Недеља, Мај 03, 2020

Знање и умење (3)

Људи без лица

Кад смо већ у клупи и послати да учимо хајде да кренемо то и да радимо.

Ми смо дошли до заокруживања процеса индустријализације. Круна тога јесу: енергенти, вода, храна и интернет (вештачка интелигенција)

Сад вам причају о мултиполаризму а са чиме он почиње? Најбитнији догађај који се десио у току овог рата са невидљивим непријатељем јесте „ОПЕК плус“ где Русија, заједно са земљама које још једине имају фактички нафте, уз покровитељство Америке прави нови свет ресурса у будућности (као и 1945. кодине кад је направљен договор како ће се делити свет и поделити ресурси). Сада се одређује ко ће свет контролисати, ко ће га обезбеђивати, ко ће шта делити и какво ће притом бити књиговодство.

Али ту долазимо и до још једног заокруживања процеса а то је прелазак народа у нације.

Дефиниција народа јесте „племе које брани своје законе и територију“; дефиниција нације јесте „племе у покрету“. Дакле, народ овде постаје сувишан, а остаје да виси питање: да ли ће нација моћи да изроди народ?

Видимо како се у ово време зомбиленд (људи без лица илити са маскама) забавља одређеним перформансима режираним од извесних служби. Најпре су кренули аплаузи полицијском часу, а тек касније су кренули да лупају у шерпе и лонце. Да ли је тим људима дошло до свести да је то било дозвољено али да су изласци забрањени? Да ли уопште разумеју да су ти перформанси ту само зато да засмејавају господаре?

„Све што нас је ујело хранили смо сами“, не заборавите ову мудрост.

Да ли сте приметили одсуство опозиције и невладиног сектора у доба полицијског часа? Опозиција има имунитет и право да користи јавне медије али је њу неко намерно склонио, исто као и навијачке групе и невладин сектор такође.

Дакле, шта се подразумева под појмом политике? Препознавање проблема, опасности, непријатеља. И сад се запитајте: да ли систем прави људе или људи систем? Да упростимо: да ли ви данас можете да изаберете човека у својој општини (да не идемо даље), који ће да води бригу о потребама људи из ваше општине, или вам неки странац из неког далеког центра доведе људе који ће да седе на одређеним местима и да спроводе туђу политику?

У свом говору у УН Трамп је рекао да је ово време патриота. И видесмо како су у Мичигену упали наоружани демонстранти у Сенат, тражећи да се укине карантин како би људи могли да раде. Наравно, био је то перформанс, али перформанс који говори у прилог људи са послом, који раде, стварају, доприносе. Код нас је перформанс са шерпама, лонцима, бакљама, што су све режирани изрази немоћи ради црпљења енергије из људи. Зато ви немате на улици боркиње за људска права, док у Америци на улице излазе – радници. Зомбиленд седи код куће и прима социјалу од 1500 долара и само кука. А тек ће да кука ако настави да седи, јер ово време безвредних папирића, (који се штампају као у време Анте Марковића), ускоро ће се претворити у рецесију, хиперинфлацију и депресију.

Дизниленд је трајао 80 година, зомбиленд, рачунајте, неће мање, јер су исте газде. Поготово јер ви већ сад живите у свету у којем цвета милион цветова.

Знате ли која су данас ваша права? Ви можете удати сина и оженити ћерку, али не можете изаћи на посао. Које је ваше друштвено а које природно право? Да ли у вашој заједници владају робовласнички односи или сте заједница слободних људи? Чије вас цеви чувају од короне? Колико вас шити Устав којег се и тако нико не придржава?

Ако обесмислите природна права у заједници ви можете са људима да радите шта год хоћете. Ако немате наоружаног појединца, народну војску онда је на делу страни систем и ви живите у робовласничком друштву. Ко ће вас, у том случају, ако крене власт на вас, чувати? Рецимо да долази време присилне вакцинације. Устав? Институције? Уставни судови?

Плаћена војска ће да се бори и да пуца по наредби оног ко је плаћа.

Да, ви сте тренутно непријатељ система и налазите се у затворима. Ви сте сметња онима који су равноправнији од вас. Ваше физичке моћи су спутане. За вас је да вам изађе нека барбика на тв и каже вам како да се понашате.

А сад су и паравојне скупине навијача пуштене на улицу, док ви седите затворени. Паљење бакљи у Нишу је тек почетак. Да ли нас чека паљење аутомобила, зграда и томе слично, а све за одржавање система на штету српског народа и људи који са нама желе да живе, раде и стварају у миру?

Али још веће је питање: шта ћете радити кад вас и званично прогласе за непријатеља система? А они то итекако знају да уреде. Прогласе вас вишком и отерају од плена (буџета). (наставиће се)

 

[Одговори]

Чувајте се и опет вам кажем чувајте се! Ово је време у којем се тражи да гинете у ратовима који су унапред осуђени на пропаст. Сада су вам дигли навијаче да устају на европејце. Не наседајте, поготово ви православни. Ово је потпуно иста екипа. И проверавајте текстове које тако волите да лајкујете не питајући се, већ умишљено верујући да су оних који везе немају са истима. Моје текстове објављују и потписују именима свештеника и одређених удбашких и страних политичара. Моји текстови су само моји домаћи задаци, које поделим са вама и везе немају, с разлогом, са људима у власти, опозицији. Са мог профила их слабо деле, јер се многи плаше, али кад их потпишу именима других, као кленови поверују. Просто је: не излазите на улице и не упуштајте се у битке које неко бира спрам ваших страсти али не и ума. Мислите о онима који вас воде да ли вас заводе.

Comment by pricalica (05/04/2020 22:37)

[Одговори]

У време одвијања перформанса, а за оне који још увек верују дизниленду, било телевизијском, било интернетском, дотични плачко коме су наводно напали децу имао је обезбеђење које у старту оповргава сузе. С тим у вези сетимо се да је некакав савез за Србију и сам скакао испред Весићеве куће нешто пре. Али шта раде а да то не ради и Вучић. Зато је Ђилас могао да позове Вучка и `ладно пита: "Шефе, какав сам био?"
А сад се лепо запитајте и замислите да ли вам је познато и већ виђено: ови што лупају шерпе мисле да су ови што аплаудирају будале, а ови што аплаудирају мисле да су будале ови што лупају у шерпе. У Хрватској се чује "За дом спремни", у Црној Гори не ратују мафијашки кланови, а људе у аутобусима воза већ деценијама исти човек који је возио и у време кад "нико не сме да вас бије".
Да ли разумете одакле дува ветар?
А ако разумете, размислите да ли сте сад, кад седите и примате пакете, спремни за било какву борбу? Ако нисте, онда пропустите узалудне битке и спремајте се за битке од важности. Немојте бити равнодушни већ свесни.
За нас је предвиђено да будемо робље на туђој имовини и ко вам не говори о томе чија је јавна имовина, ко не оспори дугове и не распусти још увек живе службе и након тридесет година како нема Југославије (а ви немате ниједан документ о бившим службеницима и бившим структурама) - не излазите.

Comment by pricalica (05/05/2020 21:36)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме