Недеља, Јул 19, 2020

Знање и умење (8)

„Менхетн-2*“ или имунитет на лицемерје

„Будале су живи зид фукаре“

Људи су све оптерећенији и немоћнији да се одупру насиљу над собом. У већини света завладао је стокхолмски синдром. Они не увиђају да су, пристанком на лицемерје, заправо, сами себи непријатељи. И док их са тв дизниленда хране пропагандом, ти гледаоци, попут вентилатора, излазе на улице, улазе другима у куће и преносе болест. Слојеви и слојеви еха запљускују здрав разум, који је готово на издисају. Људи се боре са невидљивим непријатељима, измишљеним и уопште немају потребу да се замисле и нешто сазнају, већ у свом незнању настављају да шире непроверене информације. Ако бисте неког питали шта је 5Г мрежа, или какво је то зрачење  - настао би мук. Али да оставе мобилни на ум им не би пало, као ни да питају ко ће да гађа сателит. Ми смо се одвикли од размишљања. Плашимо се, тобоже, чипова а већ сад смо спремни да „ради симетрије“ („Госпођа министарка“ и њен златни зуб) примимо по један на обе руке за почетак. Ми детињимо у оној мери како је изворно објашњен антички појам „идиота“. И зато нам сад могу причати о првом таласу короне, о пиковима, другом таласу, па да носите маске како бисте се штитили, али је притом потребно да стекнемо имунитет крда који се очигледно тако не стиче. А то што плаћате порез некој власти, која не сме да врши обдукције, јер јој је забрањено, што не сме да испитује корону у референтној лабораторији (случај афлатоксина у млеку, на пример), јер јој је забрањено – то никог не брине, као ни да замисли: ко је онда и какав тај невидљиви непријатељ? Болест постоји, али ни самим лекарима није и не може бити јасно ништа око нечег што им је непознато. Ту не оболевају конобари, радници у маркетима, продавницама већ баке и деке у селима која нису гастарбајтерска. И, као што један ветеринар да неком волу један лек, па онда, ако тај не успе, препише други, тако раде и са нама. А за то време свет се драстично мења...

Идући трагом првог таласа короне, како нас учи „Космополитика“, могли смо видети следеће: са њом су се гасили енергетски вампири, то јест они који су досад трошили туђу енергију. Други талас нас, сасвим извесно, треба да одвикне од дужничке економије. (Зашто се он очекује у октобру или новембру? Па због избора у Америци.) И причасмо о гашењу измишљених послова. Најбољи пример тога јесу ауто и авио индустрија, а што ће нам, врло прецизно, указати на директну везу између скоре несташице и поскупљења хране, и керозина.

Ми и данас имамо индустрију која производи авионе и аутомобиле који већ сад нису ником потребни. И то су сад измишљени послови. Дакле, за одржавање досадашњег света било је потребно 52 милиона барела нафте дневно. Од те количине 8 милиона барела оде на керозин. Тај керозин је омогућавао људима да лете с краја на крај света, што је собом повлачило развијање туризма, разних привредних и индустријских грана. Али сад те нафте нема па нема ни керозина. Дакле, нема ни путовања. А ако нема нафте, нема ни трактора, пољопривредних машина, нема муже на струју. Да ли разумете сад зашто неће бити хране и где је буде биће скупа? Зато се дизниленд држи пендрек економије а за космополитику је – мотика.

И ево сад се у Америци очекује у августу престанак исплате социјале у износу од 600 евра недељно за све који су остали без посла. Да се подсетимо да је без посла остало 46 милиона људи (да бисмо могли боље да сагледамо цифру навешћемо податак да је у Америци 40 милиона становништа црне пути). И сад ћемо да видимо како се систем спремио за тај период. Енглези су донели закон о томе колико људи може да спава под једним кровом (дакле, асоцијализација под короном је тек увертира за „бољи, еколошкији (председница ММФ-а)“, али не и богатији свет).

Корона је ту да нас нечему научи како год да је дошла међу нас – звана или незнана. И да нас утера у собе (ево, већ су на фејсбуку поотварали собе за, врло могуће, навикавање на неслободу). Зато је битно да сваком ко дође да вас вентилира (језик, као његова сва покретна имовина), правим питањима или изместите фокус, или га/је спустите на земљу. Али пре тога сами морате да свој здрав разум одржавате живим. У крајњем случају свако добије оно што тражи само да се не изненади амбалажом. Јер након девастације економије следи девастација новца. (наставиће се)

 

*“Менхетн 2“ – вакцина, „Менхетн1“ се односи на атомску бомбу

 

[Одговори]

У В. Британији појавио се податак да од ових који тренутно раде барем 12 милиона људи је стипендирано од стране државног буџета да им се тај посао не угаси (било државе, било корпорације или приватни сектор). Али ова цифра је одмах потом нападнута да је ближи податак у износу од 30 милиона. Гледано кроз пропорције у земљи која броји 65 милиона људи треба обратити пажњу на то колико има запослених, пунолетних, радно способних – колико ту људи није на измишљеном послу.
Сада се, након девастације економског ситема, улази у девастацију новца, а што ће урушавати социјални систем. Ми смо то имали током 1991 – 1993 године: економија разбијена, кренула хиперинфлација новца, у једном тренутку количина робе која је потребна – нестаје. Ту већ можемо говорити да ћете за потребе породице моћи да купите евентуално килограм брашна. А упоредо са тим цена хране у свету је у порасту за 50-70% већ сад. И да додамо још нешто: подршка Путину почела је да слаби управо са реформом пензионог фонда. Зато се сад у Русији прелази на нови начин гласања, где ће се гласови одсад другојачије пребројавати. И то следи свима, па кад дође до те реформе очекујте и овде „прогледавање“ (само паре имају ту моћ за многе). Али немојте сметнути с ума да људи следе људе пре неголи идеје. Тако да не очекујте много од других већ урадите нешто корисно за себе.

Comment by pricalica (07/19/2020 18:32)

[Одговори]

Можете ли да се лечите? Или можете и да трпите болест? Ево све су нам болнице махом постале ковид болнице. Другим речима: корона нас одвикава од лечења, самим тим и трошкови здравства могу да се смањују, зар не? Да ли примећујете да сте се од многих ствари већ одвикли да ли на кратко или дуже време? Ми смо, рекосмо, у времену довољности. Лишавамо се непотребних ствари. Али и измишљених послова који иду са тим. Зато ће на улицама да скачу они који желе и даље да буду на буџету. Ту је многа интелигенција која за све ово време не да није прстом мрднула да нам буде боље, већ је добрим делом била и саучесник у пропадању. То важи за све земље региона, које, самим тим што постају полицијске државе, недвосмислено указују да су пристанком на укидање војске одустале од суверенитета. Па мисли, народе, о томе и поправљајмо се док времена за поправку има...

Comment by pricalica (07/19/2020 22:53)

[Одговори]

Како се на глобалном нивоу води контрола експлоатације енергената показаће вам пример Словеније, заправо писмо једног гледаоца „Космополитике“:
„ Ја сам, иритиран Вашим емисијама, мало детаљније испитао историју затварања рудника урана „Жировски врх“. Влада републике Словеније 1990. године већ два месеца после првих демократских избора изгласава закон о привременом затварању рудника, а 1992. године рудник се трајно затвара. Предлагач оба закона била је „Еколошка странка зелених“, која је месец дана после усвајања закона 1992. грасформирана и ушла је у мегаструктуру (ЛДС) Јанеза Дрновшека. На изборима 1992. године зелени су за длаку ушли у парламент. Неко их је погурао, али тада се мало знало о изборним крађама; веровали смо у демократски рај. Отада зелени у Словенији више фактички не постоје. Нису били ни близу парламентарног цензуса, а о ликовима и каријерама из странке зелених који су тих година директно предложили затварање рудника – радије не бих на овом месту. Том њиховом предлогу претходило је мноштво врло упитних еколошко-здравствених налаза о штетном утицају урана на околно становништво, од института до утицајне медицинске струке типа данашњих ковид-епидемиолога. Колико ја знам, руда „жути колач“ за нуклеарку „Кршко“ увози се из Америке. Фирма „Westinghouse“ саставља горивне елементе. Ја мислим да је било затварање рудника урана директно наређено од страног фактора са тиме да се између осталог условљавало међународно признање републике Словеније. После тога чина још ми је јаснији данашњи колонијални статус заједнице а о држави ни мириса.“
Сад еколошки фактор укида нуклеарке по ЕУ, а Грета гаси термоелектране у Немачкој. Јапанци су најавили гашење термоелектрана до 2030. године јер су, наводно, старе и загађују околину.
Породица Рокфелерових се повлачи из нафтне индустрије.
БДП драстично пада у целом свету и за коронарним одмах иду монетарни плаћеници.

Comment by pricalica (07/20/2020 18:55)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме