Понедељак, Мај 06, 2013

Њутн о васкрсењу из мртвих

 

 

Једном су запитали Њутна: „Како је могуће да тела мртвих, одавно распаднута, поново постану тела својих душа?“ На то је научник помешао гвоздене опиљке са земљом и упитао своје саговорнике: „Ко може да издвоји из прашине и састави ове гвоздене опиљке?“

Одговор није добио.

Онда је Њутн узео магнет и принео га мешавини. Настало је комешање честица. Опиљци гвожђа почели су се хватати за магнет и једни за друге.

У прашини није остао ни молекул гвожђа.

Тада Њутн рече присутнима: „Онај, Који је оволику силу дао мртвом камену, зар Он да не може дати такву моћ нашим душама када буде требало да се обуку у своја прослављена тела.“

 

прев. А. Черњенко

 

Сер Исак Њутн (1642 – 1727) је енглески физичар, математичар и астроном. Један је од највећих научника човечанства.

 

Преузето

 

 

[Одговори]

Pozdrav naratorko ! :)

Comment by nesanica (05/06/2013 23:23)

[Одговори]

Мудро, јако мудро

Поздрав велики

Comment by krilaandjela (05/07/2013 01:13)

[Одговори]

Isak je jedan od najbrilijantnijih umova svih vremena.Pozdravče, draga!

Comment by roksana (05/07/2013 11:31)

[Одговори]

Sve što postoji na kugli zemaljskoj pa i šire sastoji se iz čestica atoma. Mnogi su pisali o tome, a grci najviše obzirom da nam je tako prezentovano. Premda možemo slobodno reći daje i tu radila resavska škola. Mnoga "velika" znanja velikih umova su prihvatana kao njihova zanemarujući činjenicu da se svako novo saznanje zasniva na starim učenjima bivših civilizacija. Posebno ako smo te narode "kultivisali". A što bi nekome smetalo da jednu tkzv teoremu nazove pitagorinom. SRBI kažu VIŠA SILA, na STARO INDIJSKOM je VIŠNU,itd...na engleskom se izgovara nekako čudno.Ako se ne varam Adam je stvoren iz PRAHA, a kroz nos mu je udahnuta DUŠA. U indiskoj filozofiji piše da PRANA ulazi kroz NOS. Kinezi su pre pet hiljada godina obeležili energetska čvorišta na čoveku e žao mi je, ali tu je pametni zapad ostao bez teksta.Srbi i ostala Glupa braća za Kosmos kažu SVEMIR-sve je mirno. ČUDNO. PUNO PO-ZDRAVA.

Comment by hrastovi zapisi (05/07/2013 20:25)

[Одговори]

*несаница
И теби, драга! :)

Comment by pricalica (05/07/2013 22:05)

[Одговори]

*крилаанђела
Отпоздрављам! :)

Comment by pricalica (05/07/2013 22:06)

[Одговори]

*роксана
Велики умови су змали Коме да буду благодарни. Машем! :)

Comment by pricalica (05/07/2013 22:08)

[Одговори]

*храстови записи
Добродошлицу желим! Волим кад у коментару наиђем на сажет приказ очигледног: постоји вера и постоје веровања. То је као што је речено да постоји сунце и зраци, али једни су ближи сунцу, други даљи, но ниједан зрак није сунце, али им је сунце свима једно. :)
Поздрав! :)

Comment by pricalica (05/07/2013 22:14)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме