Недеља, Септембар 06, 2020

Чобани на власти или...

... зашто је све ово добро за нас 

 

Оно што нас овде нико не учи, нити школа, нити власт, јесте о континуитету историје. Потписани споразум говори у прилог томе да смо ми овде део Блиског истока (може бити Иран, Турска, а може и Византија). Ми смо сада трећа држава (заједно са Америком и моћном Гватемалом) која своју амбасаду из Тел Авива премешта у Јерусалим, док нам овдашња палестинска амбасада то спори због неких тамо УН (које плаћа и финансира Америка). И ми излазимо Израелу у сусрет тако што ћемо вратити јеврејску имовину погинулих у холокаусту њиховим наследницима којих нема, а нама се Израел реваншира тако што признаје државу Косово, што је у директној супротности са неким другим чланом у споразуму где пише да признавања Косова не сме бити наредних годину дана ни од које друге државе, нити ми смемо да тражимо да неко повуче признање у наредних годину дана (таман као што представници „нових“ власти у Црној Гори и говоре). Иначе, на том папиру нема печата Америке.

Али да се ми овде сетимо Вучићеве приче за телетабисе о томе како је он наш нови Милош Обреновић. Сад, без шминке и патетике сами процените да ли је на власти чобанин (или собни старешина, гонич робова, како год) или неко ко брине о вама. И по томе ћете моћи, ко буде желео, да препознате и друге који ту јесу или ће долазити.

Дакле, зашто је ово за нас добро? Космополитика каже: добро је, јер сте коначно, након читавог века, сазнали ко је прави газда ових простора. И сад знате са ким треба да разговарате (преговарате). И то нас враћа Милошу Обреновићу и разлици у поимању владавине. Милош је узимао од Турака злато али тим је златом куповао и повећавао територију Србије. И ови на власти добијају паре од запада али од идеје (само наводим) Карлобаг – Огулин – Карловац – Вировитица стигли смо до тога да дајемо наше за наше и да се неумитно смањујемо. Дакле, сад сами процените да ли сте ви изабрали праве да вас воде или је газда поставио чобане да воде стадо.

Ништа није ни црно ни бело само по себи, већ све зависи од тога какве је боје крв у нама.

 

[Одговори]

Потписаним споразумом овде је и званично признат колонијални статус Србије. И узалуд је наше надање да Амери нешто раде по питању нас и шифтара или Мила, Додика. Не! Они раде искључиво за своје интересе. Све што се овде издогађало јесте једног разлога ради: да нафта мора да тече. Пре поласка у Америку Вучић је имао састанак видео линком са немачким министарством за енергетику, које је веома битно место у суштинском поретку ствари. А са том причом кренула је и увек исплатива ( за странце) прича о нетрпељивости народа на овим просторима. Зашто? Јер нафта мора да тече. А за кога она тече и ко је сад прави добитник нашег неразумевања и скрајнутих брига? Италија, Швајцарска, Немачка и друге земље, док су нама увалили поскупљење струје.

Comment by pricalica (09/06/2020 19:47)

[Одговори]

Свуда сте могли да чујете похвале Вучића о томе како је одбио да потпише тачку десет о признању Косова, да би Ричард Гренел рекао да то није тачно, јер то не постоји у споразуму. А уз Синишу Малог имате Марка Чадежа, који је послат у Привредну комору Србије испред немачке амбасаде. Тако је сад сва наша струја, хидропотенцијал, угаљ, па и телекомуникације у служби Америке. Да, овде ће доћи многе фирме из Америке да раде али терет окупације поднећемо ми. Бојим се да ће многима једна плата бити мало да залегне за све што нас чека...
У свом хвалоспеву Вучић нешто мало интелигентнијим читаоцима на свом б92 сајту пише како се Америка посебно ослањала на свог партнера - Приштину. А гледајте сад шта пише у албанском делу споразума, који је увек боље читати: Србија се обавезује да направи пут Београд- Приштина како би Косово престало да буде слепо црево. Осим тога мора да направи и железнички пут до Драча (излаз на Јадранско море), који нама уопште није потребан (туриста нема), већ ће једино туда да иде наша руда. И сад, уместо да Србија затеже и притиска Приштину са тобожњом изградњом пута, па чека да ови попусте (јер као слепо црево они и немају излаз), па онда опет да одустане док их не смори, ми све радимо против себе. Овим споразумом ми ништа нисмо добили, већ смо још више, ако не и сав, суверенитет изгубили. Но, редови код Тачија за сто евра сведоче и о нама. А на западу кажу овако: ако пристајеш да ти дам новац за зло које ти чиним, ти ми дајеш за право да у злу истрајавам. И кад крену да крешу пензије и плате немојте се изненадити ако видите још више гласача за неслободу. А план је да се смањи број гонича робова...
Надлежност над Православном Црквом и њеном имовином на Косову стављена је у власт косовском суду. Све одлуке, по овом споразуму, које косовски суд донесе Црква ће морати да трпи. То вам је исто као што су странци рекли да је држава та која се пита по правима српских и других светиња у Црној Гори, и као што је овде нама ономад претила Гордана Суша са екрана како Православна Црква у Србији мора да слуша своју власт а не Бога. И сад је Србија добила у задатак не само да штити права хомо већ и да другима проповеда о лепоти таквог начина живота. Тако нам кинески председник лако може од брата постати топли брат - па можда и оставе хуавеи да ради што је започео (Србија се обавезала да уклони 5Г мрежу коју још и нема).
Уместо јефтинијег руског гаса сад морамо да увозимо и скупљи амерички.
И сад главно: овим споразумом Вучић је себи купио још најмање десет година власти.

Comment by pricalica (09/06/2020 19:49)

[Одговори]

A физичко - усмено (или да професору шаљете онлајн снимке како радите код куће вежбе)
Можда нисте знали: као што видите телевизија једина има ексклузивно право да вас плаши оним што она нађе да њој користи. То је сад искључиво корна - не сиромаштво, не губитак посла, повећање цене енергената већ само корона. Моја намера није да вас плашим већ да вам смањи диоптрију у разумевање много чега нејасног и да преузмете одговорност за себе, не да кукате и очајавате.
Дакле, по статистичким подацима у месецу јулу умрло је преко десет хиљада људи, а што значи да је премашен број из 2015. године која се сматра најгором по смртности кад је умрло преко осам хиљада. Далеко од тога да је то све умрло од короне, вероватно најмање од ње. Али ви не можете нигде чути да људи данас умиру од било чега другог сем од ње, зар не? А видите, док су махом све болнице претворене у коронарне, ови други лекари седе, како сами говоре, беспослени. Њихови пацијенти умиру чекајући. Ово ће да се настави, али не само то. Сад су само неке болнице остављене за породиље (тако добијате лажну слику да се број новорођених повећава) а са наставком короне тај прираштај ће да се смањује. Наша земља ће постајати све пустија. Ускоро ће доћи време да ће овде, као на западу, моћи да се насели ко где хоће само обичним забадањем кочића у земљу.
За све то време ваша рођена деца су само објекти за поткусуривање у школама док још увек има неких папирића за плату. Ко се сећа кад сам писала да се у Сингапуру могу бирати у редовима чистачице, тако се већ сада и по огласима у Србији могу наћи васпитачице које ће чувати вашу децу на којем хоћете језику. Ко разуме време тај се сналази...

Comment by pricalica (09/06/2020 19:52)

[Одговори]

Онога ко буде радио у интересу и спасавању заједнице препознаћете по томе што ће оспоравати досадашње обавезе и дугове. Ако то не видите онда су све спољашње промене само за очи (лажљиве сведоке) а суштина (систем) се не мења. Због чега морају да буду оспорени? Јер ћете тешко моћи да створите и онолико колико вам је потребно за редовно функционисање. Размислите како ће се сада кад немате за редовно функционисање отплаћивати кредити, камате, било као физичко лице, појединац, а замислите шта ће да ради држава. Држава ће гледати ако има неке акумулације да то прода и купи неко време, па ће да удари на акумулацију и уштеђевину свог становништва, па кад и то нестане они ће смислити како да се поделе у неке нове три-четири државе, као што смо већ видели. То је путања дужничког ропства... На крају ће се скидати живо месо.(Космополитика)
Шта се дешавало `80-их година код нас, иако није био званично проглашен банкрот, па ви не можете увести оно што вам недостаје? Немате кафу, јој проблема како ћемо без ње, па нема нафте и разних других ствари. Касније није било ни домаћих производа. Зашто? Зато што се и оно што смо производили у великим количинама морало извозити да би се, како су тада говорили, дошло до девиза – да се купује оно чега нема (објективна роба, то јест међународна размена). (Космополитика)
Једни ће наставити да угибају у дужничком ропству, који ће одсад имати много мање шминке, а други ће кренути ка изградњи слободних и суверених заједница. (Од народа, који радије бира ропство, нико не може очекивати критичну масу. Робове нико не избави. То увек долази од појединца и његовог личног суверенитета.) Ускоро неће бити ни увозне ни домаће робе на рафовима, а вероватно ни папирића за многе. То ће пре или касније изазвати револт, јер ће многи сматрати да су приликом прерасподеле закинути. Ту долазимо до „крвне слике“ друштва и заједнице. Они који буду стварали објективне, а не номиналне вредности, они ће се некако и сналазити. А то значи да је од свих ових на политичкој сцени вама потребнија и далеко кориснија она бака или дека који праве домаћи сир. Ако има на власти неко ко унапред промишља о времену кад нестане робе, он ће пронаћи начин да се унутар заједнице производи нешто. Али онда ће да се деси и ово: имаћете оне незадовољнике који неће хтети да уместо десет или петнаест америчких или италијанских фармерица (додуше произведених у вијетнамској или некој сличној земљи) купују она два модела из Новог Пазара. Па ћете уместо десет петнаест сапуна или крема имати једну или две (какав ужас за многе, зар не?), закључно са сиром, хлебом, месом. То ће, дакле, многима бити недовољно и почеће да кукају како смо дошли дотле и биће како је то све због неког лудака на власти. И сви ће рећи да смо дошли дотле не због тога што ми (сами) нешто не производимо, не због тога што ми немамо шта да трампимо са осталим светом, него због оног што је против права жена и кућних љубимаца и који је гори од Трампа, јер Трамп пије воду а овај ракију, што значи да је енергетски ефикаснији. И хајдемо на улицу да смакнемо тог неког другог (не да се ја мењам, поправљам, радим нешто корисно). И онда се нађе неко ко то гледа са стране и каже види ових оптимиста и реформиста да их искористимо за наше бабе здравље, па уз помоћ, медија, новина, кабловске, сателита... ово тако функционише свуда где се људи пале на емоције и страсти а не на учење и разумевање. (Космополитика)

Comment by pricalica (09/06/2020 19:53)

[Одговори]

„Споразум о препознавању Косова као посебне територије унутар резолуције 1244 , што води у догледној будућности ка столици у УН.“

Comment by pricalica (09/06/2020 19:54)

[Одговори]

Диверсификација је већ обезбеђена кроз гасну цев која ће долазити из Бугарске. Она се прави тако да може да се напаја истовремено гасом из турског тока и LNG терминалаиз грчке луке Александрополис.
Ово јесте увођење санкција Русији од стране Србије.

Comment by pricalica (09/08/2020 14:51)

[Одговори]

Диверсификација ће нам донети много скупљи живот и енергенте ра обичан народ

Comment by mediterraneo (09/10/2020 18:32)

[Одговори]

mediterraneo
Тако је. То је амерички скупљи гас.

Comment by pricalica (09/10/2020 19:29)

[Одговори]

Космополитика и подела сателитских зона
Да, Србија мора да уводи санкције Русији, јер је Србија, потписујући све што се пред њу изнесе "брзином подмазане муње" и без имало опирања доспела у америчку зону интереса. Зато су санкције на руски гас, зато су укинуте вежбе са Русима, зато је одавно на снази споразум о неупадању Србије на упражњена места из области економије тамо где је запад увео санкције Русима. То смо све ми сами пристали, како наша власт, тако и саучесници који су власт бирали. И то је то! А како смо у космополитици и како светом треба да завлада нови килобајтски новац, то се свет поделио у три зоне: америчку, руску и кинеску. Тренутно су само ове три земље довољно суверене да могу у космос да пошаљу огроман број сателита како би тај новац могао да циркулише. Зато се афричкој деци деле мобилни телефони.
А у будућности деци неће бити потребне књиге и свеске већ само лаптопови. Кад је измишљена прва штампарска машина и кренуле да се штампају новине, тад је било потребно да се иде у школу и учи писање и читање. Морали су да читају вести. Онда су кренули филмови и измишљен је биоскоп. Стигла је телевизија и биоскопи се затварају. Сад имате јутјуб и не треба вам више ни биоскоп, ни позориште, ни филмови, али ни школа. Сви могу да питају гугл.
Само ретки ће да ставе све(т) под лупу.
Чувајте душу и не везујте се ђинђувама за окупацију, јер са викинзима ћемо тек да спознамо како је упитно и оно што мислимо да је наше. Помоћ о којој вам трубе јесу кредити које ће да враћају чукунунуци. Какву год да вам дају помоћ, она је једнократна али уз њу увек иде наменско и ново искориштавање које се неће брисати кад се она потроши. Напротив.

Comment by pricalica (09/12/2020 14:51)

[Одговори]

Како знате да бирана власт није народна? Да ли у српској влади постоји неко ко није за ЕУ? Очигледно је да не постоји - сви су за њу иако знају да тамо нећемо ући. А сад пробајте да размислите овако: изађете на улицу и насумице одаберете 250 људи и ставите их у владу; да ли би се међу њима нашао неко ко није за ЕУ, ко није за Србију у НАТО-у, ко није за амерички већ руски гас? Само размислите и све ће вам бити јасно. И не размишљају људи много о људима на власти кад их бирају, већ то чине према томе да ли им се неко свиђа или не свиђа. Зашто се код нас примио ријалити? Јер смо прекоплотарски народ, који увек воли да гледа у туђе двориште и више се брине о туђој већ о својој њиви. Тако вам је и са Скупштином, гласачима. "Ала му је рекао!", "Да му цркне крава!", "Свет нас мрзи!". Ово су све одлике наше етнопсихологије на коју се игра. Довољно је да погледате наслове у новинама и то вам одмах пада у очи. Другим речима они на власти не раде друго већ нас само гурају у смеру у којем ми већ идемо. Да, играју на наше ниске страсти. Зато Вучић седи као Шерон Стоун, који је био паметан кад је Клинтону носио паре а сад због памети седи код Трампа у магарећој клупи. Оно јесте понижење, јер национално достојанство немаш ако немаш и лично. Али има људи којима то и није битно... већ нешто друго.

Када би нестало струје Србија би се вратила 120 година уназад и грејала би се на дрва и угаљ, купала би се у коритима са загрејаном водом у смедеревцу и ништа значајно се не би десило. Али са становишта медија и политике, вести, интернета и манипулације промене би биле итекако велике.

Comment by pricalica (09/12/2020 14:52)

[Одговори]

Točak vremena unazad nije pomerio ni Spartak. Tužno je u šta se celi narodi transformišu putem digitalizacije društva. Naravno, da onim mlađim od trideset godina sa opranim mozgom globalnih razmera ne pada na pamet, da onaj sveštenik viće na ulici: "Govna, usrali ste se..."njima, jer oni smatraju, da je govnar onaj koji se već davno usro...

Comment by laika (09/14/2020 20:06)

[Одговори]

Све што ми гледамо данас режиране су представе. А стварност је, један њен део, да је у Енглеској на снази и званично "закон о шесторци" - толико људи сме да буде на окупу. О верским и другим окупљањима нема ни говора. Е да би ефекат био потпун они пусте мало глумце на улицу да се поиграју са полицијом и народ брзо схвати да им је боље у кавезу и да власт брине о њима, већ да живе напољу међу хулиганима. Али то је тешко данас објаснити људима јер они више не могу да разумеју ни текстове песама које смо ми слушали; зато они слушају оно што ми не можемо гледати (о слушању нема ни говора). Подела разних а у циљу уједињења планете биће још више. Јер у дизниленду су таква чуда могућа - за кратког фитиља...
Поздрав, Лаика!

Comment by pricalica (09/15/2020 11:58)

Додај коментар