Петак, Новембар 30, 2012

Деца бесмртности

Документарни филм „Деца бесмртности“, који говори о једном од најстрашнијих догађаја у новијој српској историји, – Шајкашкој и новосадској рацији, коју су спровели мађарски окупатори јануара 1942. године, – нашао се међу лауреатима управо завршеног 21. међународног филмског фестивала „Златни витез“.

На свечаном проглашењу победника, које је одржано јуче у Омску, међународни жири је овом филму, у продукцији православне Епархије бачке, доделио прву награду у категорији кратког документарног филма.

Овим поводом епископ бачки г. др Иринеј, продуцент награђеног филма, је истакао: „Чињеница да је ово први филм у продукцији Српске Православне Цркве који је добио овако високо међународно признање служи на част свима који су учествовали у његовој реализацији. Веома је важно што филм сведочи о страдању невиних, а још је важније што у себи носи димензију праштања, врлину својствену нашем народу”.

По благослову владике Иринеја, филм су реализовали организатор Сава Мирић, сниматељ и дизајнер звука Марко Баштић, спикер Душица Мијатовић, камерман Растко Стокановић, сниматељ Милош Поповић, секретарица режије Марина Пирнат, монтажер Александар Лазаревић, сценариста Душан Стокановић и режисер Милош Поповић.

 

 

 

 

 

 

 

Са сајта СПЦ

 

 

[Одговори]

Olako zaboravljamo.
pozdrav

Comment by mandrak72 (12/01/2012 07:31)

[Одговори]

Баш тако mandrak72.Ко заборавља своју прошлост ма каква она била, одриче се своје будућности.

Comment by Песак (12/01/2012 11:40)

[Одговори]

*мандрак
Зато и падамо, а да се ни опоравили нисмо од падова јучерашњих.
Поздрав!

Comment by pricalica (12/01/2012 20:41)

[Одговори]

*Песак
Придружујем вам се, знајући да знате обојица.

Comment by pricalica (12/01/2012 20:42)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме