Уторак, Јануар 28, 2020

Корона вирус

„Информација долази са доста озбиљних места да овај вирус и није баш случајан ни спонтан. Постоји теза да је неких седам година уназад у Саудијској Арабији доктор изоловао један чудан вирус код пацијента; тај вирус је послат на проучавање у Холандију, потом у једну специјалну институцију у Канади а онда је, гле чуда, пре једно четири-пет година, у склопу нечега што се назива индустријска шпијунажа, завршио у Кини, и то баш у Вухану где постоји лабораторија за проучавање најопаснијих патогена. Колико је ово тачно и поуздано остаје питање, али ето тек да се нотира.

У свему овоме се појавила и једна добра вест и, ма колико на први поглед она изгледала шаљиво и неозбиљно, информације долазе из сасвим озбиљних научних центара. Ја сам често говорио да ракија чува и штити од дизниленда и европских вредности, а ево, надамо се, и азијских, и изгледа, када је у питању овај вирус, да му баш јачи алкохол не прија уз пар других ствари од којих је једна висока температура (чини ми се 73 или 67 степени Целзијуса – на тој температури вирус, по подацима, угиба); стога мислим да је свима боље да попију једну ракију него да иду у рерну, да не кажем фуруну.“ А.С.

Да, ради се о смртоносном вирусу за оне преко 60 година старости и евентуално малу децу, за оне који евентуално болују од дијабетеса или високог крвног притиска. Подсећа на грипу и тешко је препознати симптоме. Отежано је дисање и подсећа на упалу плућа или бронхитис.

Али ви нигде, сем у Вухану, не видите да су границе затворене, да нема летова и томе слично. Сем тога не знамо у граду Вухану, који је већи од Лондона, колико је људи за ово време умрло од срчаних тегоба, грипе или неке сличне болести, али знамо да је умрло 80 старих људи од корона вируса.

Епидемије и пандемије не користе мртвацима и болесницима, али итекако погодују политичарима. Оне служе да вас вежу за власт. За систем. Кина је прошле године изгласала своје комунистичко опредељење и позвала народ на социјални програм. За време птичјег и свињског грипа у градовима где је такође дошло до карантина направљене су две огромне болнице. Сад се то ради и у Вухану. За десет дана мора да буде готова!

И сад видите кинеске политичаре како одлазе у посету болесницима са све брњицом преко носа и уста. Али у исто време ви видите здравствене раднике покривене сасвим у заштитно одело. И тачно видите да пропаганда ради своје. За кратко време на улицама Кине се број људи са брњицама попео готово на стопроцентни број.

Али, то није довољно за праву заштиту. Зашто су лекари и сестре у заштитним оделима? Зато што вирус улази и на очи и тако су се први лекари и сестре заразили. Сем тога, улази и преко гениталија и тура.

Али границе су и даље отворене за саобраћај...

А паника је потребна да се влада...

Пијте све вруће и помало ракије.

Сад је добро време да шљивовица добије своју рекламу.

 

у.п.: За који дан очекује се и вакцина...

 

 

 

[Одговори]

Virus je podmetnut, to je jasno.
A zaštitne maske su od ranije u Kini uobičajene, jer je zagađenje užasno visoko.

Comment by lastavica (01/30/2020 08:29)

[Одговори]

Сад покупих и ове информације:
Корона вирус за крај глобализације
Ако је неко хтео да спречи ширење вируса, због чега неке земље врше евакуацију својих грађана из Кине? Онај ко се дочепа своје земље, као што је то случај са Канадом и не само са њом, једва чека мало да прошета а не да мирује у карантину.
Јасно је да је жариште ове епидемије рибља, то јест животињска пијаца у Вухану. По тумачењу, за све је крива супа од шишмиша, иначе популарно јело у Кини, направљена од ко зна кога и којих и каквих слепих мишева.
Међутим, ово је само површно овако, а заправо је прича много сложенија и ту се већ појавило сасвим довољно информација, за које је тешко утврдити да ли се све десило случајно или намерно.
Но, да се вратимо на „Институт за вирологију“ у Вухану (један од највећих у Кини) и, по свему судећи су се ту, као што се доскора налазило и на њиховом сајту, вршили разни експерименти за проучавање имунолошког система слепих мишева. У конкурсу за запошљавање нових сарадника, који је изашао 18.11.2019. године, је чак и доста прецизно описано на каквом се пројекту ради. Суштина је, да скратим, да ће да се истражи имунолошки систем слепог миша и то како човечанству може да буде од користи то што слепи мишеви могу на себи да носе одређени вирус али да не буду инфицирани са њим. Сматрало се, или се тако бар тврди, да ће се тиме што ће се слепи мишеви заразити одређеним, како га зову, супер вирусом - што је могуће да је то овај што шета по свету - да ће установити како се организам слепих мишева брани и из тога извући одређене закључке корисне по људе. Све у свему појавило се и име кинеског научника, младог и каријерног, који води овај пројекат; ја нећу спомињати његово име, иако се на интернету већ појавила и његова мејл адреса и телефони.
Са појавом разних епидемија и пандемија у кратком року, заједно са овом најновијом, веома је упитно на који ће се начин читава ситуација развијати даље; већ се појавила информација да су у Аустралији као пронашли лек за овај вирус. По информација, које се у озбиљним медијима (мада је и то данас упитно) појављују, више је него јасно да је овај вирус модификована верзија једног од претходника. (Космополитика)

Comment by pricalica (01/30/2020 15:10)

[Одговори]

Kineska ekonomija je previše napredovala i postzala opasnost po ostale velike sile. Ovo je samo način izolovanja Kine.

Comment by lastavica (02/02/2020 07:26)

[Одговори]

Ластавице, вирус не може да се преноси преко ствари већ он тражи домаћина да би живео, је ли тако?

Comment by pricalica (02/04/2020 18:59)

[Одговори]

Može i preko stvari. Kvake i vazduh su za većinu glavna mesta prenosa. Zato kvake moraju biti metalne, da bi delovale negativno na bakterije i viruse. Nikako plastika ili ofarbane.

Comment by lastavica (02/05/2020 08:16)

[Одговори]

Хвала пуно.
А да стоји на некој пластици колико дуго може да (пре)живи?

Comment by pricalica (02/05/2020 18:45)

[Одговори]

1981. године у једном роману научне фантастике под називом „Очи таме“ писца Дина Конца (`The Eyes of Darkness', Dean Koontz) описано је како ће свет погодити једна епидемија и како ће вирус бити прозван, гле чуда, „Вухан 400“ (град у којем се и појавио овај вирус зове се Вухан). Ту се спомиње и кинеска лабораторија у Вухану, и како су Кинези мало експериментисали са вирусом који се најпосле отео контроли, а онда је свет од вируса спасила... погодите ко? Америка!
А ево како се у Индији боре против вируса и шта препоручују народу: да је за излечење најбоља кравља балега и мокраћа! Како је тамо крава света животиња, од које ето није добро узимати млеко, али јесте измет, више не треба коментарисати.

Comment by pricalica (02/13/2020 18:43)

[Одговори]

Централна банка Кине тражи да се деконтаминира новац јер се вирус и тако преноси
По броју жртава, за које ми ипак не знамо да ли су све умрле од корона вируса, али чак и да претпоставимо да јесу, ово није неки алармантан број због којег би Кина предузела све ове мере обезбеђења и забрана. На делу је, сасвим извесно, прелазак са готовинског на безготовински новац. А од како је Кина смањила своју производњу ваздух се прочистио за 60%. Отуд мала Грета не спомену Кину у својим тужбама. Као што се да приметити: Холивуд је део наших живота а "Симпсонови" серија у којој можете пратити прошле и будуће догађаје.
Сад чекамо да се, након Барта, за председника кандидује Лиса...

Сада се чувајте "деведестих" и познате афере око "старе девизне штедње".

Comment by pricalica (02/17/2020 19:41)

[Одговори]

"Доба човечанства илити планета мајмуна"
Са Кембриџа нам стиже нови женски ум (кад мушкарци хоће да повлађују женама, они им дају да се просипају глупостима). Ова докторка тражи буквално да се људи истребе како би се спасила планета и објавила је своју књигу на ту тему под називом "Људски манифест" (The Ahuman Manifesto: Activism for the End of the Anthropocene, Patricia MacCormack). Зар нисмо причали о томе и писали о да до овога мора доћи а све због енергената! Зато вас трују бригом о планети, што није спорно, али јесте кад вам то представљају ликови којима је планета на последњем а можда не ни на том месту. Планета ће се свакако регенерисати и то нема везе са људима, не у овом издању како вам сервирају причу. Можда је правилније рећи да ће се пре регенеристаи због њихове шупље приче и свих оних који пристану на њихову лаж. Зато, здравља ради, избегавајте и те људе и њихове скупове. Они желе да сте стално заплашени...

Сада се у Кини појавила аждаја са седам глава, која бљује ватру и сва прича о корона вирусу превазилази мере и укуса и здравог разума. Наводно се појавио рецидив, где се вирус поново вратио код излечених и директно изазива срчани удар. Ово долази из незваничних кругова, али све ово треба гледати из угла заплашивања и гашења - Кине, као и потрошачког друштва. Тако су и саме Енглезе константно плашили војним вежбама све до дана званичног Брегзита. Углавном, све демонстрације, протести, скупови и остало дешавају се само из два разлога и то свуда па и овде: једна монетарна политика се бори против друге.

Comment by pricalica (02/18/2020 22:56)

[Одговори]

Данас је објављена статистика у САД да је у току ове зимске сезоне у Америци, која је четири пута мања од Кине, умрло од сезонског грипа 16000 људи, што је седам пута више од корона вируса у Кини. Неки дан је Трамп рекао да очекује трајање корона вируса до априла кад ће температуре кренути да расту, а познато је да корона вирус не воли ултраљубичаственее зраке (тако се зрачи корона вирус на новчаницама у Кини)

Comment by pricalica (02/23/2020 20:33)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме