Четвртак, Јануар 16, 2020

Угаљ нашег неба

Гледам синоћ документарац о насељавању планете Марс. Испод пљуште коментари одушевљења. Тек тамо у средини наиђем на један нормалан коментар, који каже отприлике овако: најбоље да тамо иду ови што хвале живот на Марсу, па нек буду пионири на планети без воде (гле чуда, а толико су брујали како су нашли воду на Марсу), без кисеоника, гравитације, траве... Али тамо ће најпре послати роботе да се опробају у пољопривреди, па ако им успе послаће и људима позивнице.

За то време у Русији Медведев подноси оставку, Путин се поново бира (мимо закона и права) за председника и подржава га ко? Па човек за пореску политику. Дакле, спремајте се за дигитализацију новца, ништа кеш. Свет се уводи у нову монетарну политику, у којем Немачка најављује повратак на стару добру и неправедно запостављену железницу. Ко је имао очи и уши могао је то већ и раније да претпостави, јер су наши бравари и заваривачи даноноћно радили на поправкама вагона у Суботици.

Дакле, за све оне који размишљају да ли да оду или остану: долази време угља, а како одређене земље и регије не могу да се украду или пренесу, то ће, због великих резерви, Србија још како имати о чему да се пита чак и поред свих ала незаситих.

Мислите и о овоме: на насловним странама можете да видите отварање поштанских сандучића, пешачких прелаза, клозета, али нигде не видите детаље одређених путних праваца којима треба да пролази или се транспортује енергија и енергенти. Ту тражите себи места...

 

[Одговори]

Uvek razmišljaš unapred:)

Comment by lastavica (01/16/2020 18:23)

[Одговори]

Кад добијаш јасне чињенице тад и сам повезујеш стаклиће калеидоскопа у слику, ластавице. :) То помаже у сналажењу и одабиру.

Comment by pricalica (01/17/2020 12:55)

[Одговори]

Јуче је свечано објављено да је немачка влада, заједно са регионалним владама, постигла договор како да се ова прича о прекиду рада термоелектрана на угаљ до 2038. године спроведе. Радници у том сектору сад добијају преквалификацију.
Али како ово да разумете правилно? Ако је Немачка велики потрошач угља још од 1980. године, то значи да је она овим затворила своје границе за даље миграције и да чува своје резерве за себе, не желећи да зависи од било кога.
За миграције било које врсте и из било које земље, па и са ових простора.

Comment by pricalica (01/17/2020 17:56)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме