Недеља, Октобар 13, 2019

Место појединца у глобалном селу

"Све оне земље, које немају капацитет да се бране из космоса, треба схватити за потрошене и све приче у оквиру истих о војној моћи треба подвести под локалну жандармерију одређену за одржавање реда у одређеним деловима света, односно властитој територији (првенствено).

Кључно име у разумевању нове поставке света припада једном Русу, Маршалу Николају Огарковом, који је током седамдесетих година (једно време је био и начелник генерал-штаба СССР-а) био пионир, водио је одређене службе, које су се бавиле технолошким развојем наоружања а поготово предвиђањем у којем правцу да се тај развој обавља. Он је у неколико својих есеја, који чак нису били ни тајни, описао нешто што се тада звало „Војна технолошка револуција“. Ма колико ово звучало компликовано, заправо је једна логичка поставка ствари. Већ у седамдесетим и осамдесетим годинама дошло је до развоја информатичких могућности, које су још како могле да се искористе у разне војне сврхе – и о томе је писао маршал Огарков. Он је у својим предвиђањима и томе како да се реформише совјетска армија једноставно отишао толико далеко да је постало јасно да та трансформација мора да трансформише и друштво. 1984. године је због тога и смењен са позиције на којој је био, јер су тадашње власти нашле да је то опасност и за СССР и за цео свет. У једном интервјуу маршал је изјавио да већ тада у Америци свако дете има рачунар, а да у СССР-у ни у просторијама за војну одбрану не постоји нити један. Ако постоје балистичке ракете, систем за навођење и прецизност у гађању, па на то још додате и нуклерана пуњења ви знате у ком правцу војска мора да се развија. Али то би у том тренутку урушило систем и многи индустријски сектори би били непотребни, а то је све тад била увертира и оцењено као радикализам те је остављено по страни. Зашто? Требало је најпре уредити формат и смањити трошкове које је имала земља (отуда промене у самом источном блоку и СССР-у) и да се исфинансира једна оваква трансформација војске за нешто што је било јасно и извесно да је будућност.

Највећи поборник и симпатизер ове идеје руског маршала био је један Американац, који је по презимену Маршал – Ендрју Маршал, који је још од председника Никсона, па све до пензионисања пре неких четири-пет година (недавно је умро), водио у Америчком министарству одбране службу под називом „Одељење за мрежно повезивање“. Повезивање информативне мреже је само један део ове приче, а Андреј Маршал је заправо цело време пролонгирао ову идеју руског маршала. Да се не би назвало исто као у Русији и Русима исплаћивала ауторска права то је у Америци названо „Револуција у војним пословима/пословању“ Све ово довело је до дисбаланса у целом свету.

У оваквом поретку привредне и индустријске гране више нису потребне. Зато ово одржавате само на силу, да не бисте добили озбиљне и крупне ломове у земљи. Зато све што нам причају о заосталој војној опреми за обнову војске – сматрајте фарсом.

Кинески генерал-мајор Чен Џу, који је био импресиониран Ендрјуом Маршалом, и сам је написао неколико „белих“ књига по којима је и Кина у последњих двадесетак година направила трансформацију у оквиру своје војске и технологије. И отуд ова конеска војна парада и показивање свету да је то војска са којом треба рачунати." (Космополитика)

У овом свету моћних једини начин да се заштитите и останете своји јесте морал. Али не морал који прописује држава, јер она није ни творац ни власник исте. Стога унапред размишљајте како ће тек да тону земље које су кренуле путем неморала пре нас. Код нас се геј параде одржавају још увек на силу и са довођењем неморала из света. Јер задатак ових није да штите геј права, већ су они део дубоке државе (НВО сектор и разне агенције а не министри и министранства; важнија је Брнабићка од Вучића). Ако се пажљиво загледате видећете да они не дају гејевима да буду ни национално оријентисани, већ стриктно морају да љубе запад а земљу из које су да је блате. У њиховим редовима морате бити пуни мржње и гнева. А притом се неће либити да вам спонзоришу народне обичаје, традицију. И одлично нас познају и то користе у психолошком рату. Ми чак и не примећујемо како нас и на који начин раде, већ саучествујемо у томе. И тако нас везују за пропаст.. (Обратити пажњу на рад Етно мреже).

Ко се чува и Бог га чува...

 

[Одговори]

Криза у Немачкој
Пре неки дан је Меркелова одржала нацији зелени час. Еколошки сектор се жустро бори за то да се угаљ више не копа. У новинама су вести пуне мрачњаштва, као и код нас. Јер стање и јесте слично нашем. Немачка је савез 16 или 18 држава. Након пада берлинског зида капиталистичка Немачка је опљачкала социјалистичку. И сад имате богате градове и сиромашне општине. Пљачке и убиства прате сиромаштво. Зато пазите где одлазите. Ми често имамо илузије о свету којег не познајемо. Криза ће само наставити да се продубљује.

Comment by pricalica (10/13/2019 22:12)

[Одговори]

Један од главних разлога мешања Руса у Сирији било је спречавање светске катастрофе, где су Руси одмах показали нешто од најновијег војног наоружања, које, због босоногих муслимана није морало бити показивано и употребљено али јесте због неких који су мислили да без договора са њима деле колач. Али Руси тамо не би могли доћи без дозволе Америке. Дакле, још увек има и међу моћнима оних који не желе истребљење света у овом тренутку.

Comment by pricalica (10/13/2019 22:13)

[Одговори]

Malo znamo, ali i ako više znamo, teško ćemo se očuvati u svemu ovome.

Comment by lastavica (10/14/2019 06:45)

[Одговори]

Тешко и чупаво и ја све нешто мислим...

Comment by pricalica (10/14/2019 20:42)

[Одговори]

"Да не плаче мала Грета"
Обратите пажњу на све чешће приче о томе како је Балкан велики загађивач планете: овај Балкан, који је депопулизован, деиндустријализован. И гледајте ко о томе прича и те људе одмах прецртајте. На овим просторима желе да нас заваде као племена у Африци и док се ми бацамо копљима, неко други ће да носи наше енергетске потенцијале. Ми угаљ чувамо некоме!
А све оно што је имало резервоар сад треба да пређе на батерије. Све док се не нађе замена за угаљ и нафту људство је сметња и тог баланса се све земље у свету решавају чак и смањењем територије. Али полуге историје остају и важно је да не заборавимо крв предака. Она ће наћи тле за свој народ.
Све ово што се данас дешава почело је још за време Другог светског рата. Док су нападали Москву, која се једва бранила, за то време су савезнички Русија и Енглеска окупирале Ирак, а док је Србија и Црна Гора губила најбоље синове, Грчка се мукотрпно ослободила Италијана, извршена је мало знана "Операција Лустра" од стране британске војске, која је ушла на грчку територију. Све ово због нафте и индустријализације. Зато данас Руси имају највише нафтних компанија на Блиском истоку. А без Турске се не може и зато је Ердоган, и поред санкција (НАТО уводи санкције себи - није него) тако одважан, јер зна да је важан играч.
Зато би било потпуно непатриотски не поделити ове информације са народом, јер смо доста губили главу у јуришу, никад не питајући зашто и због кога. Срби немају систем да их чува, као Немци (који су у рату изгубили неких десет посто народа).
Кад дођу по угаљ, можда већ буде касно. Будимо спремни унапред.

Comment by pricalica (10/19/2019 23:31)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме