Петак, Март 23, 2018

Орка - предатор без премца

 
Интелигентан, друштвен и предатор из рода делфина са културом на чијем се менију налазе: фоке, делфини, раже, велика бела ајкула, туне и китови тешкаши...
 
 

[Одговори]

Divne su ovako razigrane i slobodne, moćne.
Takve treba i da ostanu, a ljudima je dato da se o životinjama brinu, koliko smo razumeli, kazuje nam i otkriva, povremeno, priroda u svoj svojoj snazi i veličini.
Hvala na prilogu, pozdrav draga pričalice.

Comment by merkur (03/24/2018 18:17)

[Одговори]

Hvala na ovom prilogu, pricalice. Nešto nisam ranije snimila da je orka iz porodice delfina, dakle, sisar, a ne riba.

Comment by lastavica (03/25/2018 07:45)

[Одговори]

меркур
Колико смо разумели, недвосмислено нам показују поплаве, а оне бивају од силног отпада који се баца у реке (старе олупине од кола и томе слично). То је оно због чега вода не може да пролази, а кад неко покуша (човек у Топлици) да раскрчи реку и да упозори људе да не бацају смеће, он добије казну од инспектора. Исто је и са океанима, који полако почињу да губе своја блага, због истог небрижног чиниоца. И није то презасићеност планете људима, већ незаситим трбусима. А и од природе човек има пуно да учи, поготово данас: поремећеност код људи збунила је и природу. Код мене воће мирује, не разлистава се, не зна које је доба, на пример.
Поздравче ти! :)

Comment by pricalica (03/26/2018 23:53)

[Одговори]

ластавица
Јуче сам гледала и неки доку о делфинима и заиста је велика сличност у "раду" ових рођака. Само им је трпеза различита, али мозгање је свима црта. А ни делфини не трпе ајкуле, мада младунци могу да страдају. Али само ако су сами.
Поздравче и теби! :)

Comment by pricalica (03/26/2018 23:58)

Додај коментар

Додај коментар





Запамти ме