Недеља, Септембар 28, 2014

Развраћеност савременог света

Сада је време много ужасније и опасније. Сада се развратио хришћански свет. Њему се већ нема шта проповедати, не може се просвећивати. Он има Христову истину али ју је изгазио својим животом, својом хладноћом и равнодушношћу а некада и свесним одрицањем.

И зато – 'ко хоће да се спаси, нека чува своју душу', како су говорили подвижници последњег времена.

Ето зашто ми треба да се на сваки могући начин бринемо о томе да се светим црквеним правилима, уставима (типицима) и учењем оградимо од све те погубне заразе. Још је св. Јован Кронштатски стално говорио: 'Старајте се да увек поштујете правила и црквене уставе; тада ћете пребивати унутар црквене ограде и бићете ван опасности'. А ван тог заклона је – ужас, разврат и погибао!

Памти то, душо хришћанска, и свим силама се брини о томе, да се не би нашла ван црквене ограде.

 

Митрополит Филарет Вознесенски

Цео текст

***

Митрополит калавритски  и егиалијски Амвросије: "Ваша деца биће робови муслимана"

Приручник за мале сатанисте

 У Немачкој предлог за легализацију инцеста

Валдорфска педагогија Рудолфа Штајнера - сатанизам у вртићима

 

 

[Одговори]

Питање је Причалице да ли данас можемо са сигурношћу тврдити да је ужас и разврат само ван црквене ограде. Бојим се да су под налетом разврата и бахатости многе ограде попуцале, и да је све теже разазнати ко је са које стране ограде и из каквих се побуда ту нашао.

Comment by Јанакис (10/05/2014 10:28)

[Одговори]

Тога је увек било, не само данас. Али Црква је била, јесте и биће до краја света кога знамо. Важно је да не будемо статисти или влат коју дува и заноси сваки ветар. Шта то значи? То подразумева да се морамо вером наоружати како бисмо могли препознати духове. Данас, неоцрковљени народ, под утицајем медија наседа на свакојаке приче. Не заборавимо да су одмах после бомбардовања настављено са нападом на Србију и то ударом на војску и на Цркву. Непријатељ зна, народ српски не разуме. Војска је разбијена, сад је Црква на великом удару. Зато с опрезом примати све што долази путем медија чији власник није Србија ни народ наш.
У Цркви је саборност, њом управља Дух Свети не човек. Како ће се спасити ко из ње изађе? А грешни смо сви, али је у Цркви спасење, јер је речено: Коме Црква није мајка, томе ни Бог није Отац.

Comment by pricalica (10/05/2014 17:27)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме