Петак, Март 30, 2018

Не будимо саучесници

Све наше медије контролишу странци те ће према њиховим потребама и бити пласиране одређене вести. Када су разбили Југославију запад је за тренутак у слављу зауставио поглед на Србе, који су кренули да пуне цркве. То им је постала кост у грлу, али су пре тога кренули да се разрачунају са војском. Онај инцидент са двојицом војника на стражи, који су месецима развлачили по тв дизниленду, био је повод са којим је кренуло разоружавање српске нације. Сад су кренули да се разрачунавају са Црквом. Притом, ви у вестима увек можете да чујете само једну страну, никад другу. То вам мора одмах, по питању свега, да буде сумњиво. Јер, како рече једном приликом данашњи владика Милутин, ви имате родитеље који доведу децу у богословију, а да та деца нису ни крштена, нити су се икад причестила, што ће рећи да благе везе са православљем немају, али им родитељи кажу: „Седи ту, ту ти је одлична плата!“ А где ће им душа - родитеље савршено не занима. Или као што мој прота каже: „Нема шансе да потпишем неком да постане свештеник и да пишем како није. Па то је огромна одговорност! И где може да испадне свештеник по Болоњи! У моје време Крка није била призната као богословија, али се вредновала где треба! Али како сејемо свуда, тако ће нам свуда и ницати и ту не може да буде крив други већ ми сами.“

Зашто пишем овај увод. Прво, јер смо већ имали прилике да видимо следеће ствари: у Црној Гори су извели затворенике да, по наредби власти, руше православни храм. Сви затвореници су побацали оруђе и ниједан није желео то да уради! Са друге стране тзв. слободни православни народ је потопио ваљевску Грачаницу, порушио храст запис, прелио бетоном стару цркву и да не набрајам. Поставља се логично питање: ко ће пред Богом бити оправданији? 

Е сад је на реду Морача, па редом. А поврх тога НАТО неће трпети православље на окупираној територији, тако да ћете сад (а већ је почело) да читате наслове у штампама о неким свађама владика, посебно ако су из различитих република. Српски народ треба разбијати у парампарчад, то тако треба разумети! НАТО неће трпети да Пећки патријарх буде и патријарх другде. Али ће то да ради суптилно и подмукло. 

Како су свету потребни извори енергије (Србији је забрањено да се тиме сама бави), то ће наћи свог оправдања ево већ у измештању Мораче. Ви имате рецимо за пример Америку, где домаћинство има дозволу да на свом имању само производи струју, а сав вишак је припојен на државну мрежу и на тај начин је спојено добро и корисно. Мислите ли да ми то не умемо да урадимо? Али пробајте и видећете како ће вам вајна бирократија залупити врата пред носом. А будући да нам је Космет тренутно недоступан, Колубара пред исцрпљивањем, како ћемо се грејати? За сада нам Руси достављају гас, али докле, морамо се питати унапред, поготово сад са овим царинским ратом? Зато ће се прозападни фактор трудити да вам огади православље (заузврат ће вам дати неку смесу тзв. веровања из ЦИА лабораторије за емотивне или острашћене) и да вам под плаштом вашег добра и производње потребне енергије као решење нуди уништавање свих симбола српства и српске државе, јер баш ту мора да се гради врли Нови светски поредак (сви нови путеви по Косову ко за инат морају да прођу баш кроз српска имања). А ако нисте који јесте, ко сте? Јер својима не дођосте, а ови што вас киње кажу да ни њима не припадате.

За крај ћу вас подсетити на причу о Доситеју Обрадовићу и једном српском сељаку . Ко не верује да то заиста тако јесте, нека погледа места одакле су протерана православна звона...

То је оно због чега напоменух да не будемо саучесници.

Повезани чланак

 

[Одговори]

Treba podsetiti na vreme...

Comment by lastavica (03/31/2018 07:00)

[Одговори]

ластавица
Али не важи за сваког, већ само где се прими.

Comment by pricalica (04/03/2018 21:14)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме