Субота, Мај 15, 2021

Вакцина и/или отказ

Ми живимо у информатичком времену и још колико данас би могли да отпусте на милионе радника и замене их роботима и то им не би био проблем већ то како да очувају конзумеризам. Без тога би се систем распао. Зато се морају наћи бесмислени послови.
И зато вам примање вакцине под силу не гарантује опстанак на послу.
 
Вакцина као вакцина, и пеницилин можете примити хиљаду пута без проблема а да вам хиљаду и први пут науди. Но овде имамо ту новину насилништва над личним избором, где у кафану могу да иду они са негативним тестом или вакцинисани, а не могу здрави, на пример.
 
Али ова уцена је ту управо да би један део радника могао бити легално отпуштен.
Ако сте добили овакво писмо, у којем се тражи да будете вакцинисани, значи да сте вишак и послодавцу и систему.
 
Како да будете сигурни?
 
Да ли је храна, хлеб, гориво поскупело? Јесте. Па све што се производи треба и да се превезе, а то кошта. Колико вам сад износи полагање возачког и колико то људи може себи да приушти? То су вам главни показатељи. А како ова уцењивачка писма првенствено круже Немачком, то јест западним земљама, то се показује да даљи одлазак у стране земље значи одлазак из плодних оаза у пустињу. У прилог томе, један немачки бизнисмен купио је 200000 контејнера како би довозио робу из Кине. У Америци нема довољно бродова да постигну исти такав транспорт. Ако они улажу паре у то и Кина постаје главна земља за производњу свега и свачега јер то може да ради за ситне паре и, тренутно, уз најбољу технологију, онда то значи да ће овај тренд да потраје.
 
И сад једини смисао има узгајати своју храну и имати неки лични мали бизнис у облику каквог заната.
 
И још нешто: ово са уценама се сад са саме власти пребацује на народ; вакцинисани и тестирани ће, преко мобилних телефона и апликација, да прате друге. 
 
И та сумња ће још више да раздире људе.
 

[Одговори]

Дворци на небу, кметови на земљи

Пензије ће да се исплаћују још неко време и више неће, јер се већ и сада највећим делом финансирају из кредита. Продају се бање и оно мало што је остало пензионом фонду за приходовање (и бање су биле прикачене на пензиони фонд). Тако ће се пензије, најпосле, исплаћивати из кредита, а то је на дуги рок неодрживо.
И то неће бити први пут.
Своју орбиталну небеску станицу "Небески дворац" - почетни модул - Кинези су лансирали у космос пре плана. Биће да им се, из неког разлога, жури.
У Америци кренула инфлација. Сад др'ж' те гаће, креће пљачка света! Јер, како рече наш берзанац, прво пуцање се очекује пре у Америци, док ће у Немачкој бити последње. Јер Србија финансира немачку кризу, иначе окупирану од АМера и Енглеза..
Рече човек у марту и за ово што се дешава тренутно у Израелу, а све то пратећи берзу.
Јер кад новац ставите у центар збивања ствари почињу да бивају јасније...

Comment by pricalica (05/15/2021 17:21)

[Одговори]

Након што су уследила уцењивачка писма, у Немачкој се пријавило за вакцинисање милион људи (од 80 милиона укупно). И шта би? Нема вакцина довољно, а ревакцинација тек у августу. Следећа група мора да хвата реда.За десет година, колико рекоше Немци да ће трајати корона, али и прелаз на бесмислене послове, биће вакцинисано таман 50% становништва.Али има ту још један проблем: вакцинисати се треба сваких шест месеци.

Сада, када се мења конструкција техничко-технолошке организације света и бројних, поготово неразвијених држава, сада је и однос према раду и радној снази доста другачији. И тек ће да буде. Сада ће да се мења однос према еконмским мигрантима и плаћање истих. 

Comment by pricalica (05/17/2021 14:48)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме