звучати, али пропадањем твоје лепоте бизнисмен ће те продати или дати под „закуп“. И пази, девојко, свако са 500.000 долара годишње зараде није будала. Можда ће изаћи с тобом, али те неће оженити. Саветовао бих те да одустанеш од своје потраге за богатим човеком. Иначе, и сама можеш да постанеш успешна и да зарађујеш 500.000 годишње. У томе имаш веће шансе него да се удаш за богату будалу".

 

 

 

 

Прича из поштанског сандучета