Психотронска миса

 

(Слика са нета)

 

Крај 19. века. Са Запада грохотом ваљао се технички прогрес, а са Истока се јавио покрет који му је кренуо у сретање. На позив мадам Блавацке у Европи се, плешући, покренуо читав Пантеон богова Индије. Они су се, зачудо, сусрели веома љубазно. Млада и самоуверена наука узела је паганску старицу под руку...

Тамо где нема хришћанског наступа пагански поглед на свет. Ускоро ћемо увидети колико је много претендената, који би желели да постану господари света. Као да се грозничаво труде да улове и ставе се у службу утицаја космоса.

 

Будизам и наука

 

Високе ограде некада тајних објеката постале су веома порозне и психотехнологије могу да допадну било каквих руку. Опасност је реална. Њу је у разговору са мном потврдио и један од аутора тренутно припремљеног закона о психофизичкој одбрани личности, експерт државне думе, Јуриј Лопатин.

Узгред, поводом неверице у постојање психотронике, он је рекао: „У последњем веку човек је научио оно што би се раније испоставило чудом. Међу осталим, да преноси на даљину звук и слику. Пренос психичких стања није принципијелно различит од тога.“

У штампи је писано о привржености лидера Белог братства, извесног Кривоногова, психотроним експериментима. Специјалисти који су изучавали његове следбенике утврдили су њихов висок ниво зомбираности. Извести човека из тог стања необично је тешко. Одиста, похлепа за знањем је прикривена тежња ка власти.

Тежњу различитих секти према тајнама психотронике потврђује и руководилац предузећа „Вент“ - А. Акимов, који се дуго времена бавио проблемима космичке радио-везе. Он се више пута срео са московским представницима АУМ Шинрикјо. Они су се веома заинтересовали за промене тзв. торзионих поља, на чијим зрачењима је и засновано деловање многих психогенератора. Постоји веома занимљив заједнички тв интервју Е. А. Акимова и једног од чланова секте. Ево речи нашег научника: „Сада се испоставља да све духовне појаве имају такође материјалну природу и материјални носилац у виду торзионог поља. Разлика је једино у томе што се духовне појаве односе, како је потпуно тачно указано у традицији јоге и будизма, на префињено материјалне светове. Али то ипак нису идеални светови. Самим тим, ми смо укинули противречност између материјализма и идеализма.“

Солидарност Е. А. Акимова са јогом и будизмом је карактеристична. Инерција материјализма који је владао минуле деценије приморава га да се обрати, наравно, неопаганству. Интелектуално антихришћанство карактеристично је сада за многе научнике. Међу њима је познати западни физичар Фридјоф Капра, који је написао књигу под карактеристичним именом - „Тао физике“. Он такође покушава да стави знак једнакости између представника физике и далекоисточних религија.

Руководилац америчког програма за стварање атомске бомбе, Роберт Опенхајмер, писао је: „Општи закони људског познања, испољеног и у открићима атомске физике, нису ништа неочекивано и апсолутно ново. Они су постојали и у нашој култури, заузимајући при том далеко значајније место у будистичкој и индуској философији. Оно што се сад дешава потврда је, продужетак и обнова древне мудрости.“

Закономерност: Иза мноштва најсавременије теорије увек је стари лик паганства, неког многоруког Шиве или мрачне Кали.

 

Шоко Асахара и руски музичари

 

Али вратимо се секти АУМ Шинрикјо, оној која је бацила бојни отров у токијски метро. Недавни догађаји су показали: секту нису занимале само научне дискусије на тему торзионих поља; и она сама је располагала извесним технологијама. Реч је о скандалу са симфонијским оркестром, Кирен, који је секта формирала од московских музичара.

Испочетка су се они подсмевали бројаницама, које су им Јапанци дали ради пребрајања мантри. Током дана, они су захтевали хиљаду пута да се подигну руке према небу и, произвевши громким гласом одређени скуп звукова, да падну ничице на земљу. Ускоро, међутим, лакомима више није било до смеха.

У децембру 1994. године 111 чланова тог колектива упутило се на излет у Јапан. Кроз неколико дана су им саопштили: сам Асахара ће руководити њиховом иницијацијом. По сећањима учесника тих догађаја, већина није схватала шта је то иницијација. Многи су се чак обрадовали. Сигурно ће, помислили су, добити неке дарове.

Њих су довезли на заштићену територију недалеко од Фуџијаме. У огромној сали на поду већ су припремљени простирачи са прикљученим проводницима. Та чудна седишта су вибрирала. Истовремено, у наушницама су се заорили звуци на најнижим лествицама. Таква иницијација, припремљена да људе упути у астрал, морала се наставити без хране и воде од 12 до 76 сати.

Људи су почели протествовати. Затим су музичари видели оне који су већ прошли ову процедуру. Ти јадници су викали да сада у потпуности виде своје тело и да се из астрала могу и не вратити сасвим. Тада је започела паника. Људи су се разбежали по жицама ограђеној територији. Добро је да су појединци успели да назову руско посланство, иначе је тешко замислити у шта би „претворили“ музичаре. Уосталом, половина од њих, да не би изгубили посао, успела је одлежати на тим простиркама колико је од њих тражено. Сви су од онда инвалиди.

Са надом један другоме саопштавају следећу новост: на токијском истраживачком институту акустичари су отворили центар за депрограмирање жртава АУМ Шинрикјо-а.

Занимљиво је шта о томе мисли тибетански Далај Лама. До скандала са АУМ, он је високо ценио шефа секте, Асахару. Далај Лама је активиста екуменистичких форума, где агитује за пријатељство међу религијама. Међутим, своју свакојутарњу молитву, добитник Нобелове награде за мир, почиње призивом демонима: „Ухватите непријатеље (жуте вере – примедба аутора) мрежом, исеците их мачевима, прострелите стрелама, исисајте им срце.“

Молитве Далај Ламе се завршавају тиме што он замире, уперивши руке према северозападу – право према Европи, где ће се, према заветима жуте вере, ширити Будино учење.

Не испоставља ли се да су секте, попут АУМ, авангардне, агресивног паганства, које атакују на хришћански свет? И да је део те претходнице његова пета колона, која се састоји из поштовалаца источне мистике? Уосталом, не увек наивних и готово увек добро плаћених.

Јуриј Лопатин, експерт државне думе: „Чим се АУМ Шинрикјо појавио у Русији, упозорили смо на опасност. Нису нас тада послушали. Најпре је секта термин на радио-станици „Светионик“ платила 800.000 долара, а затим се испоставило да је подржавају и појединци из високих кругова. На пример, Олег Лобов, тадашњи секретар Савета безбедности руске федерације.“

 

Џим Џонс

 

Већ је у потпуности познато да се проблемима владавине над свешћу бавио Рон Хабард, оснивач сајантолошке цркве. И само име, означавајући поклоњење научном знању, кулминација је ђаволског самозадовољства човекове мисли. Он је предлагао своје специфичне услуге државном универзитету. Везе са државним институцијама одржавале су и такве секте као што је индијска Ананда марга, чије подручје деловања су медитације упућене страшном богу Шиви. Са непослушнима унутар секте немилосрдно су се обрачунали.

У сличним случајевима, као са сајентолозима, са Белим братством, АУМ Шинрикјо, није било сумње да се ради о субверзивној делатности. Па зашто су ти експерименти дуго времена текли без озбиљног супротстављања државе? Можда секта и није само део глобалног наступа неопаганства, већ је резултат деловања оног џина отргнутог из тајних лабораторија, које је пре тога контролисала иста та држава.

Преседани показују да та сумња није лишена основа.

У ноћи између 18. и 19. новембра 1978. године у сеоцу Џонстаун у Гвајани, 911 људи је извршило самоубиство. Шеф секте, Храм народа – Џим Џонс, принудио је своју паству, укључујући жене и децу, да испију лимунаду са цијанкалијем. То је званична верзија.

Међутим, касније се она почела осипати. Главну улогу у томе одиграо је Џозеф Холсинџер, помоћник конгресмена Леа Рајана, који је упућен да испита тајну секте. Рајана су убили телохранитељи Џима Џонса. Холсинџер је утврдио: Џонс је одржавао тесне везе са ЦИА-ом, а најмање два његова најближа сарадника били су државни сарадници те службе.

Холсинџеров закључак: „Секта је служила као лабораторија у којој су разрађиване компоненте МК-ултра тајног америчког програма за утицај на људску свест. Извидница је испитивала утицај наркотика, несанице, посебних дијета и сеанси испирања мозгова на психу. Припремани су људи спремни, да на сигнал као аутомати, изврше убиство или самоубиство.“

Усамљена заједница у џунглама представља идеалан полигон. Запамтимо име програма и приметимо за будућност: могуће жртве психотехнологије треба тражити у изолованим групама, које не подлежу контроли друштва, или у социјално незаштићеним слојевима. Дакле, међу младима.

Уз монотону музику, човек се покреће као сломљени манипулант. Његово је лице маска. У очима су црне тачкице. У почетку тзв. перестројке у моду је ушао брејкденс. Зачуђујући плес, који у себи концентрише жељу да претвори човека у биоробота. Мада се плес мења, смисао завета, који се оре са екрана или естраде, су пређашњи: „Чини као ја! Угледај се на мене!“ Психоделична револуција. Њена формула гласи: наркотици + рок, заглушујући звуци, таласи јарке светлости, једнолични покрети налик на шамански плес. Психоделична музика повезана је са убризгавањем морфијума и сличних твари у организам. Без звукова, на које су се навикли, људи се почињу разбољевати, руке им дрхте, расте раздражљивост, блокира се рефлексивна способност мозга.

Уместо обећаног полета слободног духа, догађа се психолошка унификација – примитивизација свести.

 

Хитно лечење

 

И ево још једне сумњиве сенке - Међународни институт алтернативних могућности човека. Испочетка га је благословила Римокатоличка црква, а затим се почео скривати и Православном реториком. Сарадници института, обећавајући излечење од пијанства и друга добра, почели су чак говорити о Православној психотерапији. О системској суштини те институције сведоче изјаве њених лидера, које не захтевају коментар.

Ево шта се каже, на пример, о борби са демоном пијанства: „Кодирање слично хомеопатији, то јест, исцелење сличнога сличним. Кодирање је демон у малим дозама. Демон у малим дозама је користан. Демон је дар Божји.“

Да! Заборавили су они речи Светог Писма о Страшном Суду: „Многи ће Ми рећи у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у Твоје име пророковали, и нисмо ли именом Твојим демоне изгонили, и нисмо ли Твојим именом многа чудеса чинили? И тада ћу им рећи: Никада вас нисам познавао! Одлазите од Мене ви, који безакоње чините.“

Запањујућа је следећа окултистичка изјава једног од руководилаца института: „Рајско блаженство могуће је већ овде – на земљи. Царство Небеско, то и јесу резервне могућности човека.“

Каква саблазан! Да би се обрео у „царству божјем“, треба, пре свега, посетити неколико сеанси главног специјалисте института Г. М. Григорјева. Пагански човек 20. века толико је лишен духовних напора, да већ и главу према Небу не може дићи. И чему, кажу му, „добре“ душе? И нуткају карту за земни рај. Основно је – брзо и удобно. Истина, у суштини тог експреса или је демонска енергија екстрасенса, или су наркотици. Место приспећа такође није оно што пише у карти. Авај! Путници, који застакљеним погледима зверају унапред, то и не примећују.

 

Голем

 

У државним институцијама налазе се хиљаде очајничких писама скоро исте садржине: „Наша деца су постала зомби, програмирана на зло – биороботи.“

Занимљива ствар! Реч „робот“ смислио је Карел Чапек у Прагу, граду где је према легендама кабалиста неки рабин први пут саздао имитацију Божје творевине, вештачког човека – голема. И сам, затим, замало није погинуо од руке тог претходника савремених биоробота. Крај је закономеран. Закономерне су и оне духовне, природне, технолошке катастрофе нашег времена, које су постале резултат многих тежњи гордога разума, као резултат научног прогреса с његовим хладнокрвним експериментом над природом и друштвом.

Прогрес носи техничко усавршење машине и духовну деградацију човека. Као у систему спојених судова, сам живот одлази из тих људи у њихова дела. Такво је својство паганског човека. Што више времена губи на своје „чедо“, што му више свог, како му се чини, брзотечног живота удахњује, тим га јаче воли. Тако се формира симпатичка веза међу њима. То је посебно приметно на примеру робота, манекена и лутки. Споља гледано, сви се све више ближе овом свом пралику и зато постају објекти за усељење инферналних бића...

Јеромонах Серафим Роуз скреће нашу пажњу на то како пагани могу индуске идолчиће да пресвлаче репом говечета јака, да их купају, одевају, хране, полажу у постељу. То изгледа као дечија игра, али је неразумно потцењивати психичка осећања која такве радње могу проузроковати.

У будизму постоји обред прана пратихшахта. „Његов циљ“, пише ђакон А. Курајев, „је да удахне у нежив предмет животну силу верујућег. Предмету пренет живот одржава се свакодневним поклоњењима. У суштини, он се храни концентрацијом мисли усредсређених на њега.“

Али, ма каква имитација Творца, који је саздао Адама од праха земнога – опасна је. Нису узалуд магијске манипулације са неживим предметима постале убиствено средство средњевековних магова. До болести и смрти могло је довести, на пример, забадање игала у воштане фигурице са жељом да оне максимално личе на објект агресије.

Восак се одавно сматра идеалним материјалом за симпатичку магију, то јест, за пренос и акумулацију информације о овом или оном објекту. Али, ево, дошло је време да су се скупови фигура, за чије се припремање некада могло отићи на ломачу, почели јавно приказивати и чувати у тзв. музејима воштаних фигура.

У време наших телевизијских снимања, у једном од таквих московских музеја воштаних фигура, његова службеница, некако чудно загледајући та створења, промрмљала је: “Овде се ноћима догађа нешто рђаво. Једанпут су на поду остали чак трагови неких догађаја. Овде је једна девојка из „Комсомолске правде“ хтела да проведе ноћ и да потом напише чланак. Али је она отуда у ужасу побегла.“

Шта се догодило – не жели да каже.

Видео сам да је на зиду неко брижно уцртао већ познати нам симбол – анкх, чије је једно од значења: живот сакривен у стварима. Међутим, човеколике лутке мање су страшне него луткама слични људи. Њих, такође, „штанцује“ технотронска цивилизација. Шта очекује на Пасху дете-лутка? Оно чека не право црвено празнично јаје, које симболише вечни живот скривен под љуском смрти, већ пластично киндер-јаје са дечјом играчкицом; испод његове љуске не налази се вечни живот, већ вечна смрт.

 

Психо-оружја

 

Ево писма једног од наших водећих конструктора из Ростова на Дону, Б. П. Крутикова. Он ради у једној од обележених установа. Недавно су га позвали у одељење Медицинске технике једног института и предложили му да учествује у изради апарата за лечење „Градиент 1“. При томе су му указали на сурове аспекте пројекта неопходне ради формирања аутономног генератора сигнала.

Борис Павлович је проучио пројекат и начинио две примедбе. Као прво, према техничком пројекту генератор је морао да обезбеди рад у дијапазону од 10 до 150 Hz. Али, већ 10 до 20 Hz производе инфра-звуке који погубно делују на све живо. Као друго, аутономност генератора дозвољава му да се користи и издвојено од прибора за лечење. Треба само прикупити схему: генератор – појачивач – ласер и ево спремног злогуког психотронског оружја.

Ускоро су Крутикову саопштили да је немогуће искључити инфра-звуке из радног дијапазона генератора. Да не би остао само на речима, Борис Павловић је у комисију „Феномен“ послао и копије техничког пројекта са потписима и државним печатима.

А ево, у брошури института биофизике, у московском предграђу Пушћину, у њој се описује радио-акустични ефект супер-високих фреквенција. Ако на човека усмериш зрак из таквог генератора и модулираш његовим гласом онда ће човек, подвргнут огледу, зачути оно што се говори на значајној удаљености од њега. При том се јавља ефекат као да гласови звуче директно у мозгу.

Управо на такве гласове се и жале многи од оних који се обраћају комисији. Али ко ће разговарати са њима осим психијатара? А психијатрима тешко да су познати резултати рада научника из Пушћина, Шохорова и Тиграњана објављени у тиражу од само 200 примерака.

Запањујуће! Човек почиње да пародира и делатност инферналних агената. То о чему говоримо није ништа друго до опседнутост технотронским средствима. Тако, изгубивши духовни ниво, научници добровољно преузимају на себе труд ђавола. Овима остаје да се кикоћу и да трљају шапе.

„Многи наши опоненти“, наставља Игор Могила, „кажу: „Докажите да психотронско оружје постоји! Дајте да га опипамо рукама!“. Одговарам: „При савременом научном потенцијалу нека највећи скептици докажу обрнуто – да је могуће таквим оружјима да не постоје!“

Ево још једног аргумента. У рукама држим списак дела забрањених за објављивање, публикован у оне назадне године застоја. У тачки 13.8. цензорима се налаже да изузимају из штампе све информације о техничким средствима, генераторима, ласерима, која служе за утицај на понашање функција човека (формирање биоробота).

Зачуђујуће чињенице саопштава такође и кијевски професор Виктор Седлецки. Од 1982. године у земљи је почео да се гради систем изванхоризонтних радио-локационих комплекса заснованих на коришћењу ефекта одбијања зрака од јоносфере Земље. То је био одговор ЦИА-и.

Слични комплекси су повезивани са атомским реакторима. Ускоро се испоставило да тзв. фазиране антене могу да раде и на зрачење. При том се формира јединствено психотронско поље способно да испољи утицај на свест човекову.

Мени је познато да су такве антене изграђене у Чернобилу и у „Краснојарску 26“. Оне улазе у систем под именом „Сфера“. Он је начињен да би управљао тетаритмом и делтаритмом човековог мозга.

 

Неуро-лингвистичко програмирање

 

Налазимо се у Центру психофизиологије, на чијем се челу налази пуковник Вјачеслав Михајлович Звоников.

Биографска белешка: Пуковник Звоников је радио као психофизиолог у Авганистану. Помагао је пилотима да савладају ратни стрес. Године 1990. постао је начелник центра у систему министарства одбране формираног на иницијативу једног од бивших министара В. Бакатина.

В. Звоников: „Све то чинимо добра ради. Мислим, ако постоји Бог, да ће нам опростити. Метода немамо много. Преко фотеље коју сте видели, на пример, прошло је стотинак официра.“

За обичне војнике и подофицире методи су једноставнији, али су масовнији. Били смо на демонстрацији специјалног филма. У његовој изради такође је учествовала лабораторија Звоникова.

Дакле, сала је пуна специјалаца министарства одбране. Промичу кадрови. С почетка су контролисани и успокојавајући, а затим све динамичнији и напорнији. Поље је тршће, равномерно прелази у узбуркано море. Шуми шума. Неочекивано куљање лаве из вулкана. Пливачи скачу у воду, атлета подиже тегове, каратисти. Ударац... још један... цигла прска на пола. Напокон – апотеоза! Обнажена жена. Њено предивно младо тело је засуто латицама ружа. Рука клизи од груди ниже... још ниже. Пропратни текст: „Сада се у вама буде најбоља мушка начела. Стремљење добија постављени циљ – савладати све тешкоће.“

Метод неуро-лингвистичког програмирања је лукави разговор са човековом подсвешћу. Не мање од 95% информација које добија мозак улазе у подсвест. Таква његова особеност и дозвољава му, неприметно за сам објект, да утиче на његову психу. Привидни ауто-тренинг за делатност човека анонимног алкохоличара или неког ентузијасту који жели да научи страни језик, може се преокренути у врло озбиљно програмирање.

Пали се електрика. Радници узимају шлемове и гумене палице. Крај улаза их чека аутобус. У ушима упорно звуче речи о мирној самоуверености... у свакој ситуацији.

 

Блефирање

 

Блеф је главни уставни капитал времена после перестројке. Журећи у неразумност да се попење на друштвеној лествици блефирају скоро сви. Полуписмени се проглашавају академицима, убожјаци милијардерима, а бандити спонзорима. Празно се проглашава садржајним. Бесмислено се оснажује симболима лажне многозначности. Патуљци, веома сигурно и чак овлаш намигујући, показују исправе великана. Окружена мраком тајанствености, наша тема је идеално поље за блеф. Овде је веома удобно себе произвести у тајновитог научника.

С таквима смо се досад сусретали. Међутим, наши следећи сабеседници су озбиљни људи.

Биографска белешка: Валериј Константинович Кањука, налазио се на челу тајног комплекса космичке биофизике, која је деловала у оквирима предузећа „Енергија“. Ускоро, после загонетне смрти директора „Енергије“, академика Глушка, Кањука је принуђен да напусти своју дужност. „Ми смо се бавили разрадом принципа метода и средстава дистанционог бесконтактног управљања понашањем биолошких објеката, међу њима и човека. Радови су се водили у оквирима затворене установе ЦККПСС и совјетских министарстава од 27. јануара 1986. године. Размере наших напора условљаване су размахом сличних програма у САД. Од 1977. године, у Америци постоји центар перспективних физичких истраживања. Истовремено са његовим стварањем из отворених публикација су ишчезли радови више од 20 лауреата Нобелове награде из области физике, биологије и психологије, а такође најкрупнијих специјалиста за источњачку философију, езотеричке доктрине, медицину и слично. Међу њима су и такви ауторитети, као: Бензер, Канопка, Левицки.“

Питање: Какви стимуланси су их приморали да у потпуности оду у сенку?

Очито, не случајно, у истом том периоду почиње масовно интересовање за приближавање медитацији и окултизму. Стимулишу се читаве наркотичне субкултуре, посебно међу омладином. Тако се формира слој људи, чија свест се „трза“ на нечијој удици. У САД је психо-аутотренингу обучено 15 милиона људи. У Западној Европи сваки десети. (Напомена: Према информацији која је процурела у штампи, ЦИА користи методику програмирања људи категорије НПО (натпросечно осећајних). У њих се убрајају људи из области уметности, а такође и тешко болесни људи. Шта постаје творачка елита, која на своје суграђане испољава колосални утицај? Псеудоелита, којом се управља извана.)

 

Из књиге "Западни пут у апокалипсу"

Јуриј Воробјовски

Преузми књигу