Уторак, Фебруар 25, 2020

Врли нови свет

 

Коме се није свиђао свет какав је био, не брините, он ће сасвим да се сруши.

„У системима у којима има довољно енергије они не морају да буду репресивни и ригорозни. Сада, када је енергије све мање, поставља се питање како ће се социјални системи понашати и у земљама које се труде да буду савршеније по том питању. А још је веће питање: како ће се понашати и уклапати они који нису желели да буду део система који управља масом (или део масе која управља системом), и како ће појединац моћи да опстане и буде слободно мислеће и слободно економско биће. Најбољи пример тога јесте тренутно Италија (да пустимо Азију на тренутак). Људе само информишу са тв дизниленда: појавио се вирус, појавило се то и то и 99% посто становништва, као по команди, или се закључа у кућу, или улети у први супер-маркет и покупују шта им треба за изолацију. Ово се дешава и у Калифорнији, где још нико није ни прогласио епидемију али хистерија ради своје. У Тајланду, одмах други дан после појаве вируса у Кини, формирана је километарска колона пред тамошњом неком апотеком ради куповине брњице.

Дакле, са променом монетарног система иде и информативна промена и стога се овај моменат контроле дизниленда не сме сметнути с ума. Социјални проблем је жестоко угрожен у свом производном делу и сад је питање како ће се сва ова прича манифестовати и практиковати и на нивоу политичких слобода, елементарних људских слобода и економских (карбонска такса, дигитална такса... биће тих такси и тамо где их нисте очекивали и плаћаће их и они који мисле да неће морати већ да ће стално добијати). Они су већ смислили како ће то да иде а нас ће, с месеца у месец, да о томе извештавају. Ова маса ће бити постепено преваспитавана, навикаваће се да због планете - и да не плаче мала Грета - неке ствари треба мање да се троше, да се пази од вируса, од терориста, разних екстремиста – све док неко не одлучи да су неки народи не истребе или им се смањи број. Поента свега јесте да ће се у свакој од наредних фаза слободе, које се остављају појединцу за било шта (па и да се заштити од остатка друштва или заједнице), простор за њих бивати све мањи, могућности да се изађе са овог курса којим иде стадо све теже и ограченије. А да ли постоји алтернатива – сами размислите...“ (Космополитика)


 

[Одговори]

Да ли је вирус заиста измишљен у Кини или је он ту одавно међу нама само се чекало време да се активира његова примена?
Ако неко процени да сте заражени има овлашћење да вас одведе у неку већ специјално припремљену установу или какав објекат за предвиђени карантин и то чак и под полицијском пратњом. Нико се неће бунити у вашој околини, премда нико неће тачно ни знати да ли је истина или не, али ће свима лакнути што ето нисте више претња за околину.
Добро дошли у врли нови свет! (Космополитика)

Comment by pricalica (02/26/2020 20:17)

[Одговори]

Ova epidemija je slična epidemijama gripa, a njih smatramo normalnom pojavom svake zime, zar ne?

Comment by lastavica (02/27/2020 05:23)

[Одговори]

Чини се да је тако, а још и више кад ти то напишеш. :)

Comment by pricalica (02/27/2020 15:01)

[Одговори]

Вирус за спас планете
Данас је у Великој Британији дошло до отказивања многих летова (због вируса) али не само у њој. А и она појава вируса на крузеру и третман људи имали су исти циљ као и многи наредни догађаји. Елем, где има вируса, људи се затварају; ако су летели неколико пута на иста места и радили исте ствари сад више неће или ће шеснаест пута размислити пре него што крену. Онда чему и толики авиони (многи се већ и не продају), аутобуси и аутомобили и ето како се штеди енергија и енергенти. Ако нема људи у аренама и халама, не морате загревати дворане да би хиљаде људи гледало десет или двадесет залудних како трче за једном лоптом или скачу. То могу да гледају бесплатно и на тв (ето, мисле и на штедњу код куповине карата).
Али тамо где су службе заказале изборе, е ту нема вируса, јер како да возите народ на скупове и делите им сендвиче?
И сад није довољно да корона вирус буде тек вирус који се преноси са људи на људе, већ имате и појаву торнада шишмиша. Где? Па у Аустралији. Заједно са пожарима, поплавама сад стижу и шишмишОви. Е то је оно: ако желите да ходате као стока, имаћете вирусе, епидемије и свашта нешта. Јер Аустралија је, као Казахстан, енергетска зона за очување и њихов даљи индустријски развој није дозвољен. А најбоље је када се становништво мало расели а мигранти се не приме. Али Аустралија зна ко је код ње шериф и одмах је за Америком признала Јерусалим за главни град.
По томе ко је све признао Јерусалим за главни град знаћете и ко је чији. А кад су могле Аљаска и Хаваји да добију звездице на америчкој застави то би могли и неки други, несумњиво и многи на овим просторима (ми добисмо и кума, да се зна ко је главни баја). Али то би покварило не само распоред звездица, већ би и те земље морале да добију већа права, бољу плату, више суверенитета, а то никако није у интересу моћнима већ да се вазда одвијају неки перформанси и ратови (звезда). Но, треба сачекати да ли ће минишенгенијанци добити ускоро своје представништво у Јерусалиму. Ко жели боље да разуме односе нека прочита закључке „Техеранске конференције“.
А ко жели да се обаевсти и правом стању ствари – нека пише куму Ричарду. Он једини зна куд плови бела лађа.

Comment by pricalica (03/03/2020 20:23)

Sjajna pričalica! [Одговори]

Sve je rečeno!
Kratko i jasno!
Bravo pričalice!
Imaš odličan dar za analizu.
Ali i dar rečitosti, pisanja.
A tu nam je i Kosmopolitika :)
U svakom slučaju, odlična si!

Veliki pozdrav.
I nastavi tako!

Comment by Predrag (03/16/2020 10:49)

[Одговори]

Предраг
Ја то углавном пренесем препричано, нема ту моје мудрости. Али добро је ако помогне. Хвала Богу на људима који хоће да помогну. Они кажу да нема повратка на старо и да гледамо да се припремимо за врли нови свет. Многи ће остати без посла па је време за преквалификацију или можда ресетовање на фабричка подешавања.
Поздрав, Предраже! :)

Comment by pricalica (03/16/2020 21:49)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме