Среда, Јануар 16, 2019

О васпитању дечака

 

Мушкарац је дужан да буде заштитник. Дечаци треба да израсту у мушкарце, који ће умети да се заузму за себе и за слабијег. „Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје.“ Подвиг православног војника, заштитника отаџбине, оца, мајке, сестре, жене, деце – то је пример највеће хришћанске врлине. Лоше и неразумно поступају родитељи, посебно мајке и баке, које дечаке одгајају у стакленицима и бранећи им да се заштите међу својим вршњацима, формирајући тако у њима комплекс кукавичлука и ниже вредности. 

Свештеник Алексеј Есипов
 

[Одговори]

Nedavno sam cula od jedne majke kako svaki dan odlazi u skolu, I ceka sina jer ga maltretiraju deca. Na pitanje zasto ga ne nauci da se brani, dobih odgovor: "Nije on takav, necu ga valjda uciti da bude nasilnik. Sam kaze, da nece da bude kao oni, nasilan." Sad I vaspitavanje decaka da budu decac i devojcica da budu devojcice, potpada pod nasilje, jer deca treba sama da odluce sta ce da budu. Roditeljima se savetuje da ne guraju devojcicama lutke u ruke jer im se tako namece da moraju biti Maje, a da decacima treba umesto puske dati lutki i haljinicu. Neka nam je Bog na pomoci.
Srecna Nova godina.

Comment by ana (01/16/2019 12:23)

[Одговори]

У Америци је тренутно ступио на снагу закон о дозвољеној употреби говора мржње. Са друге стране, нама се намећу европске норме, то јест: ти да стојиш док те ми бијемо. Убијају нам сваки вид отпора, који нам је заиста потребан, понајвише лични, и за нас не сме да важи америчка норма: говори гласно и носи пиштољ са собом (отприлике). Свет луди и пристаје да буде луд. Бука све више заглушује глас савести.

Срећна Нова и теби са твојима, Ана!

Comment by pricalica (01/16/2019 12:36)

Станимир Трифуновић [Одговори]

https://www.youtube.com/watch?v=TVzNAsp9R8c

Comment by Препознавање (05/05/2020 13:30)

[Одговори]

Један наставник стоји иза ове деце:
https://www.youtube.com/watch?v=R11MqSnbF2Y
Поздрав, Станимире!

Comment by pricalica (05/05/2020 20:22)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме