Недеља, Март 18, 2018

Спонзорство

 

Представила сам вам неки дан канал „Алмажан кухиња“ двојице рођака из Србије (један је сликар, други филолог). Све је почело као забава, а сад то већ постаје нешто далеко више. Наравно, не могу да улазим у потпуну суштину њихових намера, али ћу се за овај пост окренути ономе што ја налазим да је интересантно и, можда, некоме корисно.

Рођаци су премашили милион по питању пратилаца, а прегледи њихових прилога у видео формату премашују стотине хиљада. Такве објаве нормално привлаче рекламе, а рекламе доносе зараду. Осим тога, момци продају оригинални нож, оригиналну даску и штошта друго на својој страници. Како сви немају фејсбук профил, то их нагони да отварају и сајт и налоге на неким другим мрежама. И још и више! На једној тикви момци су написали „Добро дошли у 16 век“. Судећи по коментарима, нарочито људи који живе на западу, у великим градовима, многи не знају да се шунка једе без печења. Називе наших националних јела пишу српски, па свет учи о паприци, кајмаку, пршути. Ових дана су избацили видео о прављењу пихтија (сликарски таленат је дакако дао свој ефекат свему). Људи траже да виде како се прави наш сир, ајвар, наша сланина, шунка, како раде башту, какве су то кокошке са златним жуманцетом, где живе и, поред свега, траже наше семе. Све ово отвара многе могућности пословања, почевши од видеа, старих техника кувања, начина живљења, рецепата, оруђа, семена, одеће и, зашто да не, спонзорства!

А ово је само један од рецепата за креативце који тек чекају да се искажу. Јутјуб је одлично место за рекламу. Овим путем иду и други. Видела сам и неке наше мајсторе молере. Видела сам и наше везиље, плетиље, рукодељке.

Шта је још занимљиво? Кад погледате неке стране канале, а треба да их гледате, постоје креативци који свој таленат уновче. Како? Пронађу спонзора! Имате идеје и умете да их остварите – пронађите спонзора! Не мислим конкретно на новчаног. Новац може да долази од самог вашег рада, али да вам спонзор буде нека фабрика конца, рецимо. Исплативост тога ће бити обострана. Повезивање је основ успешности и предузимљивости.

 

почетак - наставак

 

[Одговори]

Uvek nešto zanimljivo kod tebe
Pozdrav

Comment by anam (03/20/2018 18:49)

[Одговори]

Надам се неком и корисно. Поздравче, АнамЧе! :)

Comment by pricalica (03/22/2018 13:45)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме