Понедељак, Април 23, 2018

Намештене анкете

Увелико су кренуле намештене анкете, које прате "пакети". Ово је увертира за нови Устав, референдум и предају Косова. Анкете су формиране тако да од самих учесника траже најповољније решење за предају Косова и нестанак Србије. Да ли ико нормалан и може да помисли да неко у овом безакоњу жели добро Србима и Србији, па ће да им понуди најбоље решење? Сетимо се: рекли су да предамо генерале за просперитет, па да смањимо плате и пензије за просперитет и сва друга наша одрицања заједно сад са предајом Космета. Једино извесно је предаја - просперитет јок! Али кад добију од нас одговоре, тачно ће се знати какав ће бити наступ Вучића пред скорим догађајима. Највероватније је да ће нам претити ратом, чак и нуклеарним. Јер учесници анкете сасвим извесно нису насумице бирани, већ људи са тачно бираним профилом, које је лакше убедити да купе што им не треба.

Мислимо о томе!

[Одговори]

Naravno... nije ono spomen obelezje na Gazimestanu radi proslosti vec i radi buducnosti. Politika jeste sakata jer ona u svojoj sadasnjoj velicini trazi dodatan vazduh, dodatan prostor. Kosovo jeste u ustavu i ono bi trebalo tamo da ostane poput jevrejskog ustava koji govori, da je Jeruzalem glavni jevrejski grad. No na kraju krajeva germani ce sa turcima i siptarima ( njihovim vecitim saveznicima ) proterati amerikance pre ili posle, naravno iluzija je, da ce tada Srbiji biti bolje.

Comment by laika (04/23/2018 21:51)

[Одговори]

"8. Zbog toga Poljska mora da bude okružena sa severa i juga demokratskim državama kao susedima, a Rumunija i Bugarska da obezbede kopnenu vezu sa Turskom. Srbija (verovatno zbog obezbeđivanja nesmetanog vojnog prisustva SAD) trajno mora da bude isključena iz evropskog razvoja."

Писмо Вилија Вимера немачком канцелару Герхарду Шредеру, тачка 8.
Берлин, 2.5. 2000.

Comment by Вук Панонски (04/24/2018 08:09)

[Одговори]

Sve su ovo odavno zacrtali...

Comment by lastavica (04/24/2018 13:16)

[Одговори]

лаика
Нама није потребан нови Устав, већ да се спроводи овај који се крши за туђе бабе здравље. Бриселски споразум није правни акт и референдум о томе да дајемо наше је бесмислен. Али овде треба имати у виду изјаву Медлин Олбрајт, која је давно рекла да Сибир не може припадати само Русији. А што се Немачке тиче, она је једнако пуна америчке војске као и Косово, још и више.
Нама неће бити боље јер имамо неколике генерације на које не треба рачунати, а то су деца на мобилним и родитељи на ријалитијима. Тек ако се појави група која неће бити, ни хтети у систем и која буде рекла да ће све отето бити враћено - тад можда буде нешто од нас.

Comment by pricalica (04/24/2018 16:16)

[Одговори]

Вук Панонски
Ми немамо политичаре, јер немамо политику. Енглеска је због двадесет Енглеза послала са Америком најјаче наоружање на Фокландска острва, а Дачић не мисли да брани Космет због, како рече, 10000 Срба. Зато се овде и не отварају фабрике, нити електране, већ се доводе све белосветске але од којих се добија провизија, а народ да отплаћује кредите, које није ни видео. Али тв дизниленд одлично врши своју мисију и мишеви иду по сир на мишоловку (гласање).

Comment by pricalica (04/24/2018 16:21)

[Одговори]

ластавица
Могу они зацртати, али не значи да ће то и бити...

Comment by pricalica (04/24/2018 16:22)

[Одговори]

Фолкландска острва су у оно време (позни 20. век) били геостратешки интерес Британије. Ја сам склонији да у тој бризи званичног Лондона има више политике интереса ондашњег естаблишмента (и ко зна кога још) него бриге за своје држављане. Хришћани се у Британији данас хапсе ако дође до вербалних дуела са муслиманима на улици (обратно скоро никад). Тај њихов мучени "Britain first" покрет је најбољи пример који показује колико је политички врхе Европе па и Британије глобалистички у својим потезима. Патриота више нема у високој политици, протерани су. Као Мари Лепен на сумњивим изборима (да не кажем београдским). Истражујући збивања у Мађарској наишао сам и на низ срамних скандала у које је умешан Виктор Орбан, али он сад са својом земљом није тема. Рећићу само да мигрантске квоте које прописује ЕУ његова Влада испуњава у тајности, што се пред изборе открило на мала врата.
Поента је да државу по дефиницији заболе доњи део леђа за грађане, ако се покаже практичним да одређени број грађана треба жртвовати или оставити да помре, тако ће и бити. Патриотизам малог човека је готово лирски занос, детиња наивност, неузрвраћена љубав... Као такав у данашњем свету на ивици истребљења. Ипак, сложићу се да је национална држава најбољи од понуђених друштвених уређења за који вреди показати и храброст и пожртвовање. Јер су други много гори и репресивнији.

Што се фабрика и економије тиче, погледај интервју Домагоја Маргетића који је дао за Балкан инфо, биће ти јасније шта је то наша "економија" и како функционише. Зашто је уништен ЈАТ и чему служи Serbia Airways. О томе ко нас је заправо темељно опљачкао деведесетих, говорио је Милан Парошки, такође за Балкан инфо. Јездимир Васиљевић и Дафина Милановић били су само људи на терену...
Ја сам одустао од илузија да ће Србији икада бити дозвољено да буде макар солидна држава за живот, као што су рецимо Мађарска и Румунија (годинама уназад бележи динамичан раст БДП). Ми једноставно не одговарамо Западу ниукаквој комбинацији. А Бојим се да ни млаке претње Путина поводом нових напада на Сирију нису утеха ни охрабрење Србима, нарочито када је судбина Републике Србске у питању. Ако га игде још има, то је Бањалука.
Шта нам је чинити? Свако мора сам да изабере, одлазиш или остајеш. Ништа ти се тиме не обећава. Ни здравствена заштита достојна човека, ни посао од кога можеш да једеш и платиш режије (море заборави).
Ако Запад после искориштеног Вучића инсталира Сашу Јанковића, остаћемо и без Војводине. То је бар утисак ком се не могу отети. Он је са мађарским политичким круговима већ потписивао разне облике сарадње. Што је врло индикативно са каквим пијететом он гледа на иредентистичке тежње на северу Србије, које и поред добрих односа две државе нису престале. Немојмо се заваравати око тога, то је народ који никад није осудио бацање Срба под лед, оличен у лику Шандора Кепира.

Comment by Вук Панонски (04/24/2018 17:15)

[Одговори]

Вук Панонски
Фокландска острва - суштина промашености онога што нам Вучић виче са тв дизниленда да треба да будемо као Енглези. Да су Енглези били на нашем месту, никад не би било Југославије већ Србије. На пример. Наравно да су та отета острва од Аргентине стратешки важна за Енглеску и Америку. Као и Бондстил база која контролише овај санитарни коридор за пролаз миграната.
Али Саша Јанковић неће никад бити изабран нигде, он је део контролисане опозиције која помаже Вучићу да замајава народ. Докле год Саша трабуња небулозе, дотле Вучић испада патриота. Избори управо показују да за грађанерску Србију народ неће да гласа, али им се Вучић приказује као русофил, што није, и као европејац, што није, и зато купи бираче, као и претњама и обећањима. Он само гледа себе и како да обезбеди себе за време које долази. У мом граду, где је СНС на власти, учестала су трвења међу њима самимам, тако да он зна да то неће трајати.
И тачно је: у временима која долазе једино је важно наћи своје место. А то није мала ствар. Нама управо НАТО спрема нову Југославију за даље разбијање Србије.
Русија, као и сви други, гледа свој интерес, али ипак поред Мила Ђукановића стоји КГБ-овац. Тако да ће овде бити изнова "огњем и мачем".

Comment by pricalica (04/24/2018 17:54)

[Одговори]

Мишљења сам да ће неко убрзо морати да га замени, народ га неће. Не видим како би он могао максимално да искористи своју председничку функцију, то јест наредних 9 година. Ми тако нешто не можемо ни издржати као држава и друштво. А Запад је свестан да није добро доводити народ у такву позицију да нема шта да изгуби. Стога, после решавања статуса Косова не видим политичку каријеру за њега у овој земљи (другим речима биће највероватније политички мртав). Остаје му у најбољем случају таворење на председничкој функцији уз обиље превентивне бахатости да неко на домаћој политичкој сцену не посмисли да га склони. Али и таквој опцији дани иду. Мандат има рок трајања. Жестио се не жестио, време је неумољиво. После тога, ти си у сивој зони и не подржава те нико.

Некаква прегруписавања су вероватна и у другим владајућим странкама, мислим да се то ради у нервози како се приближавамо самиту у Софији. А има и везе са овим што сам горе навео.
Србији хитно треба човек који може да добије нешто конкретно од Москве (ћаскања на канабету је било доста), Вучић то не може јер му не верују. Са разлогом. Слажем се да је за нас тешња сарадња са Русијом једини добар избор од понуђених, али нам је елита кварна као зуби у Циганина који друмом тера мечку.

Comment by Вук Панонски (04/24/2018 18:37)

крај је на почетку. [Одговори]

ОТАЦ ТАДЕЈ ЈЕ ГОВОРИО НЕ ПОТПИСУЈТЕ НИШТА...НЕ ИДИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМ !!!ТО ЈЕ ПРЕВАРА НЕГУБИТЕ ДУШУ НЕ ПОТПИСУЈТЕ НИШТА !!! НЕ РЕФЕРЕНДУМ !
"Само не потписујте ништа и после свих збивања Америка ће пући као балон а шиптари ће се вратити у Албанију и за једну ноћ ћемо повратити Косово."
Отац Тадеј +++
Косово је тело Србије Србима је јасно и уставом ..само иѕдајници требају референдум да би опрали крађом злочин пред народом али не и пред Богом.

Comment by ovana (04/25/2018 23:10)

[Одговори]

Вук Панонски
Моје је мишљење да грешиш, јер расуђујеш погрешним принципима, онима којима се гласачи и политичари не воде. У политици постоји само: корисно и некорисно, то јест вајдица, бар кад је Србија у питању. Вучић и јесте формално сишао са позиције премијера на председничку функцију, да би могао поново да се врати. Али ради све исто и противуставно. И нема нико да му каже доста. Сви задовољни на његовој плати. Јер се он пита за све. Таквог запад неће смењивати док не испуни све што је обећао, а Русима такође одговара, јер им не прави непотребни конфликт са западом. И то је све разумљиво за њих, али где је ту Србија? То је мука! А све док се увлаче у систем, значи да су "оверени". Зато им свима, али свима треба окренути леђа и кренути као шифтари. Но, начекаћемо се. Ми не можемо ни као Словенци да одбијемо да платимо порез ако не прскају комарце, а где остало. Јер нам је пола омладине на мобилном, пола родитеља, баба и деда на ријалитијима и са ким да радиш? Мораће неко јаче улупавање да нас деси, нажалост.

Comment by pricalica (04/25/2018 23:54)

[Одговори]

Јована
У логици је ствари да се нема шта потписивати. Али где је Србима данас логика, питање је?

Comment by pricalica (04/25/2018 23:57)

[Одговори]

Онда вероватно чекамо нову елементарну непогоду, налик поплавама у 2014. Нимало прагматично чекати да те нешто дрмне, не делујемо превентивно.

Comment by Вук Панонски (04/26/2018 06:48)

[Одговори]

Вук Панонски
Пред Србијом су два велика проблема: први је окупација (ако се ње не решимо, то нећемо моћи ни Србију градити), и други - више нема оних и онаквих српских сељака.

Comment by pricalica (04/29/2018 17:14)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме