Петак, Октобар 02, 2020

Нешто се дешава

„Мој сиромашни отац учио ме је да идем у добру школу и нађем себи добро плаћен посао. Али са таквог посла увек можете добити отказ. А мој богати отац ми је дао посао и за то ми није платио ништа. Овим његовим поступком хтео је да ме научи нечему. „Ако ти дам плату, мислићеш попут свих запослених. Али кад ти не плаћам, ја те учим не како да радиш за паре већ како да новац ради за тебе.“ Ово не зовем финансијском едукацијом већ финансијском трансформацијом.“

"Ближе се избори у Америци и то су важне вести. Ковид је присутан и ту имамо важне вести. Али далеко важнија вест од тих и многих других јесте да је Ворен Бафет (Warren Buffet) продао своје акције у авио-компанији, продао своје акције банке и окренуо се копању злата (Barrick Gold Corporation). Зашто је ово најважнија вест? Јер Трамп и Баден немају моћ да спрече оно што долази. И зашто је то вест пре свих вести? Јер је он увек био против злата а сад је купио компанију која копа злато. Нешто се дешава и на то треба обратити пажњу."

Роберт Кијосаки, аутор књиге „Богати отац, сиромашни отац

Нашла сам на његовом каналу интервју са Ендрју Хендерсоном (Andrew Henderson) и за познаваоце енглеског језика може бити веома интересантно. Ово је човек који има свој сајт под називом „Номадски капиталиста“. У овом интервјуу сазнаћете ко су они, зашто је сад дозвољена куповина неколико пасоша, као и могућност живљења и стварања на разним локацијама, а са тим уједно и омогућена штедња у више земаља. Уједно, чућете причу и о Балкану, тачније о шенген републици. Слушаоцу се препоручује да не пада на сентимент већ да чињенично и са разумевањем послуша емисију на корист своју и своје заједнице.

 

[Одговори]

"У времену које долази све што се буде плаћало папирним новцем биће прескупо, а ту се подразумева понајпре: енергија, храна, одећа, здравство (то ће бити скупље од самих акција и имовине), док ће куповина уз златне резерве бити "на извол`те, то јест јефтина."
Још каже аутор на свом радију "Богати отац" на јутјубу да је приметно у Америци измештање становништва из великих градова у мање и сигурније, али уз то иде и питање: да ли је време да се народ Америке расели по белом свету? Да ли је време за глобалног капиталисту?"
Он и жена, по први пут размишљају да напусте Америку, јер у њој ускоро ступа на сцену пљачка сопственог становништва (уштеђевине).
Иначе, Роберт живи у Аризони и како сам каже рађе бира ту локацију већ Калифорнију јер у Калифорнији није дозвољено ношење оружја.

Comment by pricalica (10/02/2020 12:05)

[Одговори]

Долар је и званично мртав!

„Написао сам књигу „Ко је украо моју пензију“. Стари људи ће сада пострадати. Остаће без својих пензија. Али да би ова власт била поново изабрана она штампа трилионе безвредних папирића како би пензионери гласали за њих. Али за то време њихова деца, млади људи, остају без посла. Пословне зграде, локали су празни јер нема у њима радника. Индустрија се гаси. Хипотеке расту и многи неће моћи да задрже своје куће јер су остали без плата...“.
Роберт Кијосаки

Comment by pricalica (10/05/2020 13:35)

[Одговори]

Банке и банкари су непотребни и остаће без посла
Дакле, у прошлости (нама још блиској) млади су били ти који су водили рачуна о старима тако што су били запошљавани и од њиховог рада се одбијао један део новца у корист оних који не могу да производе. Данас је обратно: сад пензионери финансирају децу и унуке, што је нонсенс, јер стари не производе (зато је нонсенс и карантин јер од короне умиру они од деведесет година а они нису проблем за економију). Већ данас будућност изгледа овако: банке немају пара и народ одлази у банку по своју плату. Банка то не може да исплати јер тих пара нема, будући да данас велика већина не зарађује плату већ је добија од државе. Зато су банке непотребне и о вама сад брине систем који ће вам давати ваше дневне довољности. Ово неће важити за оне који се одрекну финансијске вакцине свога здравља ради.

Comment by pricalica (10/06/2020 18:38)

[Одговори]

Као што се да видети корона више није баук, јер да јесте вест о зараженима, Доналду и Меланији Трамп, не би данима силазила са екрана. Али шта видимо? Па како сад можемо да приметимо корона се лечи ем за три дана (Трамп је изашао из болнице) и по његовим речима да се осећа никад боље чини се да она и подмлађује и продужава живот.
Елем, централне банке Европе најавиле су и нови дигитални евро - за ваше добро. Са увођењем дигиталног новца ваша слобода престаје, јер ви сад нећете моћи новац да ставите у џеп и да буде ваш већ ће њега да држи неко други.
Оно што се дешава на Кавказу јесте само "договор" великих сила око тога како да руски гас буде амерички и да га има кад га нема. Сад се ратови воде беспилотним летелицама а после следи, врло извесно, нуклеарни.
Дивно је ово "доба човечанства", зар не? Наши преци нису знали шта пропуштају. Али, како кажу, ових десет година биће тешко за преживети а после следи златно доба. Још једно и не само нама...

Comment by pricalica (10/06/2020 18:39)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме