Уторак, Април 07, 2020

Кад или како

Сећам се приче у време ерупције вулкана Сент Хелен. На терен су изашла двојица стручњака: један, који је радио за науку и други који је од политичара примао плату. Први, научник, дошао је да каже народу да се склони на време, а други, политичар, да остану и не плаше се. Њих двојица се нису разумела и овај научник је могао без бојазни другом да гледа у очи; али тих очију није било, јер су пред њим продане очи гледале у земљу. Сећам се шта је рекао научник; „Умрећу свакако - данас или сутра, али ово могу да видим само једном у животу.“ Он је остао да гледа ерупцију и да сазна новости из прве руке, али, на његову несрећу, одрон је пошао у његовом смеру. Али човек је умро у служби оног што је радио.

Како се ово може пренети на наше дане? Лако. Ми не можемо одредити кад ћемо умрети али је за нас битно како ћемо умрети.

Храмови су готово празни, јер више нема бака у њима. Кад оду баке, шта ће остати? Каква вера? Млака; ни студена, ни врућа; непотребна и клетве близу.

Данас гледамо слику Страшног суда: пред нашим очима раздваја се кукољ и жито. Открива се лицемерје овог света. Откривају се мисли многих срца. Скидају се маске. Показује нам Господ светло, оно мало, танушно, кроз уска врата и води нас у сусрет са Њим. Открива нам знаке, прави путоказе и разоткрива времена. Учи нас да је већа правда у помијама већ у белом хлебу: од помија се живи и светост задобија, од белог хлеба се урани стока за клање.

И како не благодарити на дивним лекцијама. Рекосмо: умреће се и тако и свак` ће добити праведну плату. Али једна је плата за сина а друга за изрод.

А није потребно ни умрети да би се познао пакао. Нечиста савест итекако испомера човека. Или, што кажу: дело мења душу делатника. Било на добро или на зло.

Наши су преци давали живот за слободу, а ми данас дајемо слободу за... живот?!

Пре би се рекло - духовну смрт.

А од ње нема горег.

Сад кад су послали зомбиленд кући и тако им поручили да су вишак у систему (школство, администрација, банкарство), сад корона прави узлет за нови период. Наиме, најпре је речено да корона напада само жуту расу, али у Америци, ето, напада, црну. И то гојазне. Дакле, оне што имају лош имунитет, што су порасли на фаст фуд храни, коју су им белци наменили као сиротињи. А у Кини се сад забрањује једење паса и мачака. Видите, само пратите како корона и Грета раде заједно. Имате свињски грип, корона је керећи, па птичји, а сад нећете моћи више ни супу од шишмиша да једете. Али не брините. ЕУ дозвољава да једете бубе.

Па драги дизниленде, који си се преко ноћи премаскирао у зомбиленд (маске и лактање), мисли док још можеш шта ћеш и куда ћеш. Бежи из града и спасавај душу. Доћи ће брзо време кад то нећеш моћи да урадиш, а они који буду отишли на време неће ти бити таоци.

Нека је на радост, здравље и спасење Свето причешће свима који се не причешћују кашичицом већ Христом!

И срећан нам празник Благовести!

 

[Одговори]

Рецесија, губитак слободе и мобилна телефонија у служби тираније
https://www.youtube.com/watch?v=zFpzk9CTCX8

Comment by pricalica (04/08/2020 16:17)

[Одговори]

Масовни протести приватника у Кини због банкрота и ненамиривања државе за губитак у време короне.

Comment by pricalica (04/08/2020 21:17)

[Одговори]

Draga moja komšinice...Radujmo se jer smo izabrani da dočekamo poslednje vreme. I neka s eodvaja žito od kukolja, ko čini zlo neka čini još više...i tako dalje. Znaš kako kod nas kažedu "ako ne valja pop, valja molitva", tako da se raduje stalo malo, stado odabrano. Sve biva u pričama, što reče tu jedna, ali sve biva po Pismu i zašto bi se jedili? Imamo samo jedan zadatak, spasiti dušu svoju i duše svojih bližnjih, svih koje možemo. I bolje je da ovo ne traje dugo, ali ovo je tek da se kaže da "promiče kiša", a čekaju nas oluje, pljuskovi, grmljavine potopi...I blago onima koji dočekaju zoru novoga dana. Da ne dužim, samo da pozdravim Tebe i ostale prolaznike!

Comment by Baladašević (04/09/2020 21:10)

[Одговори]

Знаш, комшо, размишљам како ли је морао изгледати Ноје у очима својих савременика док им је наговештавао потоп. Кад се људски разум преда навикама њега је тешко извести на пут и уверити га да је овај свет пролазан и да смо овде и ми само у пролазу. Поготово ако су се људи ушушкали у комфор и неки иметак, или енергетски зависе од прича са тв дизниленда. А што ти рече: све иде по Писму и Бог, свако мало, бије синове које прима управо да би одвојио жито од кукоља. И зато је истина да се већма треба покоравати Богу неголи људима.
Машем и радујем Ти се! :)

Comment by pricalica (04/12/2020 11:39)

[Одговори]

Зашто Американци стоје у километарским колонама за храну које у радњама нема, а на фармама урод пропада? Ланац исхране се драстично мења и многи ће остати гладни.
https://www.youtube.com/watch?v=_J2NHjBkRmI

Comment by pricalica (04/12/2020 15:26)

[Одговори]

Ово је мој текст горе а не протојереја ставрофора Милоша Весина како су то представили неки.

Comment by pricalica (04/15/2020 21:10)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме