Субота, Јул 31, 2021

Чистачи ваших финансија

„Када вам чистач ципела почне делити савете са берзе – време је да продајете“, рекао је Џозеф Кенеди и то 1929. године.

Ово је важно да се разуме, јер су данас међу нама многи чистачи ципела, који нам са тв дизниленда деле финансијске савете и навлаче народ у погрешне смерове.

„Упркос противљењу грађана скупштина Лознице уз подршку одборника СНС-а и СПС-а усвојила је просторни план и пројекат "Јадар".“

Наравно, одборници су одавно обрађени, народ се примио на новац (а чуј, људи се пале на две црвене или два`ест евра, а да неће на веће паре) и сад ће сви да се или селе напоље, или у Београд.

Али обратите пажњу! Да ли вам сад постаје јасније због чега су се правили онолики станови годинама унапред? Неко је унапред имао план о експропријацији земљишта и направио је станове да заради и на продаји земљишта и на становима.

Међутим, колико се ово са продајом земљишта и пресељењем у Београд исплати – можда за неко време. Али ако су мислили да ће тако побећи од тровања и загађења, онда су се Лозничани грдно преварили. Рио Тинто ће да тражи шта ће већ да тражи (тај крај је богат рудом свакојаком), а загађење ће одлазити у Дрину, Дрина у Саву, а Сава доноси воду за пиће у Београд. Наравно, и Сремску Митровицу, и друга места.

Зато пазите на савете и чувајте се новца, који се штампа у неограниченим количинама.

Сад је боље време да се богатите људима, јер рат би могао да плане очас – неко већ увелико креше варнице. (Лако је било спречавати градњу мини хидроцентрала, али истерати Рио Тинто је у старту операција за коју би демонстранти већ први дан добили преко леђа.)

А где год да идете, не можете стићи без себе каквог јесте.

Политичари траже и обраћају се увек онима који за све имају изговоре, и којима су увек други криви за све што их снађе у животу лоше – чему су сами допринели погрешним изборима.

 

[Одговори]

Цена термалног угља је, на светској берзи, скочила за 200%

"Сад размислите: да ли су се овде на Балкану случајно појавили људи, који су препознали одређену вредност сировина, па их сад продају за туђе бабе здравље, а да се једнако паметни нису појавили у Немачкој, која има много више и угља и литијума, али их чува, не експлоатише их? У наредних тридесет до педесет година Балкан ће бити разваљен регион и ми смо овде остављени како бисмо сировинама које имамо спасавали оне које није брига за нас. "

Comment by pricalica (08/01/2021 16:06)

[Одговори]

Dobro razmišljaš. Lepu glavu ne koristiš samo za ukras...

Comment by lastavica (08/06/2021 07:00)

[Одговори]

Да се нађе нешто и између ушију. :)

Comment by pricalica (08/07/2021 19:23)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме