Петак, Март 09, 2018

Стара техника кувања

Како смо у посту, тражила сам посебан видео прилог са најгледанијег јутјуб канала у Србији, који обара све рекорде гледаности у области куварских вештина. Два рођака, иначе обојица факултетски образована, путују по Србији и спремају најнеобичнија јела, на најнеобичнијим местима, и то потпуно окренути природи и њеним чарима. Риба се лови рукама, миксер је од гранчица, вода је из реке, а кад је зима ту је снег... Атмосферу употпуњује звук птица, жубор потока и шумски живаљ: сова, корњача, видра... Погледајте видео који сам изабрала, а доле вам остављам и линк канала.

 

Алмажан кухиња 

 

[Одговори]

Nas omiljeni kanal!
To su trenuci meditacije i potpunog uzivanja scih cula.
Pozdrav draga pricalice!

Comment by merkur (03/10/2018 18:17)

[Одговори]

Веровала или не очекивала сам те, знајући унапред да ово мора код тебе наћи одјека. :) Узвраћам поздраве радосно! :)

Comment by pricalica (03/10/2018 18:24)

[Одговори]

Drago mi je da te opet vidim ovde!

Comment by Lastavica (03/10/2018 20:44)

[Одговори]

Буде ме и тако и онако, зависи од прилике до прилике. Радостан поздрав и теби шаљем! :)

Comment by pricalica (03/11/2018 11:18)

[Одговори]

Draga pricalice, znas ti sta ce mene izmamiti :)
Prirodi ne odoljevam, a gurmanskom zalogajcicu isto :)
Grlim!

Comment by merkur (03/14/2018 16:06)

[Одговори]

Чак и у виртуелном свету научиш понешто о људима са којима се дуже пишеш и читаш. :) Грлим и ја тебе, Меркуре драги!

Comment by pricalica (03/14/2018 20:24)

[Одговори]

Браћа Бобан и Александар Алмажан из Параћина, који су по струци академски сликар и лингвиста, путују Србијом и снимају како припремају храну у шуми, а за њиховим рецептима лудује цели свет!
Њихова храна цврчи на отвореној ватри, али је у позадини природа, жубор потока и цвркут птица, сове и гуштери који доприносе доживљају.
Димљено царско месо печено на отвореној ватри, дупли хамбургер са шумским печуркама и домаћим сиром и свеже уловљена пастрмка печена у лишћу део је примамљиве хране коју можете научити да припремате уз њихов јутјуб канал Almazan Kitchen.

"Делимо страст за једноставне и укусне рецепте користећи органски направљене намирнице с дозом српске традиционалне кухиње. Кувамо на ватри и угљу, мешамо различите технике и стилове, али нашу храну можете припремити и у кући", написали су.

Хвале их гледаоци из целог света, који су подједнако одушевљени квалитетом рецепата, али и атмосфером у снимцима.
"Ово је порнографија за чула,", "Опседнут сам вашим видеима и не могу да престанем да их гледам", "Имате најбоље видео туторијале кувања само су неки од коментара који стижу чак и из далеког Бразила.

https://youtu.be/n5NsFM-2Mgo

Comment by Лаки (03/16/2018 11:55)

[Одговори]

Волим понекад да прођем коментарима, па тако наиђох на још неке интересантности. Да ставимо на тренутак по страни то што су рођаци из Србије, њихов главни акценат је јести природно и умети се снаћи са јестивим у природи. И људи који то примећују, не само да уживају у рецептима, или показују заинтересованост за нож који праве, већ траже и семе, рецепте, начин прављења наших домаћих специјалитета. А све то може да се вишеструко искористи.

Comment by pricalica (03/16/2018 20:01)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме