Уторак, Април 03, 2018

Тврђава Бадабер (2018)

 
Истинита прича о групи совјетских војника који су се нашли заточени у тврђави Бадабер на територији Пакистана. Пролеће 1985. године. По задатку ГРУ, војни обавештајац Јури Никитин одлази на територију Пакистана с циљем да извиди стање око тврђаве Бадабер, где се обучавају муџахедини који одлазе у Авганистан. Обавивши постављени задатак, Никитин у тврђави открива групу совјетских војних заробљеника, међу којима препознаје свог друга Михаила, иначе сина генерала Кољесова. Никитин одлучује да остане и покуша да спаси своје ратне другове.
 
Торент филма и превод можете потражити на сајту Руски филм.
 
О овом херојском подвигу совјетских затвореника можете пронаћи више детаља у чланку "Кошаре у Авганистану"
 
Наслови у чланку одударају од текста где и треба тражити смисао. Неки, којима је дух колаборације данас постао смисао живота, неће разумети ни овај, као ни подвиг Синђелића. 
 
И још размишљајте о томе шта ће бити са Арапима кад нестане нафте? Јер Саудијска Арабија, тај највећи демократски партнер Америке, тренутно се спрема за нови рат.
 
 
 

[Одговори]

Priroda dala, priroda uzela... to će biti.

Comment by lastavica (04/04/2018 07:54)

[Одговори]

ластавица
Што се нафте тиче, да, али ће живаљ изгубити адут за преговоре. А како их је много, а сировина у свету све мање, постаће у још већем броју топовско месо за поткусуривање моћних. А коридор ће ићи преко Србије, која је одавно названа "санитарни коридор". Зато ми више немамо војску, да могу овуда да пролазе сви мигранти.

Comment by pricalica (04/06/2018 17:27)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме