Недеља, Октобар 13, 2013

Животна потреба

 

Слика са интернета

 

Један политичар атеиста хвалио се својим колегама да је религија Христова заправо лаж. Као поткрепљујући доказ навео је случај своје супруге, која је била верница, али у којој је, после тешке борбе, успео да искорени веру у Бога.

Истога дана новине су објавиле тужну вест: супруга непобожног политичара извршила је самоубиство, одводећи у смрт, на исти начин, и своје двоје деце. Новине, које су објавиле фотографије трагичних жртава, изнеле су на светлост дана и поруку несрећне жене самоубице: „Све док сам имала веру, савлађивала сам сваку животну потешкоћу.  Али, када је мој супруг искоренио из мене веру у Бога, мој живот је изгубио сваки смисао.“

Страшан је злочин самоубиство, али ништа мање грозно није ни настојање оних људи који се боре да пољуљају веру човека, а још и више жене. Вера у Бога је животна потреба, неопходна сваком човеку, нарочито у тренуцима када га потешкоће, препреке и проблеми сломе и покосе.

 

Са грчког превела А. М.

 

135. Псалам - Славите Господа

Српско православно црквено певачко друштво "Вила"

 

[Одговори]

Искоренити веру и није ништа друго до искоренити живот.
Читајући ове речи не могу а да се не запитам да ли нам може неко други (друга особа или друге особе) искоренити веру? Мислим да не може.

Comment by Јанакис (10/16/2013 18:21)

[Одговори]

*Јанакис
То су вајни учитељи који под искорењивањем вере подразумевају убијање Бога у људима. Разумем твоје размишљање, али код сваког од нас је дар вере или жеља за вером другачија. За овакав испад човек је морао да буде у нездравом стању тела и духа. А тамо где нема Бога, други је домаћин.

Comment by pricalica (10/19/2013 18:20)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме