Уторак, Децембар 25, 2018

Православље или демократија

"Мислим да не треба да буде проблем ако протествујем заједно са лгбт групом тамо где нађемо да имамо заједнички проблем", каже једна протестанткиња.

У том случају, ако се нађе заједнички проблем, није спорно ни да се изађе на протест са некрофилима, педофилима, зоофилима. Али једно нам промиче: лгбт сектор је добитник овог система! Мимо воље народа, без бирања, они седе у влади, имају свог представника, и има их на протестима. Значи суштински се не мења ни систем, ни парадигма. Али шта се мења значајно? Мења се поимање српског морала, традиције, вере. Пристанак на излазак са њима у истим редовима туђа је победа, а српски пораз. Прошао је Тито, прошао је Милошевић, проћи ће и Вучић. Важно је да оно што је српско не прође. Управо стога и желе да од Срба и православаца направе либералне хришћане. Зато имате ријалитије да вас вређају, о православљу читате у Блицу и Куриру заједно са голом Станијом и другим Содомом и Гомором, да бисте што пре одустали од идења за Христом. Зато је и рекао блаженопочивши патријарх Павле да се плаши од ових (ДОС-а) који уводе веронауку у школу. Јер немају намеру искрену. И свуда је пљување по православљу, али нигде нема да се чује и друга страна. Нема је ни кад пљују било кога другог. Важно је да се зацари лаж и да блуд и неморал владају. И, како неко рече, људи се данас и сексом баве из досаде, јер им је време подељено на: трећину на послу, трећину у куповини и трећину на мрежама. Губи се смисао и компас. А Христос је увек исти: и јуче, и данас и сутра. Он не доноси циркус, већ обликује унутрашњег човека. И кад су демонизовани ишли за њим и викали, чак истину, он им је забранио да вичу и говоре! Нема ништа заједничко видело са тамом.

 

[Одговори]

Једном од организатора протеста постављено је питање: "Која је сврха, односно какви су захтеви протеста?", да би овај одговорио како се захтеви још увек чувају скривени од јавности и чека се да на улице изађе око 250-300 хиљада људи па ће да их обзнане!?! Сад погледајте људе који излазе на улице а да појма немају због ради зашто. И то спонтано, наравно.
Историју покреће сукоб елита, а народ и полиција су ту да се троше. Многи падају као жртве, а шансу да преживе имају само они који се издигну изнад површности и не плаше се да смрти гледају у очи.

Comment by pricalica (12/28/2018 00:20)

Tu nema dileme... [Одговори]

Pravoslavlje ili demokratija?
Tu dileme uopšte ne može biti.
Odgovor je jasan. Pravoslavlje

Pričalice tj. pricalica.blog.rs
Hvala što postojite

Comment by Predrag (12/30/2018 13:31)

[Одговори]

Предраг
То је увек питање свих питања. Бити веран Христу значи бити бијен са свих страна. Јер се тако познају синови Божији. Као што Христос није имао где да склони главе, то неће ни православни. Како време одмиче то постаје све јасније. Али гледајмо на плату, будући да овде нико неће вековати.
А Богу хвала на свему и за све.
Поздрав, Предраже, и - стражите!

Comment by pricalica (12/30/2018 18:46)

Додај коментар