Субота, Април 04, 2020

Иза брда

За интелигентне: Да ли сте се загледали у назив вируса? Која година стоји? 2019. А кад је званично кинески председник објавио појаву вируса? У јануару 2020. Знате ли колико је света проциркулисало туда-свуда? И још нешто: ви можете бити сигурни да се нећете заразити само ако не једете. Зашто? Па погледајте продавачицу: она са једним паром рукавица пипа све, и артикле и новце, које је неко, сасвим извесно, пре ње дотакао као заражен. Зато немојте да мислите да неко жели да вас побије, јер, како рече британски премијер, како рече Меркелова: они се спремају да са здравим и отпорним на вирус уђу у нови свет. То не значи да слабији и мање имуни не треба да се пазе, али извесно је да је у свему акценат на нечем другом.

И ево о томе размишљам цео дан, кад стиже пројекат!

"DA LI JE NORMALNO DA CELA DRŽAVA BUDE U KARANTINU SAMO DA BI VAŠ DEDA ŽIVEO DAN DUŽE?!"

Ово је, иначе, изјава Ивана Пернара, хрватског политичара. Али то је небитно ко је и одакле је. Битно је да сами пензионери, свесно или несвесно, подржавају систем који подржава еутаназију. Млади не могу да мрдну и почеће да презиру старе, а стари, закључани, све који су слободни. Почеће, и већ јесу, оптужбе међусобне. Зато мислите главом и искористите време да своје духове смирите и обуздате, и кренете једном да размишљате нормално. Иначе ћемо се сви поубијати између себе.

Не заборавите: након вируса стиже Грета.

 

Грета [Одговори]

Ова јадница није могла ни да сања о оваквом смањењу загађења и то на целој планети, а што се тиче ове преваре, сувишно је говорити, толико тога има глупавог у вези свега овога, искрено, носим маску само онда кад проценим да може доћи до међусобног сукоба између грађана, не могу све да опасуљим па ставим маску, али жао ми је оних који своје "маске" носе успешно као и страх и пре овога сносиће још дуго и после овога, за тај вирус, лека нема а пандемија одавно узима такве под своје, корона им дође као благослов

Comment by aleksandar402ns (04/04/2020 21:25)

[Одговори]

Најчудније је у свему да се свака земља различито сусреће са вирусом. Исланђани имају свој приступ за који се каже да дају свету пример.
https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/coronavirus-testing-iceland

Comment by pricalica (04/05/2020 21:05)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме