(Harvey's Time Machine - слика са нет-а)

Замислите да вам свако јутро, када се пробудите, једна банка стави на рачун 86.400 евра. Шта ћете направити?

Прво правило: Све што нисте успели потрошити током дана узима вам се навече! Не смете варати, нити пребацити новац на неки други рачун. Имате га право потрошити искључиво током ток истог дана али не заборавите да свако јутро кад отворите очи банка вам отвара нови рачун од 86.400 евра за тај дан и тако сваки дан.

Друго правило: Банка може прекинути ту "ИГРУ" без упозорења! У било којем моменту може вас обавестити да је све готово и да се рачун дефинитивно затвара.

По мом мишљењу, несумњиво ћете добијени новац трошити на забаву и куповину поклона онима које волите. Трудићете се да вам сваки евро донесе срећу и задовољство.

Па где има таква банка?

Ту чудесну банку имамо сви ми на нашем располагању. То је ВРЕМЕ! Свако јутро кад се пробудимо наша животна банка нам отвара кредит од 86.400 секунди живота за тај дан до спавања. Што нисмо проживели тај дан - изгубљено је. Јуче је заувек прошло!

Свако јутро та магија се понавља. Зато немојмо заборавити незаобилазно правило да банка може затворити рачун сваког минута, без упозорења. У било којем моменту живот може стати!

Шта ви радите са ваших 86.400 секунда на дан?

Живот је кратак, чак и онима који увек мисле да имају бескрајно пуно времена на располагању.

Није важан капитал времена који још имамо у резерви; битно је употребити сваки делић живота најбоље што можемо.