Недеља, Јул 21, 2019

Србија Паја а Америка Баја Патак

Кад смо кренули са продајом тепиха тржишни инспектор нам је одмах добронамерно скренуо пажњу да не узимамо оне са Дизнијевим ликовима, јер на њих мора да се плати ауторско право. А ових дана имамо прилику да идемо бесплатно (!?) на улични концерт Београдске филхармоније, која ће да изводи "Дизнијеве фантазије". Како је то могуће и, још и пре, ко ће то да финансира?

Можда вам ова непознаница помогне: Београдска филхармонија, заједно са банком Интезом, водом „Врњци“, маркетингом, „Златиборцем“, рачуноводством и још тушта и тма других јесте члан „Америчке привредне коморе у Србији“ (AMCHAM Serbia).

Ко преузме децу и омладину - влада.

Последњи дани Римског царства нису били у ратовима и освајању путем крви и мача већ - романизацијом.

Ако налазите сличности са овим сумраком западне цивилизације којој и ми припадамо - у праву сте.

Још један податак: "Златиборац", који се налази на Златибору, како сведоче сами тамошњи становници, не купује месо ни од једног српског газдинства на том простору. Али зато има одличан маркетинг, зар не?

Има ли у Србији више ишта да је наше? Сад већ постаје злослутније питање: има ли овде уопште и Срба?

 

[Одговори]

...Али су били-последњи дани.
Да унесемо мало оптимизма, овом примедбом.
Поздрав Јелена"

Comment by Препознавање (07/21/2019 19:58)

[Одговори]

Јесу, да.
Али наде има за појединце, јер време космополитике подразумева обесмишљавање народа, нације, традиције, вере, обичаја. Немам бојазни пред оним што гледам, јер нам бива по избору. Дакле, Господ остаје са онима којима је Он избор. И видим чудеса промисла Његовог. Ово је само дато да ако се још ко нађе и направи за себе бољи избор.
Јер, ма колико се правила моћном, сама Америка нема начина да очува сопствене границе.
Поздрав, Станимире!

Comment by pricalica (07/21/2019 21:17)

[Одговори]

U pravu si, ovo se perfidno radi.

Comment by lastavica (07/22/2019 04:59)

Још злослутнији одговор [Одговори]

Сад већ постаје злослутније питање: има ли овде уопште и Срба?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157337880984144&id=830619143

Југословенски и другосрбијански менталитет.
Невероватно колико се та болест (која води у најгори исход) дубоко запатила у не мали део нашег народа и тако добијамо онај отужни резултат наше свакодневице (коју више трпимо него што је живимо).

Comment by Предраг (07/23/2019 13:59)

СПЦ главна мета [Одговори]

Ево и конкретног доказа нечег што се, иначе, крије и ставља између редова - тога да се против нас ратује и на највишем нивоу:Да, у питању је духовни рат. Крсташки рат против крстоносног, отаџбинског лика православне, светосавске Србије.

https://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10157335145224144

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/ovaj-covek-je-jedini-priznao-za-nato-je-spc-glavna-pretnja-za-dovrsavanje-posla-na-balkanu-2019-07-20?ref=aklamator&utm_source=aklamator_com&utm_medium=blic_rs_vesti_feed&utm_campaign=Ovaj_covek_je_jedini_priznao__Za_NA&fbclid=IwAR3aB8Vx7tdnF3oGaLlU0T-QzMPeeqwHtBihnQoVTxDHW8adncK-w2Whv34

https://www.intermagazin.rs/fasisticko-razmisljanje-karla-bilta-pravoslavlje-je-sretnja-za-zapadnu-civilizaciju/?fbclid=IwAR0mBX0PUdITmuq5-PEfY7easdjmNQq0y77I3sJKupi4dmKx05h55eWkm80

Za one koji ne veruju evo i linka na engleskom: http://www.focus-fen.net/news/2014/05/04/335073/rex-carl-bildt-thinks-eastern-orthodoxy-is-main-threat-to-western-civilisation.html

Comment by Предраг (07/23/2019 14:58)

[Одговори]

ластавица
Тако се чини.

Comment by pricalica (07/28/2019 13:01)

[Одговори]

Предраг
Вести које читаш или гледаш праве се и кроје с одређеном намером. Могу ти само рећи ово: сви они који били наводно национални радници у медијима пре неких десет година су скинути са тв дизниленда, а сада се, из неког разлога, напрасно враћају. Могу само рећи да будеш опрезан са свим патриотама који пристају да раде у овом и оваквом систему.

Comment by pricalica (07/28/2019 13:11)

[Одговори]

Златиборац, као и многе друге фирме у Србији, не купује месо ни од једног србског газдинства, а зашто? Зато што су као и многе друге фирме одавно већ одавно увели стандард ХАЛАЛ,па се мора куповати од муслимана да би се прозводило за потребе муслимана...укратко тај стандард неприхватљив је за православце, из простог разлога што се приликом халал клања животиња жртвује алаху тј све се ради у име алаха а како је скупље направити целокупну производњу по овом стандарду (јер је то само један од услова и да клање мора урадити муслиман јер само он зна шта значи помен алаховог имена при клању) онда им је исплативије да купују већ на тај начин припремљену сировину и да је прерађују по потреби... А то значи уводе директно екуменизам, јер наводе православце на грех једења идолске жртве, као и Бамби, млекара Суботица и многи други, итражите

Comment by Соко (07/28/2019 18:40)

[Одговори]

Соко
Код нас још има фирми које купују домаће живуљке, а и ми сами пазаримо код нашег човека. Но, могуће је да има и тога, али православнима је речено: све што купујете и уносите у кућу или уста осењујте крстом. Сила је крст Господњи.

Comment by pricalica (07/28/2019 19:02)

[Одговори]

Разлог доласка Доналда Трампа на власт (којег је довела војска ради спречавања светског рата и надасве нуклеарног са Русима, што је био план Вол Стрита) јесте да се успостави нови светски и монетарни поредак. Након њега очекује се долазака новог Обаме, који треба да пацифизује свет. Да ли је то Тулси Габард? Погледајте само како жена има беспрекорну холивудску биографију, а долази из мулти, култи расног и разнорелигијског брака - баш као Обама.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tulsi_Gabbard

Comment by pricalica (07/29/2019 22:58)

[Одговори]

Ресуверенизација државе
„Држава мора да има монопол силе. Сада размислимо: да ли ви имате монопол силе ако вам у држави постоји организовани криминал, навијачи, разне службе ван контроле? Каква је то и чија држава са таквом метастазом? Држава има још три обележја која је дефинишу, а то су: граница, становништво и власт. Ви видите да се у овој фази и то обесмислило. Границе су отворене, не само што се тиче циркулације људи, него кад погледате и која је логика била стварања националних држава – да имате, ако ништа друго, заштиту тржишта, властитих произвођача и потрошача, ви сте све то укинули и изложили и становништво, и привреду и да не идемо даље неком тзв. глобалном тржишту и у овом делу укинули потпуно елементарне функције државе осим у мери да и она кроз неки харач и царине убире. Ако причамо о појму становништва, као једном од обележја државе, шта вама у последњим деценијама значи становништво једне државе? Оно може да се мења, можете да га терате са неке територије, увозите неко друго (то се пакује кроз неке миграционе приче, али из свега се суштински не сме губити из вида шта политички и суштински значе ове тенденције). И власт. Колико, последњих деценија, имате аутентичне и изворне представнике, а колико имате неке нацртане ликове, које је неко креирао са мало пропаганде кроз тв и друге медије и ви видите да су у читавом овом процесу вама, од свих фундаменталних функција које, по дефиницији, држама мора да има, нестале готово све (суштински су чак и укинуте). Испоставља се да од свих атрибута, које држава има, ви можете без свега, осим без чега се није могло, и то се види од Америке до било које забити на глобалном нивоу, па сте могли и без службе државне безбедности. Па да ли је онда све ово случајно и све друго у другим сферама које пратимо и анализирамо на глобалном нивоу – нека свако закључи сам. Што се мене тиче, ја сам отпочетка сумњао да није нимало случајно.“ Александар Сјеклоћа за „Космополитику“

Comment by pricalica (08/01/2019 19:15)

Dragoslav Bokan [Одговори]

Pričalice slažem se da treba biti oprezan i hvala na tom dobronamernom savetu. Tačno.
Samo sam mišljenja da je Dragoslav Bokan jedan oboženi pravoslavni srpski intelektualac od koga se danas zaista ima šta pametno čuti i pročitati. Za razliku od reči Karla Bilta o pravoslavlju... ali i ostalih srpskih izroda!

Pozdrav od Predraga,
Blog je fantastičan!

Comment by Predrag (08/03/2019 14:54)

[Одговори]

Предраг
Као православац ти знаш да ми нисмо меродавни да дајемо такве утиске о било коме, па ни о себи, услед наше огреховљености. Али хајде да прескочимо овде за тренутак причу о човеку. Православље и није вера овог света и биће прогањано како год. Али НАТО-у уопште не смета што су њене чланице Грчка, Румунија, Бугарска, које су православне. Дакле, ту мора да постоји нека друга прича посреди. Можда енергенти? Пази сад: у Африци, где год има енергената, има терориста, борби, рата. Тако је било и са Југославијом. И сад обрати пажњу да се посебно диже национална прича, јер на Балкану има 2% светских резерви угља (ми смо после Немаца и Пољака, који такође улазе у сукоб). Зато само напомињем да са националним и православним причама треба бити опрезан јер се одређеним утварама служе одређене службе. Православни, будући да ће судити свету, не смеју бити поводљиви, склони злу ни превртљиви. За све ово има још разлога о којима се надам да ћу наћи времена да пишем. Управо да православни живаљ буде посебно опрезан.

Срдачан поздрав шаљем!

Comment by pricalica (08/03/2019 19:38)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме