Понедељак, Јануар 29, 2018

Tondach & Ненад Јездић: Земља


 
Разумети време...
 
 

[Одговори]

Киша
Ваља када пада,
ваља када не пада.
Не ваља када пада,
не ваља када не пада.

Ретко када ми се деси да ми старост овако тешко падне као што је пала после овог филма. То је вероватно немоћ и спознаја за немање времена да се нешто слично уради. Хвала Богу што има младих људи који воле и који ће волету ову нашу лепу земљу.

Comment by Лаки (01/29/2018 20:31)

[Одговори]

Јуче нешто мудровах, па да додам као коментар, јер сте и Ненад и ти лепо приметили да је вредност у земљи, нарочито у времену које долази. Делимично и из тог разлога пишем оне чланке о култури и занатству.
"Вагон парадајза и вагон рачунара, разумећете, нема исту вредност. Али Србија већ годинама не производи ништа, а месо и пољопривредне производе сумњивог, али јефтиног квалитета увози, тако да ни у изгледу није опоравак пољопривреде, а кад неће бити опоравка обичне пољопривреде, то се не може очекивати ни раст органске производње, јер народ нема новца ни за једно а камоли ово друго. А нема га из разлога што нема војску (пољопривредни производи су највећим делом одлазили за њене потребе) и зато што нема више фабрика (чак је и овај скорашњи циркус око пронађеног канцерогеног материјала лако испитати, кад би га нека од наше преостале три фабрике правила, али је више вероватно да је неко добио паре да се тај отров увезе (мада се и то да испитати, да постоји воља и људи)). А може ли и једна земља, а камоли свет, да пређе у искључиво продајно друштво, ако се ништа не производи? Тако и чујете са тв дизниленда само следеће: стигао неки странац - биће посла. Све док то будете слушали, и ништа друго, знајте да сте робови за изнајмљивање. Шта то даље значи? Како нам умни људи поручују, то значи да ће вредност новца и даље наставити да пада, и не само новца већ и свих других начина плаћања у данашњем систему. Ускоро ће се са тиме сасвим престати и новац, као и злато, неће имати никакву вредност. Кренуће робна размена. Зато учите децу било каквом занату - и то док су још мали и послушни."

Comment by pricalica (01/29/2018 20:50)

Додај коментар