Уторак, Мај 21, 2019

Четврти сталеж и важећи стандарди

Наши протестанти, односно ДС реунион, моле Европу за слободу медија. Коју Европу? Ону што је стоички ћутала о свему што се овде догађало за време агресије НАТО-а? Која ниједну вест својих репортера није хтела да објави на својим каналима? Али они се и моле сличнима, јер је европски стандард лицемерство. Но, као што се види из приложеног, има га и овде и буја, нажалост, јер без домаћег корова не би се могао калемити туђи.

У свету важе два стандарда: амерички и европски. А нама стално покушавају да наметну овај европски, који каже: Спусти руке док те бијем! Зато су уведени закони о непоседовању оружја, о запленама, о вануставном кориштењу полиције у наредним покушајима отимања имовине (све ће то неко да ради за плату, а све мање ће бити оних који ће тражити честит и поштен посао). Притом тв дизниленд ради 25 сати дневно на стварању четвртог сталежа, који ће после да прерасте у банде. С тим у вези ви видите вазда огласе за полицију, комуналну полицију и све неке службе које ће да раде у спрези спречавања и ширења домаћег тероризма. Нема ни једног огласа за ковача, електричара, шта знам: неко смислено и друштвено корисно занимање. Не, то није предвиђено за Србију.

Са друге стране у Америци се догађа следеће: у истом тренутку власт доноси закон о повећању буџета за пресрет пирата у космосу (биће ту и Марсоваца по потреби и других ванземљака), затим невреме онемогућава ратарима да испуне досадашњу квоту па је само засад кукуруза драстично опао, а чему је додатно допринео и наводни царински рат са Кином (иначе Кина је амерички пројекат), а што ће се све итекако одразити (можда понајпре) на карактере потписника петиције која се шири по Америци. Наиме, тамошњи четврти сталеж се забавља, човек би помислио реалним животом, али не; и њих раде за туђе бабе здравље и њих пола милиона је, гле чуда, незадовољно како је завршена серија „Игра престола“ (не слажу се са тиме како су одређени карактери у серији завршили) и траже да се осма сезона сними поново.

А на самој граници Америке стоје редови миграната који желе да уђу у ту земљу где народ брину серије и ванземљаци. И шта ради власт? Прво диже зидове, затим подиже све службе у приправност за одбрану од миграција, и позивају и народ да се наоружан придружи овој борби. И како рече један од тих наоружаних: „Ја не сматрам патриотом оног који не носи оружје!“

Постоји ли и трећа варијанта? Наравно. Али не од овог света. Она је за храбре и том стазом иде мало стадо и, како време одмиче, све мање и мање.

 

[Одговори]

"Тијанин закон" или како лепо народ каже: "Једна штета сто грехота", па добисмо ово: убиство Тијане Јурић је искориштено за увођење доживотне робије, али сад пазите за које осуде: "Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije “Tijana Jurić” koji je podržalo oko 160.000 građana.

Doživotna kazna zatvora proširena je i na sva druga krivična dela za koja je prema važećem zakonu predviđena kazna od 30 do 40 godina.

Ta dela su ubistva predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, terorizam..."
То је био циљ.
Сад смо имали закон од 40 година робије без могућности помиловања, док је сад могуће помиловање након 20 година. Осим тога, силоватељи се не плаше доживотног затвора већ кастрације, а што је, рецимо, пример казне у Русији.

Comment by pricalica (05/23/2019 18:51)

[Одговори]

Коме треба Косово: Албанији или Италији?
У Црној Гори се креће са пројектима изградње хидроцентрала. Будући да је Србија прикључена Квадритерали, где се ускоро очекује губитак енергената најпре у Румунији, то ће наши енергенти, уз помоћ чак и Кинеза, а ради одржавање неке производње, бити усмеравани у ову групу, док ће Косово преко Црне Горе да дистрибуира своје енергенте за Италију: толико о бризи запада за три милиона Албанаца. У свету су формиране касте и оне се боре за своје место.
https://www.danas.rs/drustvo/sesnaest-termoelektrana-na-zapadnom-balkanu-zagadjuje-koliko-sve-termoelektrane-u-eu/

А одговор наше власти на то гласи: Србија да се задужи, да искључи своје термоелектране, јер шта ће народу струја и угаљ, да чува резерве угља за странце, а дугове да отплаћује народ.

http://rs.n1info.com/Vesti/a485257/Trivan-Srbiji-neophodna-pomoc-EU-za-gasenje-termoelektrana-na-ugalj.html?fbclid=IwAR1-HFYN5jWm2cSXNcd-ZEeRZ4nGGdiJlo49gCiOFhrlDbFfayqrwr0UPCg

Comment by pricalica (05/23/2019 18:58)

[Одговори]

Rešenje nije u oružju, a slobode medija odavno nema

Comment by lastavica (05/24/2019 07:09)

[Одговори]

Нама се одавно не дешава рат оружјем, већ оно што се дешавало у време Римског царства, тачније његовог краја. Цезар више није водио војску у походе већ је освајао народе и територије - романизацијом.

Comment by pricalica (05/24/2019 18:46)

[Одговори]

A to je ubojitije oružje...

Comment by lastavica (05/27/2019 18:01)

[Одговори]

Тако је.

Comment by pricalica (05/27/2019 18:04)

[Одговори]

Huawei и 5G мрежа
Зашто западу смета кинеска мрежа? Зато што, по речима многих великих фирми као што је и Ериксон, Хуавеи мобилна технологија је тренутно две године испред свих других, то јест избила је у сам врх модерних мобилних технологија и поврх тога је најдоступнија по цени. Ко контролише ову мрежу може и да је угаси, али и да је шпијунира. Американци су је избацили из војне употребе, али је и даље користе с тим што онај који жели да је користи мора да има дозволу министарства трговине за њену употребу. Користе је и у Европи, а сад је и код нас стигла. О контраверзи њеног утицаја на здравље може се посматрати кроз призму горњих чињеница, али свакако да је зрачење мање од оног код мобилних првих, других, трећих генерација. Хуавеи технологија је заправо увод у технологију вештачке интелигенције. Она има далеко више сензора који комуницирају међусобно без потребе за људске интеракције. Можете да прекријете своје пољопривредно добро и да ти сензори и машине раде без потребе да човек буде присутан (на пример ако је земља сува па је треба наводњавати).
Свет мора да буде прекривен овим сензорима. Помоћу њих треба да се успостави и нови саобраћај на сателитску навигацију без шофера. Међутим, рат између Кине и Америке је договоран у суштини, али светом се не влада говорећи истину већ лаж и тако да се народ увек држи у неком грчу. Ми сад имамо овде Хуавеи сензоре, како нам је најавио наш вођа да нам не треба мит већ гигабајтови (сендвичари сигурно знају како се то маже на хлеб), док са друге стране сва наша администрација и Скупштина користи америчку технологију.

Comment by pricalica (05/31/2019 20:35)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме