Недеља, Децембар 30, 2018

Учитељица (2015)

 
Пуцањ изненада разбија тишину школских ходника. Очајна наставница историје узима цело одељење за таоца. Међутим, ситуација се ускоро мења и она постаје њихов талац. 
Руски филм са преводом. Један необичан час историје. Погледајте и видећете јасније о чему вам пишем. Сам почетак је изузетан; обратите пажњу на речи са тв дизниленда. Свака препорука како професорима, тако и ђацима!
 

[Одговори]

Упоредо са овим филмом предлажем заинтересованима да погледају и нешто старији филм на сличну тему, снимљен према истоименој књизи Људмиле Разумовске. Штавише, овај старији филм је боље погледати пре овог.
На јутјубу има неких позоришних снимака овог дела у извођењу наших позоришта, али лично мислим да је филм неколико класа изнад; јасније нам дочарава суштину.
Такође, кад гледате руске филмове, нарочито њих, као носиоце културе, можете боље да испратите и дешавања из прошлости, али и садашњости. Тако и филмови из Другог светског рата, ови новији, додају ново светло на економско-политички поглед, док је код нас све Тихи и Прле, "Јужни ветар", "Буре барута" и обавезно нешто типа "Стршљен". Другим речима код њих се снимају филмови за размишљање, код нас за емоције и страсти. Мој лични утисак.
Ево информација о препорученом филму:
Превод филма Драга Јелена Сергејевна (Дорогая Елена Сергеевна / Dorogaya Yelena Sergeyevna (1988))
Превод
https://rs.titlovi.com/prevodi/dorogaya-yelena-sergeyevna-aka-dear-yelena-sergeyevna-285157/
торент
http://rutor.is/torrent/59857/dorogaja-elena-sergeevna-1988-dvdrip

Comment by pricalica (12/31/2018 18:57)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме